
مزایای وکالت (یکی از پرطرفدارترین شغلهای جهان)
وکالت یکی از شغلهای پرطرفدار جهان است که در تمام کشورها به عنوان حرفهای جذاب و پولساز شناخته میشود اما درآمد خوب تنها مزیت این حرفه نیست. در ادامه میخواهیم درباره مزایای وکالت صحبت کنیم تا بیشتر با آن آشنا شویم.
وکیل شدن ساده نیست؛ سالها کار سخت و مطالعه فشرده نیاز است تا یک شخص وکیل شود. البته درس خواندن و فارغالتحصیلی تنها گامی برای تبدیل شدن به یک وکیل خوب است. وکالت از آن دسته شغلهایی نیست که چند سالی برایش زحمت بکشید و تا سالهای سال بدون نیاز به تلاش راه همواری را طی کنید.
در این شغل همواره با چالش روبرو هستید و باید سختیش را به جان بخرید. کار وکیل ارتباط مستقیم با حق و حقوق موکل دارد و اگر در انجام وظایفش مسامحه کند تا پایان عمر حقی بر ذمه او باقی خواهد ماند. بنابراین با وجود چنین مشقتهایی اگر مزایای وکالت چشمگیر و قابل توجه نباشد کسی سراغش نخواهد رفت و تعداد کمی از افراد این شغل را انتخاب میکنند. برای کسانی که سخت کار میکنند پاداش وکالت بیش از تحصیل در رشته حقوق و جواز وکالت است. مزایای وکالت به عوامل مختلفی بستگی دارد با این حال در ادامه به چند مورد مهم آن اشاره خواهیم کرد:
مهمترین مزایای وکالت
امکان انتخاب گستردهای موقعیتهای شغلی
از جمله مزایای وکالت میتوان به انتخاب طیف گستردهای ازموقعیتهای شغلی در بخش دولتی و خصوصی اشاره کرد. اگر هدف شما از وکالت این است که دنیا را به مکانی امن برای خود، خانواده و سایر افراد تبدیل کنید میتوانید دادستان کیفری شوید. از طرف دیگر اگر فکر میکنید سیستم عدالت کیفری ما بر این اصل استوار است که تا زمانی که جرم وی ثابت نشود همه بیگناه هستند و همه حق داشتن مشاور حقوقی صالح را دارند میتوانید مدافع عمومی شوید. البته برخی وکلا ترجیح میدهند که یک وکیل مدافع در بخش خصوصی باشند زیرا وکلای خصوصی درآمد بیشتری نسبت به وکلای بخش دولتی دارند و البته سختی کارشان نیز بیشتر است. وکیل مدافع بودن در بخش خصوصی باعث میشود فرد متخصص و کارکشته شود و دائما با مسائل حقوقی پیچیده و چالشهای قانونی درگیر و دار باشد و دانش و مهارتش را ارتقا دهد.
علاوه بر وکیل کیفری شما میتوانید بسیاری از حوزههای حقوقی از جمله قانون داخلی، املاک و مستغلات، قانون شرکتها، قانون ورشکستگی، قانون مهاجرت یا برنامهریزی املاک را انتخاب کنید. اگر قانونی وجود دارد که موضوع خاصی را پوشش میدهد میتوانید در آن زمینه خاص تخصص داشته باشید.
فارغ التحصیلان رشته حقوق به غیر از وکالت و تصدی شغلهای مرتبط با خدمات حقوقی در بخش دولتی و خصوصی، کاندیداهای خوبی در زمینههای مختلفی مانند کار در رسانهها، بانکها، دانشگاهها، حوزههای سیاسی و … هستند.
پاداش مالی و پاداش احساسی
در میان بسیاری از مزایای حقوقدان بحث داغ درآمد مالی همیشه در جریان است اما این تنها موضوعی نیست که ذهن دانشجویان جوان حقوق را به خود مشغول میکند. پاداش معنوی و احساسی که وکیلی که در کمک به موکل برای احقاق حقش دریافت میکند بهمراتب فراتر از حقالزحمه وکیل است. وکلا این فرصت را دارند که درآمدزایی خوبی داشته باشند. طبق گزارش دفتر کار ایالات متحده متوسط درآمد سالانه یک وکیل در ایالات متحده ۱۵۰ هزار دلار در سال است. حقوق وکلای باتجربه و متخصص بسته به رشته، موقعیت جغرافیایی، کارفرما و سطح تجربه میتواند بسیار بیشتر باشد. بنابراین پول تنها دلیلی نیست که مردم را به سمت وکالت سوق میدهد. جوایز احساسی وکالت حتی بیشتر از پاداش های مالی راضیکننده است.
اگر علاقهمند به رشته حقوق هستید و فکر میکنید اولویت اصلی شما کمک به مردم برای دستیابی به حقشان است، اگر خود را فردی دست گیر و همنوع دوست میدانید این شغل میتواند حرفه ایدهآل شما باشد. یک وکیل تنها یک متخصص نیست که مجهز به علم قانون است و آئین دادرسی را میداند. وکیل به نوعی یک روانشناس، مددکار و یک مشاور است. چون در اغلب اوقات افراد وقتی به وکیل مراجعه میکنند که در بدترین شاریط روحی و روانی خود قرار دارند و بسیار آسیبپذیرند. فردی را تصور کنید که ثمره چند ده سال کار و تلاشش را در معامله ملکی به خطر انداخته و فروشنده اقدام به تنظیم سند نمیکند. چنین شخصی مغموم است و احساس فریبخوردگی دارد. وکیل باید بتواند در کنار کمک حرفهای اوضاع روحی او را نیز سامان ببخشد. چنین حس مثبتی برای یک وکیل خوب با هیچ پولی قابل مقایسه نیست چون کمک به این شخص در یافتن راه حل موفقیتآمیز برای مشکل خود بسیار سودمند خواهد بود.
سلام
من هم دانشجوی رشته حقوق هستم
واین مطلبتون واقعا عالی بود وبه شخصه بسیار لذت بردم👏👏
پیروز باشید
سپاس از شما
یک سوالی داشتم من ترم ۵ رشته حقوق هستم
هم دوست دارم رشته جزا و جرم شناسی رو به عنوان گرایش ارشد انتخاب کنم هم حقوق مدنی بخش خانواده نمیشه این دو رو باهم داشته باشم آیا ؟ ممنون میشم راهنماییم کنید