
مزایا و معایب طلاق توافقی | وکیل طلاق توافقی
طلاق توافقی که این روزها بسیار از آن میشنویم یکی از راهکارهایی است که دادگاه خانواده برای حذف تشریفات دست و پاگیر دادرسی، در نظر گرفته شده است. البته حضور یک وکیل میتواند تاثیر زیادی برای کاهش تنشها و کوتاه کردن روند طلاق باشد. در این مقاله قصد داریم در این خصوص صحبت کنیم که مزایا و معایب طلاق توافقی در قطع رابطه زوجیت چیست؟
مزایا و معایب طلاق توافقی در مقایسه با سایر انواع طلاق
یکی از تلخترین دعاوی اختلافاتی است که در دادگاه خانواده مطرح میشود. متاسفانه مشکلات زندگی و عدم مدیریت آن باعث شده افرادی که بنیان خانواده را تشکیل داده بودند روبروی هم قرار بگیرند. دعواهایی مانند نفقه، اجرت المثل، مهریه، تمکین و … یکی پس از دیگری ثبت میشود، ابلاغیهها، جلسات دادگاه، اعتراضات و… تنشهایی است که بیشترین آسیب را به فرزندان وارد میکند.
در بحث مزایا و معایب طلاق توافقی باید گفت پایان دادن به ازدواج به هیچ عنوان پروسه سادهای نیست. با این حال در برخی شرایط که از پیچیدگی کمتری برخوردار است و زوجین میتوانند با هم توافق کنند که چگونه داراییهای مشترک را تقسیم کنند و به سرپرستی و حمایت از فرزندشان بپردازند، راه طلاق توافقی را پیش میگیرند. تا اینجای کار همه چیز خوب به نظر میرسد و اگر تصمیمات درستی اتخاذ شود این نوع طلاق مزایای زیادی خواهد داشت. اگز زن و شوهری مطمئن باشند طلاق تنها راه پیش روی آنها است و تمام راههای دیگر را امتحان کرده باشند طلاق توافقی بهترین گزینه خواهد بود.
مزایای طلاق توافقی
کم هزینه بودن
بارزترین مزیت طلاق توافقی هزینه آن است. طلاق توافقی و بدون اعتراض تقریباً همیشه کم هزینهترین روش طلاق است. گرچه هزینه کم تنها مزیت آن نیست. معمولا وقتی زوجین توافق ندارند چندین دادخواست در دادگاه ثبت میکنند و از وکیل کمک میگیرند که میتواند بسیار هزینهبر باشد.
سرعت روند طلاق
همه میدانند که طلاق توافقی سریع است و پروسه آن قابل مقایسه با طلاق در دادگاه نیست. یکی از مهمترین دلایل رواج آن همین است. اغلب خانمها و آقایان به این دلیل که این نوع طلاق ارزانتر است آن را انتخاب نمیکنند! اگر با چند نفر از آنها صحبت کنید خواهند گفت تنها مزیت طلاق توافقی این است که سریع تمام میشود و فرد از فشار روانی سنگینی که در آن قرار دارد خلاص میشود. یک سوال متداول رایج از کارشناسان موسسه حقوقی و داوری ثمین عدالت این است که طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟ متاسفانه نمیتوان به این سوال پاسخ مشخصی که افراد به دنبالش هستند داد چون بستگی به موارد زیادی دارد که در هر شعبه دادگاه فرق میکند.
طلاق توافقی مسالمتآمیز است
در طلاق توافقی زن و مرد هر دو راضی به جدایی هستند و معمولا در مورد مسائل مالی نیز شرایط منصفانهای را ایجاد کردهاند و تا حدودی حقوق هر دو طرف در نظر گرفته شده است. البته بهتر است برای طلاق توافقی از یک وکیل کمک بگیرید تا توافقی که به ضرر شما است شکل نگیرد که بعدها باعث پشیمانی شود. متاسفانه اغلب افراد به قدری برای پایان دادن به زندگی عجله دارند که از حق خود میگذرند و بعدها پشیمان میشوند. اگر از وکیل طلاق توافقی کمک بگیرید نیازی به حضور شما برای طی روال کار نخواهد بود. این مسئله برای کسانی که پر مشغلهاند و با روال کار آشنایی ندارند مزیت بزرگی به حساب میآید.
عدم تشکیل پروندههای متعدد در دادگستری
در حالت عادی دادخواستهای مختلفی برای نفقه، مهریه، حضانت فرزندان، عدم تمکین، اجرت المثل، استرداد جهیزیه و … در دادگاه مطرح میشود که در طلاق توافقی تماما با توافق طرفین حل و فصل میشود.
معایب طلاق توافقی
شاید از بزرگترها شنیده باشید که طلاق تلخترین حلال خداوند است. گاهی طلاق رهایی است. مثلا وقتی یکی از زوجین سوء رفتار دارد و همسرش را کتک میزند یا وقتی زنی امنیت جانی در منزل شوهرش ندارد طلاق ایده خوبی است. اگر سابقه خشونت خانوادگی، سوء استفاده عاطفی یا برخی دیگر از اختلافات شدید در روابط زناشویی وجود داشته باشد و یک نفر به دیگری ظلم میکند طلاق راه خوبی برای رهایی است.
شتابزدگی در طلاق
در مبحث طلاق توافقی معمولا درباره مزایایی مثل سرعت طلاق و دردسر کمتر و مسالمت آمیز بودن آن صحبت میشود و کمتر به مضرات این نوع طلاق که بسیار متداول شده پرداخته میشود. مضرات این طلاق هم متوجه زن است هم مرد و هم کودکان. یکی از بزرگترین معایب طلاق توافقی این است که طرفین در بیشتر مواقع شتابزده اقدام به طلاق میکنند و بعدا پشیمان میشوند.
ترویج طلاق
فلسفه طلاق توافقی این است که زن و شوهری که زمانی که به مشکل جدی و غیر قابل حل بر میخورند بتوانند بدون جنگ و دردسر دادگاه به زندگی مشترکشان پایان دهند. اما متاسفانه آسان بودن آن باعث شده گاه خانوادههایی که مشکل حاد و غیر قابل حلی ندارند از هم گسسته شوند. در واقع به زبان ساده به جای اینکه طلاق آخرین راه باشد تبدیل به دم دستیترین راهحل مشکلات شده است. شتابی که در چنین شرایطی باعث تصمیمگیری میشود اغلب منجر به پشیمانی میشود. کوتاهی زمان صدور طلاق از دیگر مشکلاتی است که موردی که بیان شد را تشدید میکند.
الزام آور نبودن
در قانون اگر پس از طی مراحل طلاق توافقی مرد به محضر نیاید الزام اجباری برای او تعریف نشده است. به همین دلیل توصیه میکنیم این مسئله را نیز جزو شرایطی که روی آن توافق کردهاید قید کنید.
نحوه طلاق توافقی
مزایا و معایب طلاق توافقی: اولین چیزی که باید در مورد این نوع طلاق بدانید این است که میتوانید این کار را به تنهایی یا با کمک وکیل انجام دهید. اگر از وکیل کمک میگیرید به یاد داشته باشید که وکیل دو طرف نمیتواند یک نفر باشد. چون طرفین منافع منحصر به خود را دارند اصول اخلاقی وکلا مستلزم این است که وکیل فقط یکی از طرفین را نمایندگی کند نه هر دو طرف. وکیل باید در ابتدا بداند کدام یک از شما موکل وی است و کدام یک از شما نیست.
بهطور کلی هر حوزه قضایی شما را ملزم به تهیه اسناد مشابهی برای شروع طلاق میکند. دادخواست طلاق، اسنادی که اثبات میکند هر دو طرف از پرونده آگاه هستند و در آن شرکت میکنند، اسناد و مدارک مالی، توافق نامه تسویه حساب و حکم پیشنهادی . برخی از حوزه های قضایی همچنین ممکن است افراد را ملزم به شرکت در زوج درمانی در قبل از صدور حکم طلاق کنند.
در بعضی از مناطق قضایی پس از رسیدگی، پرونده طلاق خود را از طریق پست دریافت خواهید کرد اما در سایر حوزههای قضایی زوجین ملزم به شرکت در جلسه دادرسی با همسرتان هستند تا قسم بخورند که همه موارد موجود در پرونده طلاق درست و صحیح است و برای امضای آن تحت فشار نبودهاند.
اگر به یک وکیل پایه یک متخصص در زمینه مزایا و معایب طلاق توافقی نیاز دارید میتوانید از موسسه حقوقی و داوری ثمین عدالت کمک بگیرید. با شماره اختصاصی ۰۲۱۲۶۷۱۱۲۸۹ با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم.