معاون اول قوه قضاییه گفت: امروز شیطان بزرگ و ترامپ برای مختل کردن امنیت جمهوری اسلامی ایران دل به ضد انقلاب خارج نشین بسته اند که قطعاً مردم عزیز ما در این خصوص آگاه هستند و دستگاه های انتظامی، امنیتی و قضایی نیز با هوشیاری و قاطعیت با بر هم زنندگان امنیت کشور و مخلان آسایش مردم برخورد خواهند کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در یکصد و بیست و هفتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: این روزها، آمریکا و سردمداران صهیونیستی و آمریکایی آنقدر گرفتار و عاجز شده اند که برای تحقق منویات خود به منفورترین افراد و تروریست هایی که دستشان به خون بیش از ۱۷ هزار نفر از مردم کشور ما آلوده است، متوسل شده اند.

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در زمان های گذشته که جمهوری اسلامی نوپا بود، مردم به خوبی با حیله های شیطان بزرگ آشنا نبودند و نیروهای نظامی، انتظامی و قضایی ما نیز در سال های ابتدایی فعالیت، انسجام یافته نبودند؛ در آن سال ها دشمنان انقلاب نتوانستند کاری از پیش ببرند، چه برسد به امروز.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای تصریح کرد: قطعاً مردم عزیز ما در این خصوص آگاه هستند و دستگاه های انتظامی، امنیتی و قضایی نیز با هوشیاری و قاطعیت با بر هم زنندگان امنیت کشور و مخلان آسایش مردم برخورد می کنند.

وی تاکید کرد: در این خصوص خانواده ها باید مراقب فرزندان خود باشند تا فریب دشمنان کشور و ضد انقلاب را نخورند و افراد ضد انقلاب نتوانند با ورود به جمعیت مردمی که خواسته یا اعتراض به حقی دارند از وضعیت سوء استفاده کرده و از اعتراضات به نفع خود بهره برداری کنند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به هزینه‌ کردن مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان از طریق بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات غیرمجاز، آیا از لحاظ قانونی بانک مرکزی مجاز به انجام چنین کاری بوده است؟ تصریح کرد: مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان صحیح نیست.

سخنگوی قوه قضاییه در این خصوص تشریح کرد: در این راستا تعاونی‌های اعتباری متخلف که از مردم سپرده دریافت کرده بودند تحت تعقیب قرار گرفتند همچنین برای احقاق حقوق مردم، نمایندگانی از طرف سران سه قوه انتخاب شدند تا این مساله مدیریت و پیگیری شود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ادامه داد: در این خصوص تعدادی از این تعاونی‌ها منحل شد و برخی تعاونی ها را تعدادی از بانک‌ها و برخی موسسات صاحب مجوز متکفل شدند.

وی با بیان این مطلب که مبالغ تاکنون شناسایی شده تکافوی مطالبات همه سپرده‌گذاران را نمی‌دهد، تصریح کرد: در این خصوص از سپرده‌های سپرده‌گذاران تعاونی‌های مختلف مبالغی پرداخت شده که این مبالغ از تنخواه دولت و پول بانک مرکزی نیست؛ بلکه بانک مرکزی یک خط اعتباری به آن موسسه یا بانک متکفل داده تا مطالبات مردم پرداخت شود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای خاطرنشان کرد: مساله مذکور در کمیته متشکل از نمایندگان سه قوه در حال پیگیری و اموال در حال شناسایی است تا آنهایی که قابل نقد شدن است نقد و آنهایی که قابل تهاتر هستند تهاتر شوند و با تمهیدات اتخاذ شده مبلغ قابل توجهی از طلب سپرده گذاران طی هفته های آتی پرداخت خواهد شد.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به مطرح شدن بحث گفت‌وگوی ملی و آشتی احزاب توسط برخی چهره‌های کشور، نظر دستگاه قضا در این خصوص چیست؟ اظهار کرد: وحدت و همدلی از ابتدای انقلاب تاکنون مورد تاکید مسئولین نظام و مردم بوده که باید ادامه یابد و امروز نیز مردم، همه قوا و مسئولین در مقابل دشمن یکصدا هستند و قطعاً اختلاف نظری حول محور ولایت فقیه، قانون اساسی و ارزش های نظام و انقلاب وجود ندارد.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  تبلیغات محیطی ثمین عدالت

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای تاکید کرد: امروز هم قوه قضاییه در زمینه مسائل اقتصادی، تضمین سرمایه گذاری و مبارزه با اخلال گران از دولت حمایت می کند و مجلس نیز در این راستا و برای رفع مشکلات معیشتی مردم نظر حمایتی خود را اعلام نموده است.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه اقدامات دستگاه قضا برای مقابله با برخی اراذل و اوباش که پس از آزاد شدن از زندان اقدام به ایجاد رعب و وحشت در فضای مجازی می‌کنند؛ چیست؟ گفت: نیروی انتظامی در برخورد با جرایم مشهود و دستگاه های امنیتی برای شناسایی متخلفین وظایفی دارند که به عنوان ضابطین قوه قضاییه آنها را انجام می دهند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای اظهار کرد: در این مورد، مردم و خانواده ها نیز می توانند برای شناسایی افرادی که در فضای مجازی و غیر آن اقدام به ایجاد رعب و وحشت می کنند با مراجع ذیربط همکاری نمایند و قطعاً قوه قضاییه پس از شناسایی و دستگیری با آن‌ها برخورد خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی در این خصوص که گفته شده در برخی محاکم برای بر هم نخوردن آمار شعبات، دادخواست ها و شکایات مردم ثبت نمی شود، گفت: دادخواست هر فردی که برای شکایت به دستگاه قضایی مراجع کرد باید ثبت شود و اگر این اتفاق رخ ندهد تخلف صورت گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین اژه ای خاطرنشان کرد: اگر شخصی از وقوع چنین مساله ای اطلاع دارد به حفاظت اطلاعات قوه قضاییه، دادسرای انتظامی یا معاونت نظارت دادستانی کل گزارش کند تا پیگیری های لازم در این خصوص صورت گیرد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که با توجه به تاکید رئیس قوه قضاییه برای برخورد با افزایش قیمت ها، آیا در این خصوص گزارشی به قوه قضاییه اعلام شده است؟ افزود: مسئول این امر سازمان تعزیرات حکومتی و وزارت دادگستری هستند، در عین حال به دادسرای تهران نیز گزارشی صرفاً در خصوص گرانفروشی وصول نشده است.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه به آخرین وضعیت دو تن از وابستگان دولت اسبق نیز اظهار کرد: هر دو نفر در بازداشت هستند که یکی دوران محکومیت خود را سپری می‌ کند و دیگری در بازداشت موقت است و شایعاتی که در خصوص وضعیت جسمی نامناسب و به خطر افتادن سلامتی آنها عنوان می شود به هیچ وجه صحت ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به مطلب دیگری مبنی بر اینکه وزیر ارتباطات اعلام کرده که از ۴۰ میلیون کاربر تلگرام فقط یک میلیون نفر از این شبکه خارج شده اند؛ اظهار کرد: این رقم صحیح نیست. امروز از دبیر شورای عالی فضای مجازی مطلب را جویا شدم که اعلام کردند در حال حاضر ۴۰ درصد از کاربران تلگرام بوسیله پیام رسان های جایگزین از شبکه های اجتماعی استفاده می‌کنند که بیش از ۱۷ میلیون نفر را شامل می‌شود.

معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: اقدامات قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های ذیربط دراین خصوص ادامه دارد و روند مهاجرت از تلگرام به سمت پیام رسان‌های داخلی خوب بوده است؛ البته مسئولان ذیربط نیز باید برای تقویت پیام رسان‌های داخلی تلاش کنند.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  دفاع مشروع

وی در پاسخ به سوالی در خصوص گزارشات مربوط به روزه خواری با اشاره به این مطلب که تظاهر به روزه خواری در جامعه زیاد نبوده است، اظهار کرد: در هر حال تظاهر به روزه خواری در ملاء عام اشکال دارد و نیروی انتظامی می تواند با این افرد برخورد کند.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به خروج آمریکا از برجام چه تمهیداتی برای جلوگیری از سوء استفاده سودجویان در وضعیت اقتصادی کشور اندیشیده شده است؟ اظهار کرد: مقابله با این افراد زمان خاصی ندارد و شفافیت در امور و نظارت دقیق از ناحیه بازرسان داخلی می تواند برای مقابله با این افراد مفید واقع شود. قوه قضاییه نیز از طریق سازمان بازرسی کل کشور یا گزارش هایی که به مدعی العموم میرسد می تواند موارد را رسیدگی و پیگیری کند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی در رابطه با مدیران دو تابعیتی نیز اظهار کرد: هنوز گزارش رسمی قرائت شده در مجلس در این خصوص به قوه قضاییه واصل نشده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رئیس سازمان محیط زیست در خصوص پرونده جاسوسی معروف به فعالان محیط زیست اظهار کرد: این گونه اظهار نظر توسط آقای کلانتری یا هر فرد دیگری بدون دارا بودن اطلاعات لازم و عدم دسترسی به پرونده، صحیح نیست؛ البته در این خصوص دادستان تهران پاسخ لازم را ارائه کردند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در رابطه با قاچاق کالا و علت عدم معرفی قاچاقچیان تصریح کرد: قاچاق کالا مساله ای بسیار مهم است که به تولید داخلی ضربه می زند و به میزان اهمیت و مضر بودن آن، برای مقابله با آن تلاش نشده است؛ ضمناً اعلام اسامی کسانی که به قاچاق کالا مبادرت می کنند تنها پس از قطعی شدن احکام امکان پذیر خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دستور کار قوه قضاییه برای نظارت بر فضای مجازی و اعلام شماره حساب توسط افراد معروف و شناخته شده ای که برای مواردی مانند زلزله وجه نقد جمع آوری می کنند، چیست؟ افزود: این یک بحث کاملا مردمی است. وقتی کسی شماره حساب شخصی می‌دهد تا برای کاری هزینه شود، این مردم هستند که تصمیم می گیرند پول بدهند یا ندهند. در این گونه موارد، قوه‌قضاییه فقط هشدار می‌دهد و توصیه می‌کند.

وی ادامه داد: البته اگر برای موارد خاصی مانند زلزله غرب کشور افرادی شماره حساب اعلام کردند و مدتی گذشت و هیچ اقدامی نکردند، مساله قابل پیگیری است؛ خود مردم هم می‌توانند در این خصوص مطالبه گر باشند.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر آزادی جاسوسان آمریکایی در ایران، تصریح کرد: در این مورد باید بگویم بیخود کرده که چنین چیزی را خواسته است و هرگز نمیتوان با ایران اسلامی، مستقل و مقتدر اینگونه سخن گفت.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده خاوری نیز گفت: حکم این پرونده قطعی شده و اموال نامبرده نیز توقیف و خود و بستگان درجه یک وی ممنوع‌المعامله شدند. در این خصوص اگر مردم از اموال خاوری اطلاعی دارند، خبر دهند تا پیگیری های لازم صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button