وکیل خانواده پرونده های مختلفی را که مرتبط با امور خانواده و زوجین است پذیرفته و در جهت احقاق حقوق موکل خود تلاش می کند. در این نوشتار به مبحث مزایای حضور وکیل خانواده در پروند‌های دریافت نفقه می پردازیم. یکی دیگر از پرونده هایی که می توان با کمک وکیل خانواده به آنها رسیدگی کرده و مشکلات به وجود آمده را برطرف کرد، پرونده های مربوط به نفقه می باشند.

توضیحاتی در مورد نقش وکیل خانواده در پرونده های مربوط نفقه

 نفقه به لحاظ قانونی حق و حقوق زوجه محسوب شده و زوج موظف به پرداخت آن به زن می باشد. بدین ترتیب هیچ گونه قصور و کوتاهی از طرف زوج در چنین پرونده هایی پذیرفته نمی شود. البته در برخی موارد نیز ممکن است به لحاظ قانونی پرداخت نفقه از عهده مرد برداشته شود.
با توجه به پیچیدگی های بسیار زیادی که در پرونده های مربوط به نفقه وجود دارد، نیاز است تا با شخصی متخصص در این زمینه مشورت شده و بهترین نتیجه را بتوان از این پرونده ها دریافت کرد. وکیل خانواده می تواند گزینه ای بسیار مناسب برای این امر به شمار برود. زیرا وکیل خانواده دارای تخصص بسیار بالایی در این زمینه بوده، چرا که پرونده های بسیار زیادی مربوط به پرداخت نفقه بوده و این موضوع باعث افزایش تجربه آنها در این زمینه شده است.

چه زمانی پرداخت نفقه بر زوج واجب می شود؟

معمولا باید شرایط لازم برای پرداخت نفقه وجود داشته باشد. یکی از مهم ترین این شرایط، تمکین زوجه از زوج می باشد. در صورتی که زوجه بدون دلیل شرعی و قانونی از تمکین نسبت به زوج امتناع کند، خود به خود زوج از پرداخت نفقه معاف می شود. بدین ترتیب هر زنی که می خواهد نفقه خود را به صورت تمام و کمال دریافت کند، باید کمال همکاری را با شوهر خود داشته و از تمکین امتناع نکند. تمکین به دو قسم خاص و عام بوده و در ادامه هر دوی آنها برای آشنایی بیشتر معرفی می شوند.

تمکین خاص

با توجه به قوانین و طبق تجربیاتی که یک وکیل خانواده طی سال ها اندوخته است می توان گفت تمکین خاص به داشتن رابطه جنسی یا زناشویی بین زوج و زوجه اطلاق می شود. بدین ترتیب هر گاه زوجه از برقراری ارتباط جنسی خودداری کند، در واقع تمکین خاص را انجام نداده است.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  نقش وکیل خانواده در گرفتن مهریه

تمکین عام

تمکین عام مصادیق زیادی داشته و به صورت کلی می توان آن را اطاعت و فرمانبرداری از زوج دانست. اقامت در اقامت گاه دائم زوج می تواند یکی از مصادیق تمکین عام به شمار برود. بدین ترتیب برای پرداخت نفقه هم تمکین خاص و هم تمکین عام ضروری می باشد.

چگونه می توان برای دریافت نفقه اقدام کرد؟

هنگامی که زوج از پرداخت نفقه زوجه خودداری کند و زوجه نیز به همه وظایف خود عمل کرده باشد، از دو روش می تواند برای دریافت نفقه خود از زوج اقدام کند. بهتر است قبل از اقدام برای دریافت نفقه با وکیل خانواده مشورت شود تا در خصوص نحوه اقدام برای دریافت نفقه راهنمایی های لازم را انجام بدهد. زیرا وکیل خانواده می تواند با توجه به تجربه بسیار بالایی که در چنین پرونده هایی دارد، بهترین روش ممکن را پیشنهاد بدهد.
یکی از روش های اقدام برای دریافت نفقه، طرح دعوی حقوقی می باشد. برای این منظور نیاز است یک دادخواست تنظیم شده و آن را به دادگاه تحویل داد. بهتر است دادخواست مربوط به دریافت نفقه از زوج را نیز وکیل خانواده تنظیم کند. زیرا بندها و لایحه های مختلفی وجود داشته که وکیل خانواده بر آنها اشراف کامل دارد. یکی دیگر از روش هایی که می توان برای دریافت نفقه اقدام کرد، طرح دعوی کیفری می باشد. برای این منظور نیاز است شکواییه یا شکایت نامه ای تنظیم شده و به دادسرا تقدیم شود. تنظیم شکایت نامه را وکیل خانواده می تواند با بهترین کیفیت ممکن انجام بدهد.

مزایای اقدام برای دریافت نفقه از طریق وکیل خانواده

مدت زمان کوتاه تر

یکی از مهم ترین مزیت های اقدام برای دریافت نفقه از طریق وکیل خانواده، این است که می توان در مدت زمان کوتاه تری می توان نفقه را دریافت کرد. زیرا وکیل خانواده به روند اجرای پرونده های حقوقی و کیفری اشراف بیشتری داشته و می تواند با سرعت بیشتری چنین پرونده هایی را پیش ببرد.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  ویژگی های یک وکیل خانواده خوب

عدم نیاز به حضور زن در دادگاه

وکیل خانواده می تواند بدون حضور زن در دادگاه اقدام به دریافت نفقه از زوج بنماید. بدین ترتیب زوجه می تواند به کار خود برسد و این موضوع باعث می شود تا هیچ گونه مشکلی برای وی به وجود نیاید. یکی از اصلی ترین مشکلات برای پیگیری پرونده های حقوقی و کیفری، عدم داشتن وقت کافی می باشد.

شناسایی و توقیف اموال زوج

یکی دیگر از مزایای اقدام برای دریافت نفقه از طریق وکیل خانواده، شناسایی دقیق و سریع اموال زوج و توقیف آنها می باشد. این کار باعث می شود تا بتوان به راحتی و در مدت زمان کوتاهی نفقه را از زوج دریافت کرد. بدین ترتیب در اغلب موارد اقدامات لازم برای دریافت نفقه از زوج، از طریق وکیل خانواده انجام می گردد.

گرفتن حکم جلب

یکی دیگر از مزایای حضور وکیل خانواده در پرونده های مربوط به دریافت نفقه، اشراف بر تمامی قوانین و مقررات می باشد. بدین ترتیب چنانچه زوج از پرداخت نفقه امتناع بکند، در صورتی که پرداخت نفقه بر وی واجب می باشد، وکیل خانواده می تواند برای گرفتن حکم جلب وی اقدام کند. شاید برای افراد عادی گرفتن حکم جلب کار دشواری به نظر برسد، اما وکیل خانواده می تواند این کار را به راحتی انجام بدهد. بدین ترتیب حضور وکیل خانواده در پرونده های مربوط به دریافت نفقه لازم و مفید می باشد. برای گرفتن حکم جلب زوج توسط وکیل خانواده، حضور زن نیز الزامی نمی باشد.

اقدام برای طلاق زوجه از زوج

در صورتی که زوجه تمایلی برای ادامه زندگی با شوهر خود را نداشته باشد، وکیل خانواده می تواند ابتدا برای اثبات عدم پرداخت نفقه اقدام کرده و سپس طلاق زوجه را از زوج بگیرد. زیرا بسیاری از خانم ها ممکن است به خاطر عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر خود، تمایلی به ادامه زندگی با وی نداشته باشند. بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که یک وکیل خانواده با تجربه و حاذق می تواند به راحتی اقدامات لازم برای گرفتن نفقه و یا در صورت نیاز طلاق زوجه از زوج را انجام بدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button