
وکیل پایه یک دادگستری در دادرسی در صورتی حق درخواست صدور برگه اجرایی و تغییر عملیات آن و اخذ محکومبه و وجوه ایداعی به نام شخص موکل را خواهد داشت که در وکالتنامه تصریح شده باشد.
سازمان حقوقی و داوری ثمین عدالت ایستا بیش از هفتاد وکیل پایه یک دادگستری که همگی سرشناس و خبره علم حقوق هستند در اختیار دارد. جمع این حقوقدانان دلسوز و متعهد اصلیترین سرمایه این سازمان است.
وکلای این سازمان همگی در حوزه تخصصی خود خبره هستند و به دلیل درگیر بودن در پروندههای حقوقی چالش برانگیز دانش و تجربه بالایی دارند. با وکلای پایه یک دادگستری این سازمان حقوقی، در صفحه نخست وبسایت میتوانید آشنا شوید.
وکیل پایه یک دادگستری در ماده ۳۴ و ۳۵ آیین دادرسی مدنی
وکالت ممکن است به موجب سند رسمی یا غیر رسمی باشد. در صورت اخیر، درمورد وکالتنامه های تنظیمی در ایران، وکیل میتواند ذیل وکالتنامه تایید کند که وکالتنامه را خود موکل شخصا در حضور او امضا یا مهر کرده یا انگشت زده است.
در صورتیکه وکالت در خارج از ایران داده شده باشد، باید به گواهی یکی از مامورین سیاسی یا کنسولی جمهوری اسلامی ایران برسد. مرجع گواهی وکالتنامه اشخاص مقیم در کشورهای فاقد مامور سیاسی یا کنسولی ایران به موجب آیین نامهای خواهد بود که توسط وزارت دادگستری، باهمکاری وزارت امور خارجه ظرف مدت سه ماه تهیه و به تصویب رئیس قوه قضائیه خواهدرسید.
شایان ذکر است در این گونه موارد رعایت مواد ۹۶۹ ، ۱۲۹۵ و ۱۲۹۶ قانون مدنی الزامی است. اگر وکالت در جلسه دادرسی داده شود، مراتب در صورتجلسه قید و به امضای موکل میرسد. چنانچه موکل در زندان باشد، رئیس زندان یا معاون وی باید امضا یا اثر انگشت او راتصدیق نمایند.
در صورتی که موکل امضا، مهر یا اثرانگشت خود را انکار نماید، دادگاه به این موضوع نیز رسیدگی خواهد نمود.

تصریح اختیارات وکیل در وکالتنامه
وکالت در دادگاهها شامل تمام اختیارات راجع به امر دادرسی است. جز انچه را که موکل استثنا کرده باشد، یا توکیل در آن خلاف شرع باشد. لیکن در امور زیر باید اختیارات وکیل در وکالتنامه تصریح شود:
۱ – وکالت راجع به اعتراض به رای، تجدیدنظر، فرجام خواهی و اعاده دادرسی.
۲ – وکالت در مصالحه و سازش.
۳ – وکالت در ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند طرف و استرداد سند.
۴ – وکالت در تعیین جاعل.
۵ – وکالت در ارجاع دعوا به داوری و تعیین داور.
۶ – وکالت در توکیل.
۷ – وکالت در تعیین مصدق و کارشناس.
۸ – وکالت در دعوای خسارت.
۹ – وکالت در استرداد دادخواست یا دعوا.
۱۰ – وکالت در جلب شخص ثالث و دفاع از دعوای ثالث.
۱۱ – وکالت در ورود شخص ثالث و دفاع از دعوای ورود ثالث.
۱۲ – وکالت در دعوای متقابل و دفاع درقبال آن.
۱۳ – وکالت در ادعای اعسار.
۱۴ – وکالت در قبول یا رد سوگند
لازم به ذکر است سوگند، شهادت، اقرار، لعان و ایلاء قابل توکیل نمیباشند.
طبق ماده وکیل در دادرسی در صورتی حق درخواست صدور برگه اجرایی و تغییر عملیات آن و اخذ محکومبه و وجوه ایداعی به نام شخص موکل را خواهد داشت که در وکالتنامه تصریح شده باشد.
اگر موکل وکیل خود را عزل نماید، مراتب را باید به دادگاه و وکیل معزول اطلاع دهد. عزل وکیل مانع از جریان دادرسی نخواهد بود. اظهار شفاهی عزل وکیل باید در صورتجلسه قید و به امضای موکل برسد. ماده ۳۸ قانون راه را بر هرگونه مسامحه بسته است و طبق آن داریم: تا زمانی که از وکیل اطلاع نرسیده است، اقدامات وی در حدود وکالت همچنین ابلاغ هایی که از طرف دادگاه به وکیل میشود موثر در حق موکل خواهد بود ولی پس از اطلاع دادگاه از وکیل دیگر او را در امور راجع به دادرسی وکیل نخواهد شناخت.
عذر موجه وکیل برای عدم حضور در دادگاه
بر اساس ماده ۴۱ قانون آیین دادرسی مدنی وکلاء مکلفند در هنگام محاکمه حضور داشته باشند. مگر اینکه دارای عذر موجهی باشند. این ماده قانونی هم به فکر حفظ حقوق موکلان است و هم وکلا را تحت چتر حمایتی خود قرار میدهد. جهات زیر عذر موجه برای محسوب میشود:
- فوت یکی از بستگان نسبی یا سببی تا درجه اول از طبقه دوم
- ابتلاء به مرضی که مانع از حرکت بوده یا حرکت مضر تشخیص داده شود.
- حوادث قهری ازقبیل سیل و زلزله که مانع از حضور در دادگاه باشد.
- وقایع خارج از اختیار وکیل که مانع از حضور وی در دادگاه شود.
وکیل معذور موظف است عذر خود را به طور کتبی با دلایل آن برای جلسه محاکمه به دادگاه ارسال دارد. دادگاه در صورتی به آن ترتیب اثر می دهد که عذر او را موجه بداند، درغیر این صورت جریان محاکمه را ادامه داده و مراتب را به مرجع صلاحیتدار برای تعقیب انتظامی وکیل اطلاع خواهد داد. در صورتی که جلسه دادگاه به علت عذر وکیل تجدید شود، دادگاه باید علت آن و وقت رسیدگی بعدی را به موکل اطلاع دهد. دراین صورت، جلسه بعدی دادگاه به علت عدم حضور وکیل تجدید نخواهد شد.
با دنبال کردم مطالب آموزشی که در قالب ویدئو، پادکست و مقاله در این وبسایت و صفحات ثمین عدالت در فضای مجازی مانند اینستاگرام، تلگرام،توئیتر، آپارات و … قرار میگیرند، دانش و تجربه تیم بزرگ سازمان حقوقی ثمین عدالت، بصورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرد. ثمین عدالت را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
خیلی نکات مهم و ضروری فرمودین که همچنین برای معرفی رسمی شما و تجربتون حیاتی هست که اگر ازش خراب استفاده کنید که احتمالش هم زیاد هست مانع از معرفی شدن به دیگران خواهید شد