قانون ثبت شرکت‌ها در ایران

قانون ثبت شرکت : شرکت‌های تجاری نقش بسزایی در اقتصاد کشورها دارند. در کشور ما بخش زیادی از ثروت توسط این شرکت‌ها تولید می‌شود و بار بخش مهمی از اشتغال بردوش شرکت‌ها است. همچنین سهام شرکت‌های تجاری رونق زیادی در اقتصاد کشور ایجاد کرده است. در این میان لزوم ثبت مسائل مربوط به اشخاص حقیقی، ثبت اسناد و املاک و ثبت اشخاص حقوقی، از جمله شرکت‌ها ،که موضوع این مقاله است، غیر قابل انکار است.

قانون ثبت شرکت‌ها در سال ۱۳۱۰ تصویب شده است و کلیه شرکت‌های ایرانی اعم از شرکت‌های سهامی عام، سهامی خاص، تعاونی تولید و مصرف، تضامنی و … که در ایران تشکیل و مرکز اصلی فعالیتشان در ایران است، از تاریخ صدور این قانون مکلفند شرکت را طبق قانون مزبور ثبت کنند. در غیر این صورت به تقاضای مدعی‌العموم حکم انحلال شرکت صادر خواهد شد.

همچنین از تاریخ اجرای این قانون هر شرکت خارجی برای اینکه بتواند در شعبه یا نماینده خود در ایران به امور تجارتی، مالی و غیره مبادرت نماید باید در کشور مبدا قانونی بوده و در اداره ثبت ایران نیز به ثبت رسیده باشد و ظرف ۴ ماه تاریخ فعالیتش در ایران تقاضای ثبت نماید. همچنین هرگونه تغییرات شرکت و مدیران شعب آن باید به اداره ثبت اسناد اطلاع داده شود.

قانون ثبت شرکت

قوانین ثبت شرکت

مهم‌ترین قوانینی که در حال حاضر در مورد ثبت شرکت در کشور وجود دارند عبارتند از: قانون ثبت شرکت‌ها مصوب خرداد ۱۳۱۰، قانون ثبت اسناد و املاک مصوب ۲۶/۱۲/۱۳۱۰، قانون تجارت مصوب ۱۳/۲/۱۳۱۱  و لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۲۴/۱۲/۱۳۴۷٫ طبق مواد ۱ و ۲ قانون ثبت شرکت‌‌ها مصوب ۱۳۱۰ و ماده ۱۹۵ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ و ماده ۱۹ لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ ثبت شرکت‌های ایرانی و شعب و نمایندگی شرکتهای خارجی در ایران الزامی است. در ادامه برای نمونه مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود را شرح دهیم.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  اطلاعات مفید و خواندنی در خصوص شرکت‌های سهامی عام

قبل از هر اقدامی می‌بایست موارد ذیل رفع گام به انجام شده باشد.

۱- برقرار بودن شرایط ماهوی تشکیل شرکت شامل شرایط شرکا از نظر اهلیت آنان و صغیر و کبیر بودن و غیره بنابراین صغیری که به سن بلوغ نرسیده و نمی تواند هیچ گونه اعمال حقوقی انجام دهد.

۲- موضوع شرکت و میزان سرمایه: هنگام ثبت شرکت موضوع شرکت در شرکت‌نامه قید می‌شود. موضوع شرکت باید معلوم و معین باشد و دارای منفعت عقلایی باشد.

۳-  تعداد شرکا و سهم الشرکه باید طبق قانون تجارت مشخص گردد.

۴- نام شرکت و مدیریت آن: در ثبت نام شرکت در شرکت‌های با مسئولیت محدود، باید کلمه با مسئولیت محدود حتماً آورده شود. در غیر این صورت شرکت تضامنی به حساب می‌آید. به علاوه نباید نام هیچ یک از شریک‌ها در نام شرکت آورده شود. وگرنه در مقابل اشخاص ثالث آن فرد در حکم شریک ضامن در شرکت‌های تضامنی خواهد بود.

۵- مدت فعالیت شرکت که در قانون مسکوت مانده و ذکری از آن به میان نیامده است. معمولاً شرکا به هنگام تشکیل شرکت مدت آن را نامحدود قید می‌کنند.

۶- تنظیم شرکت‌نامه و نشر آگهی آن

طبق بند ۲ ماده ۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک و اصلاحات بعدی صلح نامه و هبه‌نامه و شرکت‌نامه باید طبق سند رسمی تنظیم گردند. از طرف دیگر طبق ماده یک نظام‌نامه قانون تجارت، شرکت‌های تجارتی باید به موجب شرکت نامه رسمی تشکیل شوند.

 مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود:

– کارت ملی برابر اصل کلیه سهامداران

-کپی برابر اصل شناسنامه شرکا و مدیران

شاید دوست داشته باشید بخوانید  آشنایی با اهمیت وکالت امور جزایی

– تقاضای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

-شرکت‌نامه و امضای آن

-اساسنامه و امضای ذیل تمام صفحات

-صورتجلسه مجمع عمومی در موارد شمرده شده در قانون تجارت

– و …

پیشنهاد می‌شود برای دریافت اطلاعات دقیق در اینخصوص به سایت اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید. تمام موارد مورد نیاز به تفضیل توضیح داده شده است.

بحث قوانین شرکت‌ها بسیار تخصصی است و ساده‌ترین نکته در آن بار حقوقی دارد و تعهد آور است. لذا در صورت نیاز حتما از متخصص امر کمک بگیرید و مطمئن گام بردارید و حاشیه امنی برای سرمایه خود ایجاد کنید.‌ برای مشاوره با وکیل شرکت‌ها و استفاده از تجربه وی می‌توانید با ما تماس بگیرید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button