
چک در ایران یکی از اسناد معتبر و بسیار کاربردی می باشد که از خدمات ویژه دولتی بهره مند است. این سند تجاری امروزه در بین مردم بسیار گسترش پیدا کرده است، به همین دلیل وجود انواع مشکلات در این زمینه نیز بسیار گسترده شده است و برای حل مشکلات نیاز به یک وکیل چک عالی در این زمینه می باشد تا افراد بتوانند به راحتی مشکل پرونده های چکی خود را رفع و رجوع نمایند، افزایش کار کرد مردم با چک باعث به وجود آمدن پرونده های چکی بسیاری در دادگاه های کشور شده است و برای حل این مشکلات از یک وکیل چک حاذق باید استفاده شود، اما یک وکیل چک خوب باید ویژگی های بسیار زیادی را به همراه داشته باشد تا بتواند به راحتی از آنها برای گرفتن حق و حقوق موکل خود استفاده نماید.
یک وکیل چک خوب باید از ویژگی های بسیار زیادی بهره مند باشد و با استفاده از معیارهای مختلف انتخاب یک وکیل می توان بهترین وکیل را در زمینه حل مشکلات چکی خود پیدا کرده و با استفاده از تجربیات آن اقدام به ایجاد راهکاری های مناسبی برای مشکلات خود نمایید. در ادامه به بررسی نکاتی که یک وکیل چک خوب باید آنها را در حرفه خود رعایت کند پرداخته شده است.
یک وکیل خوب باید اسرار کاری را حفظ نماید.
یک وکیل چک باید بتواند به راحتی مشکلات مختلفی را که برای موکل خود به وجود آمده بررسی کرده و از آنها به دلیل محرمانه بودن محافظت نماید. یک وکیل خوب همانند یک پزشک باید بتواند اسرار کاری را نزد خود به خوبی حفظ کند و با بررسی آنها مشکلات موکل خود را رفع و پایان دهد، به دلیل وجود اطلاعات شخصی در یک دعوی چک، یک وکیل چک خوب باید تمام اطلاعات مورد نظر را محفوظ نگاه دارد و در صورت شناسایی موضوعی خاص در دادگاه، به راحتی موارد به دست آمده را مورد بررسی قرار داده و در دادگاه برای روشن شدن حقیق استفاده نامید.
یک وکیل چک باید تیز بین باشد.
در حل پرونده های مالی و چکی وجود یک وکیل بسیار تیز حائز اهمیت است، زیرا با داشتن انواع قوانین و تبصره های حقوقی بر سر راه پرونده های چکی، وکیل چک باید بتواند به راحتی مشکلات پرونده را شناسایی کرده و آنها را در هنگام بررسی پرونده به خاطر بسپارد و از آنها در دادگاه برای حل پرونده استفاده نماید. مثلا بسیاری از افراد از قانون اصل اصالت امضا و یا وصف تنجیزی و تجریدی خبر ندارند و یک وکیل خوب باید این موارد را به خوبی بشناسد.
ساده سازی پرونده های چکی توسط وکیل چک
یک وکیل چک خوب باید بتواند به راحتی مسائل پیش روی یک پرونده چکی را به راحتی شناسایی کرده و با جداسازی مسائل مختلف بتواند به شفاف سازی آن در دادگاه کمک نماید، تا قاضی بتواند با بررسی مسائل مختلف و موضوعات پرونده تصمیم گیری صحیحی در مورد آن اتخاذ نماید، همچنین یک وکیل چک خوب باید بتواند پرونده پیچیده را به بخش های مختلف تقسیم کرده و با ساده سازی مسائل موجود در یک پرونده براحتی بخش های مختلف آن را برای قاضی و طرفین دعوی باز کرده و مطالبات مورد نظر آن را به خوبی انجام دهد.
داشتن احترام دادگاه و قوانین آن
یک وکیل خوب باید بتواند به راحتی احترام دادگاه را حفظ کرده و از انواع چاپلوسی های مختلف در دادگاه برای تحریف رای قاضی بپرهیزد، یک وکیل چک خوب باید بتواند به راحتی و با بیانی روشن به بررسی پرونده پرداخته و مشکلات آن را شناسایی کند و بر اساس مدارک و شواهد موجود نسبت به همکاری با قاضی اقدام نماید و یک وکیل چک خوب باید مانع از ایجاد احساسات بیهوده در دادگاه شود و بتواند با مشخص کردن مشکلات پیرامون پرونده آنها را یکی یکی رفع نماید.
داشتن تجربه در پرونده های مختلف
وکیل چک باید با داشتن تجربه و علم کافی اقدام به کمک به موکل خود کرده و بر اساس شواهدی که از یک پرونده چک بدست می آید بتواند به راحتی مشکلات این پرونده را یکی یکی حل نماید، که این شرایط که با افزایش تجربه یک وکیل چک می تواند بسیار بهبود پیدا کرده تا وکیل ها بتوانند به راحتی پرونده را به خوبی هدایت کنند.
وجود یک وکیل چک می تواند به شما در شناسایی مشکل و حل آن کمک بسیاری کرده و افراد مختلف موظف هستند برای شناسایی مجرمین در پرونده های چکی به خوبی با دادگاه همکاری کرده تا افراد بتوانند به حق و حقوق واقعی خود در دادگاه برسند و در این بین با شفاف سازی پرونده به توان به راحتی مشکلات را حل نماید.
انواع چک و حالت های مختلف چک
۱-چک های عادی:این مدل چک ها برای فقط تضمین اعتبار صاحب چک می باشد.
۲- چک های تایید شده: این مدل از چک ها به وسیله بانک طرف حساب، مهر و امضاء شده و مبلغی به اندازه چک در داخل حساب فرد غیرقابل برداشت می شود تا چک به راحتی توسط دارنده آن پاس شود.
۳-چک تضمین شده یا رمزدار:
این مدل از چک ها توسط بانک ها و با بررسی آنها صادر می شود و برای زمان هایی کاربرد دارد که فرد چک دهنده در بانک مورد نظر دارای حساب نمی باشد و پرداخت آن توسط بانک تضمین شده می باشد.
۴-چک های مسافرتی:
این مدل چک ها که به اسم تراول هم شناخته می شود می تواند توسط تمام شعب همان بانک صادر شده و یا پاس شود.
چه کارهایی دارنده چک می تواند بعد از وصول نشدن آن انجام دهد؟
۱- درخواست صدور گواهی عدم پرداخت در صورت پرداخت نشدن کل مبلغ چک
طبق قانون جدید هر فردی که توانایی دریافت قسمت و یا کل مبلغ چک را نداشته باشد و نتواند به هر دلیل مبلغ آن را برداشت کند، بانک موظف تا چک و نام دارنده چک را در سامانه یکپارچه بانک مرکزی ثبت کرده و علت آن را نیز در آن قید کنید و از طریق ایجاد یک گواهی که به همراه کد رهگیری و درج آن در سامانه می باشد به دارنده چک بدهد تا دارنده بتواند از آن در شکایت خود استفاده نماید و بانک باید یک نسخه از این گواهی را به سرعت برای صاحب چک نیز ارسال نماید.
۲- درصورتی که میزانی از مبلغ چک مورد نظر کسری باشد
در صورتی که مبلغ داخل حساب کمتر از میزان دقیق چک باشد، دارنده چک می تواند به راحتی این مبلغ را دریافت کرده و اقدام به دریافت نامه از سوی بانک نماید، بانک با پشت نویسی چک مورد نظر و وارد کردن چک در سامانه یکپارچه همانند قانون بالا، می تواند درخواست دارنده چک را با ایجاد یک فرم به همراه کد رهگیری برای انجام مراحل قانونی تسلیم کرده و یک نسخه از آن را برای صاحب اصلی چک ارسال نماید.
شرایطی که یک فرد می تواند از طریق یک وکیل چک اقدام کیفری انجام دهد
طرح شکایت کیفری علیه صادر کننده چک باید دارای شرایطی همانند شرایط زیر باشد تا بتوان آن را در دادگاه مطرح نمود.
۱- وعده دار نبودن چک: یک وکیل چک خوب می تواند به راحتی با مشخص کردن وعده دار نبودن چک در داده از موکل خود دفاع کند، به دلیل وجود چک هایی با رسیدن به تاریخ سر رسید قابل پاس شدن نمی باشد فرد می تواند همانند یکی از دو روش بالا اقدام به دریافت گواهی از بانک کرده و از طریق وکیل چک وعده دار نبودن آن را در دادگاه مشخص نماید.
۲- هرگاه چکی بابت انجام یک کار و یا یک تعهد صادر شود: مبنای اصلی صدور یک چک وجود دین میباشد، حال این دین می تواند به هر نحوی مانند مبلغ مانده از یک خرید ماشین، خرید خانه و یا موارد دیگر می شود، به همین دلیل داشتن چکی به صورت تضمینی برای تخلیه ملک و یا وجود گواهی بر امانتی بودن چک مانع از طرح یک دعوی حقوق توسط وکیل چک می شود و این امر که یک چک به صورت تعهد می باشد باعث برائت شما از دادگاه می شود، پس قبل از انجام هر کاری می توانید با یک وکیل چک آگاه به موارد قانونی در ابتدا مشورت نمایید.
۳- در صورتی که چک مورد نظر تاریخ نداشته باشد: اگر یک چک را بدون تاریخ در اختیار داشته باشید، فرد در ابتدا باید به بانک مراجعه کرده و با دریافت رسید و گواهی به همراه کد رهگیری اقدام به ایجاد دعوی کیفری نماید و در دادگاه اگر بی تاریخ بودن چک مشخص و تایید شود این چک از حالت کیفری در خواهد آمد. پس یک دارنده چک قبل از اقدام به انجام کاری ابتدا با یک وکیل چک مشاوره کرده و از طریق آن اقدامات لازم را به عمل آورد.
۴- در صورتی که چک سفید امضاء باشد: این نوع چک ها که فقط امضا دارد می تواند از طریق یک وکیل چک خوب و با ترجمه در دادگاه به صورت راحت پیگیری شود.
۵- هرگاه چکی به دلیل کار نامشروع و معاملات نامشروع باشد.
۶- هر وقت دارنده چک تا ۶ ماه بعد از صدور چک به بانک مراجعه ننماید و یا در صورت صدور گواهی عدم پرداخت شکایت خود را اعلام نکند نیز می تواند از طریق یک وکیل چک خوب قابل پیگیری باشد.