
ویژگی های یک مشاور خوب
از ویژگی های یک مشاور خوب، بهره مندی از عقل و آگاهی است. رسول اکرم و ائمه اطهار می فرمایند “بهترین ها برای مشورت، افراد عاقل، محتاط و باتجربه هستند” باتجربه بودن و دوراندیش بودن از دیگر ویژگی های یک مشاور خوب است. رازداری دیگر صفت لازم برای وکیل مشاوره حقوقی است. مشاور باید امین و رازدار باشد تا اسرار شخصی فرد نزد وی محفوظ بماند و آبرویش تهدید نشود.
اطلاعات فردی مشاوره
هر فرد با ورود به یک محیط جدید نیاز به اطلاعات جامع و اولیه دارد، گاهی مواقع انسان نیاز به مشاوره با فردی را دارد که تجربه زیادی در یک حرفه دارد و برای مشاوره باید به فردی روی آورد که در مورد موضوع بسیار باتجربه باشد.
تا همین اواخر اصطلاح مشاوره، اصطلاحی بود که بسیار کم در حوزه اطلاعات و علم اطلاع رسانی بهکار می رفت؛ اما در سال های اخیر، مشاوره موقعیت خاصی در برنامههای این رشته پیدا کرده و امروزه مشاوره به صورت امری بنیادی در هر رشته در آمده است. از دهه ۱۹۹۰ میلادی به بعد، حضور گسترده اینترنت در موفقیت و پیشرفت سازمان ها و شرکت ها، نیاز به حضور فعال در محیط رقابتی اینترنت و لزوم دسترسی به اطلاعات مناسب و اشاعه اطلاعات مناسب، زمینه ارائه نوع دیگری از خدمات مشاوره ای را فراهم کرده است که در اینجا مشاوره اطلاعاتی نامیده شده است. تعاریف متعددی می توان برای مشاوره اطلاعاتی ارائه کرد:
مشاوره اطلاعاتی یعنی مشورت کردن و طرح مسائل و مشکلات نزد کسی که اطلاعات، دانش و علم او در یک یا چند حوزه بالاست.
مشاوره اطلاعاتی یعنی پیوند عقلهای سلیم با عقل خود و تشریک در عقل عقلاء و بهره جستن از فکر و اندیشه دیگران به منظور دستیابی به توانمندی ها و دیدگاه های آنان و استفاده از استعداد و توانمندی عقلی و فکری دیگران برای حل مسائل و مشکلات.
فرایند مشاوره در هر موضوعی که برای اولین بار در آن وارد می شویم نیاز است.
جلوگیری از مشکلات با مشاوره حقوقی
در جامعه هر روز تعداد زیادی از افراد را شاهد هستیم که بعد از ورود به یک حرفه و یا یک مورد حقوقی با شکست مواجه می شوند چرا که قبل از ورود با افراد درستی مشاوره نمی کنند و مشکلات به طرز بی رحمانه ای به سمت آنان سرازیر می شود و فرد یکی پس از دیگری شروع به حل مشکلات می کند. همین روال روند پیشرفت او را کند ساخته و در اکثر مواقع متحمل ضرر و زیان می شوند.
در تمام موارد حقوقی باید با یک وکیل متخصص مشاوره کرد زیرا حتی وکلا هم از تمام موضوعات حقوقی سررشته ندارند و شما هم با کمی سرچ کردن و مشاوره با آشنایان نمی توانید از پس ریزکاری های یک پرونده حقوقی بربیاید.
به دلیل اینکه شرایط افراد روی پرونده حقوقی تأثیر می گذارند و پرونده های حقوقی روی موضوع به همین صورت است و این گونه تأثیرات درگیری و وابستگی شدیدی با مواد قانونی دارد.
نمی توان گفت کسی که سابقه رجوع یک پرونده حقوقی را به دادگاه دارد و یا شخصی که چند مشاوره حقوقی با وکلا داشته است می تواند فرد ایدهآل برای مشاوره حقوقی باشد.
راه حل توافق، بدون رجوع به دادگاه
با توجه به اینکه اختلافات در روابط قراردادی مسئله ای اجتناب ناپذیر است، استفاده از راه مناسب و ختم به خیری اختلاف از اهمیت زیادی برخوردار است.
یکی از روش های جایگزین حل و فصل اختلافات حقوقی تجارت تحت عنوان «شبه دادرسی» است.
دو پرسش مهم:
• مشاوره حل و فصل اختلاف به روش شبه دادرسی چگونه است؟
• مشخصات آن نسبت به روش های رایج جایگزین حل و فصل اختلاف حقوقی چیست؟
شبه دادرسی چگونه است؟
شبه دادرسی یک روش مصالحه حقوقی، اختیاری، سریع، غیررسمی و محرمانه است که معمولاً با حضور مدیران ارشد طرفین و وکیل بیطرف برگزار می گردد. وکلا به صورت نظام یافته ادعاها و دفاعیات طرفین را نزد مدیران ارشد که از اختیار کافی برای حل اختلاف برخوردارند، مطرح می کنند و سپس مذاکرات حل و فصل اختلاف توسط مدیران آغاز می شود. شبه دادرسی، ماهیتاً یک روش به صرف حقوقی نیست بلکه در آن از فنون مدیریتی نیز برای فیصله دادن به اختلافات استفاده می شود. نتایج حاصله از این فرایند در صورتی لازم الاجراست که مورد توافق طرفین واقع شود.
فرق بین مشاور و وکیل در مشاوره حقوقی
اولین نکته در تفاوت بین مشاور و وکیل مشاوره حقوقی در اینجاست که مشاور نکات و اطلاعات اولیه را در رابطه با مسائل حقوقی می دهد و برای راهنمایی های اولیه او کمک زیادی می کند اما جلسه مشاوره حقوقی گاهی پیچیدگی زیادی متحمل می شود و در بعضی موارد حتی خود فرد اطلاعات زیادی از مسائل حقوقی خود ندارد به همین منظور نیاز به تجارب و تخصص بیشتری پیدا می شود که با توجه به این مسئله نمی توان انتظار داشت که یک مشاور بتواند راهی را که یک وکیل در مشاوره حقوقی به ما نشان می دهد نشان بدهد. البته همان طور که عرض کردیم شما می توانید راهنمایی های زیادی از مشاور در جلسه مشاوره حقوقی دریافت کنید اما انتظار دریافت اطلاعات کاربردی را از او نداشته باشید.
مشاورها این گونه کار می کنند که مبلغی را به عنوان حقوق ماهیانه دریافت کرده و با اطلاعاتی که در زمینه های حقوقی دارند شروع به راهنمایی های اولیه برای افرادی که به جلسه مشاوره حقوقی روی آورده اند می کنند.
امروزه با افزایش جرایم و تخلفات سر وکلا بسیار شلوغ است و نمی توانند وقت ارزشمند خود را برای پاسخگویی به سوالاتی که فقط برای اطلاعات عمومی پرسیده می شوند صرف کنند. به همین منظور جلسات مشاوره حقوقی با یک وکیل هزینهبر است اما یک وکیل در مشاوره حقوقی نکات طلایی را به افراد انتقال می دهد و در عوض آن مبلغ ناچیزی دریافت می کند.
مشاوره حقوقی با وکیل
شما با مشاوره گرفتن از یک وکیل باتجربه نه تنها در هزینه ها و وقت خود صرفه جویی می کنید بلکه کار خود را از طریق راه های قانونی و اصولی پیش می برید. وکیل به شما کمک می کند تا راه های قانونی را بشناسید. حقوق خود را بهتر بدانید و طبق حقوق خود از حق خود دفاع کنید. وکیل کمک شایستهای در این روند به شما میکند. وکلا وظیفه دارند مدارک لازم برای ارائه دادن به مقام دادگاه را جمع آوری کنند و آنها را در زمان مناسب مورد بازجویی قرار دهند که این روند تنها از دست یک وکیل باتجربه ساخته است، همچنین شما قبل از مشاوره حقوقی با وکیل نمی توانید متوجه شوید که او شایستگی لازم و تجارب لازم در موضوع شما را دارد یا خیر.
افزایش اطمینان به وکیل
با جمع بندی این اطلاعات شما می توانید نتیجه گیری کنید که در زمان سپردن پرونده به یک وکیل باید با او مشاوره حقوقی داشت و خیال خود را از بابت تمرکز کاری او راحت کنید چرا که تمام پرونده های حقوقی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و نمی توان چشم بسته آنها را به وکلای بی تجربه سپرد.
مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی حضوری
مشاوره حقوقی تلفنی یکی از راه هایی است که شما می توانید به سرعت مشاوره خود را انجام دهید و نیاز به مراجعه حضوری نداشته باشید همچنین در صورتی که مسیر شما از دفتر وکلا دور باشد این روش برای شما مناسب تر است و می توانید مشاوره حقوقی کارآمدی داشته باشید.
در مشاوره حقوقی حضوری شما باید منتظر نوبت دهی وکیل باشید و یک قرار ملاقات با وکیل هماهنگ کنید. در این روند شما به دریافت راهنمایی هایی که وکیل به شما می دهد نزدیک تر خواهید بود و می توانید سرعت مشاوره حقوقی خود را افزایش دهید و همچنین می توانید سوالات بیشتری در رابطه با مورد حقوقی خود بپرسید و جواب های منطقی و عقلانی وکیل را جویا شوید.