
توضیحاتی در مورد وکیل خانواده
وکیل خانواده به افرادی گفته می شود که تحت عنوان وکیل پایه یک دادگستری فعالیت داشته و تخصص در زمینه های مختلف مربوط به خانواده دارند. هر خانواده مانند یک ساختمان در نظر گرفته می شود که پدر و مادر ستون های این ساختمان می باشند. بدین ترتیب اگر مشکلی بین پدر و مادر وجود داشته باشد، در واقع ستون های زندگی با مشکل جدی روبرو شده و زندگی یک خانواده به هم می ریزد. بدین ترتیب حفظ خانواده دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. در این نوشتار آشنایی با برخی از امور موبوط به وکیل خانواده را مورد بررسی قرار داده ایم.
وکیل خانواده می تواند به راحتی موضوعاتی که از سوی طرفین دعوی خانوادگی مطرح شده را بررسی نموده و بهترین کاری که می توان انجام داد را انتخاب کند. بدین ترتیب بهترین کار در هنگامی که یک مشکل خانوادگی پیش می آید، مراجعه به وکیل خانواده می باشد. معمولا تحصیلات وکیل خانواده در همین راستا بوده و این موضوع باعث می شود تا این وکلا بهتر از هر فردی بتوانند نسبت به برطرف شدن مشکلات خانوادگی اقدام کنند. بدین ترتیب وکلای خانواده دارای وظیفه بسیار مهم و خطیری می باشند.
نقش وکیل خانواده در کاهش جرائم
یکی از موضوعاتی که می تواند باعث بروز جرم های مختلف در خانواده شود، عدم اطلاع دقیق از جرائم مختلف و تبعات آنها می باشد. بدین ترتیب معمولا افرادی که می دانند جرم چیست و چه پیامدهایی در پی دارد، کمتر مرتکب جرم و جنایت می شوند. بدین ترتیب وکیل خانواده از آن دسته افرادی به شمار می رود که می تواند کمک کند تا جرائم به شدت کاهش یابد. بدین ترتیب پرونده های مربوط به خانواده بسیار کمتر شده و رسیدگی به آنها نیز سریع تر انجام می شود.
بدین ترتیب وکیل خانواده باید بتواند به بهترین شکل ممکن افراد مختلف خانواده را از جرائم مختلف با خبر کند. برخی از افراد ممکن است بارها یک جرم را مرتکب شده باشند، اما از آن اطلاعی نداشته باشند. بدین ترتیب ممکن است در آینده با مشکلات بزرگی مواجه شوند. بدین ترتیب با اطلاع از جرم بودن هر عملی، می توان آن را ترک کرده و این موضوع کمک می کند تا مشکلات خانوادگی نیز به حداقل برسند. بدین ترتیب وکیل خانواده دارای نقش بسیار موثر و پر رنگی در کاهش جرائم دارد. این موضوع باعث شده تا شغل وکیل خانواده یکی از حساس ترین مشاغل حقوقی به شمار برود.
وکیل خانواده در بهبود شرایط زندگی خانوادگی چه نقشی دارد؟
مشکلات خانوادگی و جرائم مربوط به حوزه خانوادگی، ممکن است بار مالی و یا عاطفی بسیار زیادی به همراه داشته باشند. بدین ترتیب بهتر است از بروز مشکلات خانوادگی جلوگیری شود تا بار مالی و عاطفی برای افراد مختلف به وجود نیاید. زیرا این موضوعات ممکن است باعث از هم پاشیده شدن خانواده برای همیشه شود. با توجه به اهمیت وجود خانواده به عنوان یک محور و کانون، هر چه خانواده حفظ شود، میزان موفقیت یک جامعه نیز بیشتر می شود. بدین ترتیب وکیل خانواده می تواند با برطرف کردن مشکلات خانوادگی، کمک کند تا شرایط زندگی افراد خانواده بهبود یابد.
برخی از امور مربوط به وکیل خانواده

پرداخت نفقه
یکی از موضوعاتی که باعث بروز مشکلات بسیار زیادی شده، نفقه می باشد. بسیاری از خانم ها بر سر موضوع عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر خود دارای گله و شکایت می باشند. ابتدا باید به این نکته توجه شود که در صورتی پرداخت نفقه الزامی است که عقد دائم صورت گرفته باشد. یعنی پرداخت نفقه در ازدواج موقت الزامی نمی باشد. در ازدواج دائم تنها در مواقعی که عدم تمکین از سوی زن انجام شود، پرداخت نفقه ضرورتی ندارد.
پرداخت مهریه
مهریه مقدار مشخصی مال و یا دارایی است که در هنگام عقد برای زن مقرر می شود. مرد موظف به پرداخت مهریه زن بوده و حتی اگر عدم تمکین اتفاق بیفتد، مرد از پرداخت مهریه معاف نمی شود. معمولا مهریه را در عقد به صورت عندالمطالبه تعیین می کنند. یعنی هر زمانی که زن درخواست کند، باید پرداخت شود. اگر در عقد مهریه به صورت عند الاستطاعه تعیین شود، ابتدا باید بررسی هایی نسبت به میزان دارایی شوهر انجام شود و سپس تعیین شود که توانایی پرداخت مهریه را دارد یا خیر.
فسخ نکاح
یکی از موضوعاتی که وکیل خانواده می تواند به آن ورود کند و مشکلات خانوادگی را برطرف کند، فسخ نکاح می باشد. فسخ نکاح در شرایطی خاص امکان پذیر است. معمولا اگر در هنگام عقد یکی از زوجین ادعای داشتن صفتی خاص را داشته باشد، اما پس از مدتی مشخص شود که این ویژگی یا صفت را نداشته، امکان فسخ عقد وجود دارد. بدین ترتیب بدون دلیل و مدرک کافی امکان فسخ نکاح وجود ندارد.
ازدواج موقت
یکی از موضوعاتی که وکیل خانواده می تواند راهنمای خوبی برای انجام آن باشد، ازدواج موقت می باشد. معمولا افرادی که متاهل می باشند بدون اجازه همسر قبلی خود نمی توانند ازدواج مجدد داشته باشند. بدین ترتیب حتما نیاز است که اجازه وی را کسب کرده و یا اثبات کنند که همسر قبلی از وی تمکین نمی کند. اگر یکی از این دو شرایط مهیا نشود، امکان ازدواج موقت وجود نخواهد داشت.
الزام به تمکین
در برخی از مواقع دیده شده که زن نسبت به برخی از وظایفی که در قبال همسر خود دارد، کوتاهی می کند. در صورتی که مرد نفقه زن را پرداخت کرده باشد و مشکل خاصی بین آنها وجود نداشته باشد، زن موظف به تمکین می باشد. بدین ترتیب چنانچه زنی از انجام وظایف خود سر باز بزند، مرد می تواند از راه قانونی دادخواست الزام به تمکین کند.
اجرت المثل
معمولا اغلب کارهای خانه به عهده زن بوده، اما قانونگذار تعیین کرده که این کارها را زن می تواند در ازای پرداخت حقوق انجام بدهد. بدین ترتیب اگر زنی بخواهد هزینه همه کارهایی که در خانه همسر خود انجام می دهد را دریافت کند، باید تقاضای اجرت المثل داشته باشد. وکیل خانواده می تواند با علم و دانشی که داشته کمک کند تا زن به خواسته قانونی خود برسد. زیرا از نظر قانون اجرت المثل حق زن بوده و در صورتی که زن تقاضای پرداخت آن را داشته باشد، مرد نمی تواند از پرداخت آن سر باز بزند.