دعاوی خانوادگی طلاق توافقی

با توجه بر اینکه در امور زناشویی همه چیز وابسته به توافق زن و شوهر خواهد بود و اینکه با چه شرایطی با یکدیگر به توافق می رسند در نتیجه و در این حالتی شرایط ثابت و معینی را نمی توان برای حق و حقوق زوجین در نظر گرفت. دعاوی خانوادگی طلاق توافقی هم از این موارد می باشد در این نوع طلاق زوجین در تمامی زمینه‌های مشترک از جمله مهریه، نفقه، جهیزیه، طلا و زیورآلات، هدایایی که به یکدیگر داده‌اند و حضانت فرزندان توافق خواهند کرد و دادگاه خانواده هم مطابق بر این توافقات در آرایی که صادر میکند عمل می نماید. در این مقاله سعی بر این خواهد بود که به اصول کلی و مراحل طلاق توافقی می پردازیم.

برای مطرح نمودن دعاوی خانوادگی طلاق توافقی مدارکی همچون شناسنامه های طرفین و عقدنامه و رونوشت آن‌ها مورد نیاز می باشد که در زمان ارائه داخواست بایستی وحود داشته باشد

تشریفات و مراحل طلاق توافقی

بر مبنای  جدیدترین اصلاحاتی که در قانون صورت پذیرفته است  مطابق با قانون حمایت خانواده تشریفاتی برای دعوای طلاق توافقی در نظر گرفته شده است مه به شرح ذیل می باشد.

  • در هر زمانی که زوجین متقاضی طلاق توافقی بئده باشند در ‏ابتدا باییستی با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مبادرت به ارائه دادخواست طلاق  توافقی که به امضای دو طرف رسیده است بنماید در ایثن مرحله حضور هر دو طرف الزامی خواهد بود.

۲-  بعد از ثبت شدن موضوع به مرکز مشاوره خانواده  به جهت رعایت و مقرراتی که جزئی از تشریفات الزامی  می باشد ‏ارجاع خواهد شد.

  • هر زمانی که متقاضی از طلاق انصراف خود را از طلاق توافقی اعلام کند، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن مواردی که  ‏توافق شده است، جهت اتخاذ تصمیم نهائی ‏به دادگاه خانواده منعکس خواهد نمود.
  • در دعاوی خانوادگی طلاق توافقی دادگاه با توجه به موضوع منعکس شده به وسیله مرکز مشاوره مبنی بر عدم انصراف متقاضی از طلاق توافقی، اقدام به صدور گواهی عدم امکان ‏سازش خواهد نمود نکته ای که در این مورد بایستی رعایت شود این است که زن در این موارد باید برای آزمایش عدم بارداری به آزمایشگاه مراجعه نموده باشد و نتیجه را به دادگاه ارائه کند. عدم ‏مراجعه برای آزمایش بارداری صرفا در طمانی خواهد بود که طرفین به باردار بودن زوجه اقرار کرده باشد.
  • طرفین ۳ ماه فرصت خواهند داشت که با ارائه گواهی عدم امکان سازش به دفتر رسمی ازدواج و طلاق، مراجعه نموده و اقدام به ثبت طلاق توافقی خود بنمایند.
شاید دوست داشته باشید بخوانید  اصطلاحات موجود در قانون خصوصی ‌سازی

هزینه های دعاوی خانوادگی طلاق توافقی

برای اینکه بتوانند زوجین  طلاق توافقی بگیرند مسلما  برای طرح دعوا هزینه هایی را بایستی پرداخت نمایند که این هزینه ها شامل هزینه دادرسی است که برای طرح موضوع می پردازند و همچنین در مورد هزینه هایی که در دفاتر خدمات قضایی بابت ثبت باید پرداخت گردد.

طلاق توافقی در دوران عقد

طلاق توافقی در دوران عقد و قبل از اینکه ز.جین به منزل مشترک بروند نیز امکان پذیر خواهد بود و تشریفات آن همانند زمانی است که در بعد از زندگی مشترک اقدام می نمایند  فقط بایستی به این نکته توجه داشت در زمانی که طرفین قبل از رابطه جنسی اقدام به طلاق  نموده باشند خواهند توانست ‏به ثبت احوال مراجعه کرده و نام همسر خود را از شناسنامه پاک نماید.

در دعاوی خانوادگی طلاق توافقی قبل از تصویب قانون حمایت خانواده  موضوع در ظرف یک هفته قابل انجام بود. و در بعضی از شعب دادگاه این نوع از موضوعات در حال حاضر در همین مدت زمان انجام می شود اما در برخی از شعب به دلیل  اینکه ارسال پرونده به مرکز مشاوره و تصمیم گیری به موضوع محوله در خصوص زوجین مدتی زمان خواهد برد لذا  روند رسیدگی کمی طولانی تر خواهد بود.

اجرت المثل در طلاق توافقی

اجرت‌المثل در طول شرط مالی ضمن عقد در مورد کارهای زوجه در امر خانه‌داری و نیز در طول اجرت‌المسمی خواهد بود اجرت‌المثل صرفا به زنی تعلق خواهد گرفت که در انجام کارهای منزل قصد تبرع  یا رایگان انجام دادن را نداشته است و همچنین زوجه تنها در مورد کارهایی می‌تواند ادعای اجرت‌المثل نماید که به دستور زوج انجام داده است معمولا اجرت‌المثل بر اساس اینکه زوجین چند فرزند دارند، و اینکه زن به فرزند خود شیر داده است و همچنین وضعیت اشتغال زن و مدرک تحصیلی او با توافق طرفین یا نظر کارشناس معین خواهد شد. در مورد دعاوی خانوادگی طلاق توافقی پرداخت اجرت المثل می تواند به صورت توافقی صورت گیرد ولی معمولا مطالبه آن در این نوع طلاق از سوی زن اتفاق نمی افتد و یا کمتر اتفاق خواهد افتاد.  و اصولا مطالبه اجرت المثل فقط در مواردی صورت می پذیرد که درخواست دهنده طلاق مرد بوده باشد.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  سؤال‌های رایج درباره جرائم اینترنتی / بخش سوم
دعاوی خانوادگی
دعاوی خانوادگی

رجوع پس از طلاق توافقی

با توجه بر این موضوع که طلاق توافقی به طور کلی به شکل طلاق خلع و بائن صادر می گردد در نتیجه امکان رجوع برای طرفین و امکان گرفتن مهریه بعد از ‏طلاق و مطالبه مهریه وجود نخواهد داشت در نهایت می‌توان این‌گونه عنوان کرد، در هر زمانی که واقعا راهی برای حفظ زندگی مشترک  و ادامه آن وجود نداشتهاست و زن و شوهر نیز ‏انصاف را رعایت کرده باشند بهترین شکل ممکن در طلاق، همان طلاق توافقی خواهد بود به این دلیل که در دعاوی خانوادگی طلاق توافقی از دعوا، جنجال، ‏برخوردها، عکس‌العمل‌های نامعقول و اتلاف وقت بیشتر در پیچ و خم دادگاه‌ها که حتی در مواردی به چندین ماه می‌انجامد ‏جلوگیری خواهد شد  و موضوعات مربوط به  حضانت و ملاقات فرزندان نیز با تفاهم بیشتری انجام خواهد شد فرزندان دچار لطمات کم تری می شوند.

انتخاب وکیل  طلاق توافقی

تشریفات مربوط به دعاوی خانوادگی طلاق توافقی توسط خود زوجین نیز امکان پذیر می باشد ولی بودن یک وکیل دعاوی خانوادگی  مناسب و با تجربه که در این زمینه تخصص دارد  می تواند ‏روند  مربوط به تشریفات را با سرعت بیشتر انجام داده  و دردسرهای ناشی از رفت آمد به دادگاه کاهش می یابد امروزه با وجود موسسات حقوقی که دارای دپارتمان های تخصصی هستند مراجعه به وکیل دعاوی خانوادگی راحتتر شده است.

منابع:

برگرفته از قانون مدنی و قانون حمایت خانواده

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button