ویژگی‌های یک وکیل کیفری

در این مقاله به مبحث ویژگی‌های یک وکیل کیفری می پردازیم. امور کیفری را مواردی همچون خیانت در امانت، کلاهبرداری، فروش مال غیر، سرقت، قتل، فوت در تصادفات رانندگی، دیه، ضرب و جرح، نزاع، جعل و استفاده از سند مجعول، توهین، تجاوز به عنف، تهدید، آدم ربایی، مزاحمت تلفنی و مواد مخدرشامل می شود. وکیل کیفری نیز در چنین مواردی می تواند ورود کرده و به فعالیت بپردازد. با توجه به تخصصی بودن پرونده های کیفری نقشی مهم و سازنده بر عهده وکیل کیفری است که می تواند در رابطه با موکل نقشی تعیین کننده داشته باشد. در این پرونده ها هم شاکی و هم متهم با توجه به تخصصی بودن پرونده ها می توانند با وکیل کیفری مشاوره کرده و پرونده خود را به او بسپارند. براساس قانون اساسی و آنچه در اصل ۳۵ آمده است در تمام محاکم دو طرف حق داشتن وکیل کیفری را دارا هستند و اگر طرفین نتوانند برای خود وکیل اختیار کنند براساس آنچه در قانون آمده باید شرایط اختیار کردن وکیل برای آنها فراهم شود. همواره پرونده های کیفری از حساسیت ویژه و بالایی برخوردار بوده اند. این پرونده ها با توجه به موضوعات خاص و ویژه ای که دارند می توانند برای طرفین دعوا آسیب ها و ضرر جبران ناپذیری به همراه داشته باشند. وجود یک وکیل کیفری با دانش و آگاهی می تواند این پرونده ها را به سرانجامی مطلوب برساند. هر چند ویژگی های دیگری مانند وقت شناسی و عادل بودن نیز لازمه امر وکالت است. در ادامه به ویژگی‌های یک وکیل کیفری اشاره خواهیم داشت. با ثمین عدالت همراه باشید.

دارا بودن دانش کافی و آشنایی با قوانین جزایی کیفری

پیگیری پرونده موکلین در امور کیفری برعهده وکیلی است که دانش و تبحر خاصی در پیگیری امور کیفری و جزایی دارد و به شکل تخصصی در این زمینه فعالیت می کند. دفاعیات تخصصی لازمه پیگیری و انجام موارد کیفری است بنابراین وکیل کیفری باید به خوبی با موارد کیفری و قوانینی همچون قوانین مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مبارزه با مواد مخدر و مانند آن، آشنایی کافی و کامل داشته باشد. مسلط بودن و آشنایی کافی با چنین قوانینی یکی از شرایط لازم یک وکیل کیفری است که باعث می شود بتواند پرونده های کیفری و جزایی را پیش ببرد.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  اصل ۱۷۰ قانون اساسی

سخنوری و استفاده درست از واژگان و جملات

یک وکیل کیفری باید بتواند به خوبی صحبت کند. او باید قادر باشد تا با کلماتش به خوبی از حقوق موکلش دفاع کرده و پرونده را پیش ببرد. همچنین استفاده از کلمات و واژگان به درستی و در جای خود مسئله ای حائز اهمیت است. ابزار کار یک وکیل کلمه و واژگان است. کاربرد این کلمات اگر به درستی صورت پذیرد بسیار در پیشبرد پرونده مؤثر خواهد بود. بنابراین باید گفتاری رسا، مؤثر، منطقی و زیبا داشته باشد.

مطالعه و اطلاع مداوم از اخبار و مباحث جنایی و کیفری

یک وکیل کیفری نیاز دارد تا همواره از اطلاعات و اخباری که درباره حرفه، قوانین و مباحث کیفری است آگاهی داشته باشد. بنابراین یک وکیل کیفری باید همواره از مسائل و مباحث روز و قوانین و مقررات اطلاع داشته باشد. لازمه آگاهی از قوانین و مباحث و اخبار مختلف در زمینه های کیفری و جنایی مطالعه است. بنابراین لازمه فعالیت یک وکیل کیفری مطالعه و آگاه بودن از رویدادها و مباحث حوزه فعالیت خود و یا زمینه های مربوطه است.

آمادگی و تسلط بر روح و روان

وکیل کیفری ممکن است با مسائل متعدد جنایی و جرائم خشن مواجه شود. رویدادهایی آسیب زا در پرونده های کیفری بسیار به چشم می خورند. بنابراین لازم است که وکیل کیفری آمادگی مواجهه با چنین پرونده ها و مواردی را به لحاظ روحی دارا باشد. پرونده های کیفری تا حد زیادی دارای موارد متعدد خشونت هستند. بنابراین رسیدگی به چنین مواردی نیازمند تسلط و آرامش و آمادگی روحی و روانی کافی است.

ویژگی‌های یک وکیل کیفری
ویژگی‌های یک وکیل کیفری

آشنایی با روانشناسی

روانشناسی را مطالعه علمی رفتار و فرایندهای روانی تعریف کرده اند. شناخت یک وکیل نسبت به رفتار و دلایل یک رفتار می تواند کمک بزرگی به او و پیشبرد پرونده ای باشد که در دست دارد. یک وکیل به دلیل شرایط کاری خود و برخورد با افراد مختلف نیازمند است تا با دانش روانشناسی نیز آشنایی نسبی داشته باشد. این آشنایی با روانشناسی در یک وکیل کیفری به یک ضرورت تبدیل می شود. در بسیاری موارد لازم است با استفاده از تکنیک های روانشناسی بهترین برخورد و مواجهه را انتخاب کرد. همچنین آشنایی با روانشناسی خصوصاً روانشناسی جنایی می تواند سرنخ های حقوقی درباره پرونده های کیفری مانند قتل، تجاوز، سرقت و … به وکیل بدهد. آشنایی با روانشناسی توانایی یک وکیل کیفری را دوچندان می کند و اغراق نیست بگوییم که یک وکیل کیفری باید یک روانشناس نیز باشد.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  متن کامل ‌قانون تعزیرات حکومتی مصوب 1367 مجمع تشخیص مصلحت نظام

پزشکی قانونی

وکیل کیفری در طول دوران فعالیت خود حتماً با پزشکی قانونی و نتایج آن مواجه خواهد شد. بسیاری از پرونده هایی که جنبه کیفری و جزایی دارند در ارتباط با پزشکی قانونی خواهند بود. بنابراین وکیل کیفری با پزشکی قانونی و نتایج آن در ارتباط خواهد بود. این امر سبب می شود که نیاز به آشنایی با پزشکی قانونی یکی از ویژگی های وکیل کیفری باشد.

پلیس علمی

یک وکیل کیفری به دلیل مواردی که با آنها روبه‌رو خواهد شد باید با بخشی از مسائلی که در حوزه دانش یک پلیس است نیز آشنایی داشته باشد. از این موارد می توان به آشنایی با سلاح، اثر انگشت، کشف جعل و دیگر موارد اشاره داشت. موضوعات بسیار مختلفی است که یک وکیل کیفری با آنها روبه‌رو می شود. برای مثال در بسیاری از پرونده های کیفری ردپایی از یک اسلحه مشاهده می شود. آشنایی با سلاح ها و نحوه استفاده و عملکرد آنها می تواند به وکیل برای پیشبرد پرونده کمک کند. همچنین آشنایی با مواردی مانند اثر انگشت نیز به وکیل کمک خواهد کرد تا پرونده را به شکلی مناسب پیش برده و به نتیجه برساند. معمولاً برخی از افراد این توانایی را دارند که اسناد مختلف را با بهترین کیفیت جعل کنند. وکیل متخصص در زمینه امور کیفری باید توانایی تشخیص اصل از جعل را داشته باشد. به طور کلی باید گفت آشنایی با دانش روانشناسی، پلیسی و قضایی لازمه یک وکیل کیفری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button