درباره ارث

درباره ارث چه می دانید . درباره ارث چه سئوال هایی دارید. ما در این مطالب تلاش کرده ایم که به این سوالت پاسخ دهیم.

شرایط ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر

شرایط ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر شامل چه مواردی است؟ در صورت فوت شوهر چه میزان ارث به زن خواهد رسید؟ پیش از پاسخ به این پرسش لازم به یادآوری است که در ازدواج موقت ارثی به طرفین تعلق نمی گیرد و برای ارث بردن زن و مرد از یکدیگر حتماً باید عقد دائم بین آنها وجود داشته باشد. در ادامه به رایج ترین سؤال هایی که در این باره مطرح می شود خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

شرایط ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر چگونه است؟

زن و شوهر باید در عقد دائم یکدیگر باشند. در ازدواج موقت زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند و حتی اگر بین خودشان شرط ارث بردن از یکدیگر را قرار داده باشند، این شرط باطل است و هیچ اثری ندارد. بنابراین شرط لازم و ضروری برای ارث بردن زن و مرد در ازدواج عقد دائم بودن است.

شرایط لازم برای ارث بردن زن و مرد پس از فوت یکدیگر چیست؟

برای آنکه زن و مرد پس از مرگ از یگدیگر ارث ببرند لازم است که همچنان رابطه زوجیت و نکاح بین آنها برقرار باشد و این رابطه از بین نرفته باشد در صورت طلاق طرفین امکان ارث بردن وجود نخواهد داشت. نکته ای که در این بین وجود خواهد داشت مسئله طلاق رجعی است. در ایام عده طلاق رجعی زن و شوهر از هم ارث خواهند برد زیرا در حکم زن و شوهر بوده و هنوز رابطه زناشویی به طور کامل قطع نشده است و با پشیمانی شوهر از طلاق در ایام عده و رجوع وی به زن، عقد ازدواج به ‌قوت خود باقی خواهد ماند. در این صورت ازدواج و عقد آنها با یکدیگر پابرجا بوده و انگار طلاقی بین آنها اتفاق نیفتاده است. در دوران طلاق رجعی مرد باید همسر خود را در منزل بپردازد و نفقه او را نیز پرداخت کند.

اگر مردی همسر خود را در طلاق رجعی مطلقه کند و قبل از انقضای عده یکی از آنها بمیرد آیا زن و مرد از یکدگیر ارث می برند؟

ماده ۹۴۳ قانون مدنی در این باره می گوید اگر شوهر زن خود را به طلاق رجعی مطلقه کند، هر یک از آنها که قبل از انقضای عده بمیرد دیگری از او ارث می برد، لیکن اگر فوت یکی از آنها بعد از انقضای عده بوده و یا طلاق باین باشد، از یکدیگر ارث نمی برند. در استثنائی دیگر مطابق با ماده ۹۴۴ قانون مدنی حتی اگر طلاق (چه باین و چه رجعی) رخ داده باشد، زن از شوهر (و نه بالعکس) ارث می برد. .

شاید دوست داشته باشید بخوانید  دعاوی حقوقی علیه مدیران شرکت

اگر مرد در هنگام بیماری زن او را طلاق دهد و زن فوت شود آیا به زن ارث می رسد؟

اگرمرد در هنگام بیماری همسرش او را طلاق دهد و تا یک سال از زمان جاری شدن طلاق زن بر اثر همان بیماری بمیرد زوجه از همسر خود ارث خواهد برد مگر آنکه زن اقدام به ازدواج مجدد کرده باشد که در این صورت از مرد ارثی نخواهد برد.

چه عواملی بر سهم الارث زنان اثر می گذارد؟

زن و مرد سهم الارث متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. اما در این میان چه عواملی در این سهم الارث اثر دارند. یکی از این عوامل وجود فرزند در زندگی مشترک است. همچنین در صورتی که مردی دارای تعدد زوجه باشد در میزان سهم الارث زنان از نظر قانونی تفاوت هایی ایجاد خواهد شد.

مرد به چه میزان از همسر خود ارث می برد؟

مرد به میزان یک چهارم از همسر خود سهم می برد. این در صورتی است که زن دارای فرزند و یا فرزند فرزند باشد. در این شرایط مرد یک چهارم از همسر خود ارث خواهد برد. اما اگر زن فوت کند و فرزندی نداشته باشد نصف دارایی های او به همسر خود می رسد. همچنین اگر زن وارث دیگری مانند پدر و یا مادر نداشته باشد تمام اموال زن به مرد خواهد رسید.

درباره ارث
درباره ارث

زن به چه میزان از همسر خود ارث می برد؟

ارث بردن زن از مرد نیز تابع عوامل مختلفی است و این عوامل می توانند در میزان سهم الارث اثرگذار باشند. در صورتی که شوهر فوت کند و فرزندی نداشته باشد زن یک چهارم دارایی های شوهر را به ارث می‌برد، اما اگر شوهر دارای اولاد یا اولادِ اولاد باشد زن یک هشتم اموال شوهر را به ارث می‌برد و چنانچه زن بعد از فوت همسر خود و قبل از تقسیم ارث فوت کند، سهم‌الارث زن به وارثان وی تعلق خواهد گرفت.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  معرفی کامل وکیل هنرمندان

اگر مرد دو یا چند همسر داشته باشد سهم الارث به چه صورتی تقسیم خواهد شد؟

اگر مرد دارای دو یا چند همسر باشد، سهم‌الارث زن یعنی یک چهارم در صورتی که مرد فرزندی نداشته باشد و یک هشتم در صورتی که مرد دارای فرزند باشد، بین همسران به طور مساوی تقسیم خواهد شد. لازم به یادآوری است این مسئله در شرایطی صادق است که همسران در عقد دائمی بوده و در هنگام فوت مرد نیز رابطه زوجیت و عقد دائم او باشند.

زن و شوهر در چه مواردی از یکدیگر ارث نمی برند؟

زن و شوهر در زندگی مشترک در مواردی از یکدیگر ارث نخواهند برد. همان طور که پیشتر گفته شد در ازدواج موقت زن و مرد از یکدیگر ارث نخواهند برد. حتی اگر براساس شرطی برای یکدگیر شرطی گذاشته باشند. همچنین براساس قانون اگر هر کدام از زن و مرد کافر باشند و دیگری مسلمان باشد، کافر از مسلمان ارث نخواهد برد. همچنان که هر یک از زن و شوهر دیگری را به قتل برساند، از ارث وی محروم می شود. چرا که طبق ماده ۸۸۰ قانون مدنی، قتل مورث از موانع ارث بردن محسوب می شود. در همین رابطه ماده ۸۸۰ قانون مدنی قتل از موانع ارث بردن است. بنابراین، کسی که مورث خود را عمداً بکشد از ارث او ممنوع می شود.

اگر مردی به همسر خود نسبت زنا دهد آیا زن از او ارث خواهد برد؟

براساس ماده ۸۸۲ قانون مدنی بعد از لعان که عبارت است از حالتی که شوهر با رعایت شرایط خاص به زن خود نسبت زنا دهد و بر آن اصرار کند و زن نپذیرد. زن و شوهر از یکدیگر ارث نخواهد برد. این نکته حائز اهمیت است که در این شرایط هم مرد از زن و هم زن از مرد ارث نخواهند برد. همچنین فرزندی که به سبب انکار او لعان واقع شده از پدر و پدر از او ارث نمی برد. در این شرایط فرزند مزبور از مادر و خویشاوندان مادری خود و همچنین مادر و خویشاوندان مادری از او ارث خواهند برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button