وکیل شرکت ها

وکیل شرکت ها کیست؟

وقتی با عنوان وکیل شرکت ها روبه‌رو می شویم بدون تردید وکیلی را در نظر می گیریم که با شرکت ها در تماس است و فعالیتش در ارتباط با آنها تعریف می شود. وکیل شرکت ها در ارتباط با شرکت ها، بنگاه های اقتصادی، موسسات تجاری و بازرگانان تعریف می شود. وکیل شرکت ها وظیفه دارد تا مواردی را که شرکت ها در زمینه های مختلف حقوقی و قانونی با آن مواجه خواهند شد پیگیری و رفع کند. این اقدامات شامل موارد مشورتی نیز می شود. با توجه به قوانینی که در ارتباط با کار و تجارت وضع شده است و پیچیدگی هایی که در آنها موجود است هر شرکت، بنگاه اقتصادی و بازرگانی نیاز دارد تا در آن یک وکیل که به قوانین مورد نیاز آشنایی کامل و اشراف دارد حضور داشته باشد. حضور یک وکیل متخصص و با تجربه به حفظ سرمایه شرکت و بنگاه اقتصادی کمک می کند و با توجه به مزایای فراوانی که می تواند برای یک مجموعه اقتصادی داشته باشد می توان گفت حضور یک وکیل برای شرکت ها لازم و ضروری است. با وجود یک وکیل آشنا به امور شرکت ها بسیاری از نگرانی های صاحبان کسب و کارها نیز رفع خواهد شد.

نقش وکیل شرکت ها در بنگاه های اقتصادی و موسسات تجاری

هر شرکتی نیاز به انعقاد قرارداد و پیگری قراردادها دارد. پیگیری امور حقوقی شرکت و آشنایی با قوانین حقوقی در زمینه های اقتصادی و تجاری نیز از دیگر نیازهای یک شرکت است. در این میان مشاوره حقوقی به بنگاه و شرکت اقتصادی در ارتباط با مسائل مختلف از نکات کلیدی است که باید آن را مدنظر داشت. یک وکیل شرکت ها می تواند در ارتباط با تمامی این امور نقشی مؤثر داشته باشد. همه این موارد به صاحبان کسب و کارها و بنگاه های اقتصادی یادآور می شود که داشتن یک وکیل شرکت گامی ضروری و لازم است. این ضرورت به گونه ای است که در دوران فعالیت شرکت نیز خود را به اشکال مختلف نشان خواهد داد. هر چند که ممکن است هزینه استخدام یک وکیل برای امور شرکت هزینه بالایی باشد اما این هزینه ضروری و لازم است و می تواند به حفظ سرمایه و شرکت کمک کند. بخشی از فعالیت های وکیل شرکت ها مربوط به امور بیرونی و در ارتباط با مشتریان و سرمایه گذاران و اشخاص تعریف می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  دعاوی حقوقی و اشخاص صغیر

شرکت ها با چه مسائل حقوقی روبه‌رو هستند؟

شرکت ها و بنگاه های اقتصادی با مجموعه ای از مواردی که نیاز به دانش حقوق و تجربه برای پیشبرد آنها است روبه‌رو هستند. از این موارد می توان به نحوه ثبت شرکت، تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی، اخذ گواهی ارزش افزوده، پلمپ دفاتر قانونی شرکت و تحریر آن، بیمه کارکنان شرکت، ضمانت نامه های بانکی شرکت، نحوه نقل و انتقال سهام و سهم الشرکه، نحوه تغییر در سرمایه شرکت، ورود و خروج اعضاء شرکت، ثبت شعبه شرکت و مسئولیت هایی که در پی دارد، اخذ کارت بازرگانی برای شرکت در صورت لزوم، قراردادهای تجاری و حرفه ای شرکت با اشخاص ثالث، نحوه تقسیم مسئولیت ها بین اعضاء شرکت و اعضاء هیات مدیره شرکت، مسئولیت های قانونی دارندگان حق امضاء شرکت، ثبت صورت جلسه تصمیمات و تغییرات شرکت، نحوه دعوت و تعداد لازم سهامداران و شرکاء شرکت جهت تشکیل مجامع عمومی، ارسال اظهارنامه مالیاتی شرکت در موعد مقرر (نهایتاً تا تاریخ سی و یکم تیرماه هر سال)، نحوه انحلال شرکت، ثبت انحلال شرکت، تعیین مدیر تصفیه و شیوه تصفیه شرکت و موارد دیگر اشاره کرد.

وکیل شرکت ها
وکیل شرکت ها

نگاهی به وظایف وکیل شرکت ها

وکیل یک شرکت با آشنایی کافی به قوانین و مقررات و داشتن تجربه کافی می تواند امور خاصی را که مرتبط با شرکت ها و یا بنگاه های اقتصادی است پیش ببرد. از جمله وظایف تخصصی یک وکیل شرکت می‌توان به مواردی مانند تنظیم قراردادهای داخلی و خارجی شرکت‌ها، پیگیری امور مالکیت فکری شرکت‌ها، بررسی اسناد مالی شرکت‌ها، پیگیری امور ثبتی شرکت‌ها، وصول مطالبات شرکت‌ها، پیگیری امور بیمه‌ای شرکت‌ها، پیگیری امور مالیاتی شرکت‌ها، پیگیری امور گمرکی و بازرگانی شرکت‌ها، پیگیری دعاوی و اختلافات شرکت‌ها و مشاوره حقوقی امور درون و برون سازمانی شرکت‌ها اشاره کرد. اشاره به این موارد نشان دهنده نقش تعیین کننده وکیل شرکت ها در امور مالی و حقوقی بنگاه ها و موسسات مالی است.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  سؤال‌های رایج درباره جرائم اینترنتی / بخش دوم

شرکای تجاری و سرمایه گذاران

داشتن شرکای تجاری و سرمایه گذاران در یک شرکت از مواردی است که ضرورت حضور یک وکیل را در شرکت و یا موسسه تجاری دوچندان می کند. وکیل شرکت در این مورد می تواند رابطه قانونی و شفاف در ارتباط با شرکای تجاری و یا سرمایه گذاران و سهامداران تعریف کند تا این رابطه همواره بتواند به شکل مطلوب و مناسبی پیش رود. تعریف تعامل و همکاری شرکت با افرادی خارج از آن در حیطه قوانین از دیگر فعالیت های وکیل شرکت ها است.

تسهیل سرمایه گذاری در شرکت

افرادی که می خواهند بر روی شرکت شما سرمایه گذاری کنند و با آن وارد تعامل شوند بیش از هر چیز نیاز دارند تا به طور شفاف با جزئیات حقوقی و قانونی سرمایه گذاریشان آشنا شوند. آنها همچنین به جلب اعتماد نیازمندند. یک وکیل باتجربه شرکت ها می تواند روابط مناسبی را با سرمایه گذاران برقرار کرده و سرمایه گذاری آنها را در شرکت و یا بنگاه اقتصادی تسهیل کند.

شرکت های سهامی خاص و یا سهامی عام

حضور وکیل شرکت ها درشرکت های سهامی بسیار موثر و ضروری است. شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده است و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است. شرکت سهامی یک شرکت بازرگانی و تجاری محسوب می شود هرچند که موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد. در شرکت سهامی تعداد شرکا نباید از سه نفر کمتر باشد.
شرکت های سهامی به دو دسته شرکت های سهامی عام و شرکت های سهامی خاص تقسیم می شوند. وجود سهامداران مختلف و موارد حقوقی و قانونی مختلف در ارتباط با آنها همچنین میزان سود و سرمایه در تبادل با آنها و شرکت از موارد دیگری است که یک وکیل شرکت به آن می پردازد. از مواردی که در شرکت های سهامی عام مطرح است می توان به تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت های سهامی عام، اظهارنامه ثبت شرکت در شرکت سهامی عام که به امضای مؤسسین می رسد، شرکت سهامی عام برای فروش سهام باید اعلامیه پذیره نویسی منتشر نماید، انتشار اوراق قرضه در شرکت سهامی عام و … اشاره داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button