هفت نکته که درباره وکیل کیفری باید بدانید

وکیل کیفری و هفت نکته که باید بدانید. وکیل کیفری با دانش و آگاهی می تواند پرونده هایی که جنبه کیفری دارند را به سرانجامی مناسب برساند. 

وکیل کیفری کیست و چه پرونده هایی را پیگیر می کند؟ نقش یک وکیل کیفری چیست و باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟ وکیل کیفری در مواردی همچون خیانت در امانت، کلاهبرداری، فروش مال غیر، سرقت، قتل، فوت در تصادفات رانندگی، دیه، ضرب و جرح، نزاع، جعل و استفاده از سند مجعول، توهین، تجاوز به عنف، تهدید، آدم ربایی، مزاحمت تلفنی و مواد مخدر و جرائمی که جنبه کیفری داشته باشد می تواند ورود کرده و به فعالیت بپردازد. با توجه به تخصصی بودن پرونده های کیفری نقشی مهم و سازنده ای برعهده وکیل کیفری می باشد. در این پرونده ها هم شاکی و هم متهم با توجه به تخصصی بودن پرونده ها می توانند با وکیل کیفری مشورت کرده و پرونده خود را به او بسپارند. وجود یک وکیل کیفری با دانش و آگاهی می تواند پرونده هایی که جنبه کیفری دارند را به سرانجامی مناسب برساند. در ادامه شما را با هفت نکته در ارتباط با وکیل کیفری آشنا خواهیم کرد که باعث شناخت بیشتر پرونده های کیفری و وکیل کیفری خواهد شد. با ثمین عدالت همراه باشید.

دارا بودن تخصصی ویژه

در حوزه وکالت و حقوق یکی از حساس ترین حوزه ها به دلیل ماهیت پرونده های آن وکالت کیفری است. یک وکیل که در زمینه کیفری مشغول به فعالیت است باید دارای دانش و تبحر فراوانی باشد. همچنین دارا بودن هوش بالا لازمه یک وکیل کیفری است تا بتواند از قوانین در مناسب ترین مکان و در مناسب ترین زمان به نفع احقاق حقوق متهم و یا شاکی استفاده کند. یک جمله وکیل کیفری می تواند مرز بین اعدام و برائت را مشخص کند بنابراین وکالت در امور کیفری دارای حساسیتی ویژه است که می تواند مرگ و زندگی را تعیین کند.

متخصص پرونده های کیفری

وقتی صحبت از پرونده های کیفری و رسیدگی به آنها می شود معمولا همه افراد می دانند که مسائل جزایی در پرونده های مختلف، باعث می شود تا یک پرونده را بتوان کیفری دانست. در صورتی که دعوی کیفری ایجاد شده باشد، تنها کسی که می تواند به صورت تخصصی مسائل به وجود آمده را از جنبه های مختلف بررسی کرده و نتیجه قابل قبولی برای طرفین حاصل نماید، وکیل کیفری می باشد. به انجام دادن هر کاری که در قانون مجازاتی برای آن تعیین شده باشد، جرم گفته می شود. از نمونه های مختلف جرم که معمولا در هر جامعه ای اتفاق می افتد، می توان به فروش اموال دیگران، کلاهبرداری، سرقت، خیانت در امانت، ضرب و جرح، قاچاق مواد مخدر و… اشاره کرد. وکیل کیفری می تواند در همه این زمینه ها فعالیت مناسبی داشته باشد. زیرا معمولا دوره های بسیار تخصصی در زمینه های مختلف برای وکلا در نظر گرفته شده، تا از هر نظر آمادگی ورود به پرونده های کیفری را داشته باشند.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  آنچه درباره یک وکیل کیفری باید بدانیم

توانایی های یک وکیل کیفری خوب

وکلای کیفری باید دارای دانش گسترده در زمینه امور کیفری بوده و تجربیات مناسبی در این زمینه داشته باشند. همچنین آنها باید در سخنوری توانا و متبحر باشند. این ویژگی شامل تمام وکلا می شود. آنها باید با دارا بودن این توانایی بتوانند از حقوق موکلین خود به بهترین شکل ممکن دفاع کنند. درباره وکیل کیفری این مسئله خود را به شکل پررنگ تری نشان می دهد و توانایی سخنوری و بهره گیری از کلام و وعظ و خطابه یکی از شاخص های یک وکیل کیفری برجسته است.

قوانین جزایی کیفری

آگاهی نسبت به قوانین جزایی کیفری برای پیشبرد یک پرونده کیفری بسیار حائز اهمیت است. با شناخت و اشراف بر قوانین جزایی کیفری است که می توان امور یک پرونده را که دارای جنبه های کیفری است پیش برد. همچنین این قوانین نقش مهمی در تعیین مجازات و تعیین و حل و فصل پرونده دارند. بنابراین وکیل کیفری باید نسبت به قوانین جزایی کیفری دارای آگاهی فراوانی باشد و به آنها اشراف کاملی داشته باشد.

پزشکی قانونی

به دلیل ماهیت پرونده های کیفری یکی از مهمترین سازمانها و نهادهایی که یک وکیل کیفری با آن در ارتباط روبرو است پزشکی قانونی است. بسیاری از جرائمی که جنبه کیفری دارند نیازمند تایید و یا بررسی پزشکی قانونی هستند. بنابراین وکیل کیفری در طول دوران فعالیت خود حتماً با پزشکی قانونی روبرو خواهد شد. این امر سبب می شود که نیاز به آشنایی با پزشکی قانونی و کارکردهای آن یکی از ویژگی های مهم وکیل کیفری باشد.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  اقدامات وکیل کیفری در دفاع از متهم / بخش اول
وکیل کیفری
وکیل کیفری

وکیل پایه یک کیفری و وکیل پایه دو کیفری

وکیل پایه یک کیفری در تمامی محاکمه ها، از جمله حقوقی و کیفری و … حضور می یابد اما وکیل پایه دو کیفری تنها می تواند در محاکمه های کیفری که مرتکب جرم تعزیری هستند، زندان های زیر ۱۰ سال، شلاق و محاکمه هایی که نقدا بایستی پرداخت شوند و سایر جرایم کیفری بیان شده در بخش وکیل کیفری، شرکت کند. باید دانست که در صورتی که طبق اقدام یک وکیل کیفری موجب شود که خسارتی به موکل وارد آید، مسئولیت با وکیل خواهد بود.

مسئولیت وکیل کیفری

همانطور که گفته شد که در صورتی که طبق اقدام یک وکیل کیفری موجب شود که خسارتی به موکل وارد آید، مسئولیت با وکیل خواهد بود. وکیل کیفری در برابر موکل خود دارای مسئولیت هایی است. با توجه به تخصصی بودن پرونده های کیفری نقشی مهم و سازنده ای برعهده وکیل کیفری می باشد که رعایت آنها می تواند نقش تعیین کننده ای در پرونده موکلین داشته باشد. هیچ خسارتی نباید از جانب وکیل کیفری به موکل وارد آید و وکیل باید تمام دانش و تجربیات خود را برای رسیدن به سرانجامی مناسب در پرونده کیفری به کار بندد.

مسئولیت موکل

همانطور که وکیل دارای مسئولیت هایی در ارتباط با موکل است موکل نیز مسئولیت هایی را در قبال وکیل دارا می باشد. وظیفه موکل پرداخت هزینه های دادخواست توسط وکیل کیفری، هزینه اوراق، ایاب و ذهاب، هزینه های مشاوره حقوقی و … می باشد. طبق توضیحات در بخش وکیل کیفری، وکالت در دعاوی کیفری، حتی برای متهم نیز مطرح می باشد و وظیفه مشاوره حقوقی کیفری، در امور کیفری مربوط به مجرمان و متهمان، حضور  داشتن در تمامی مراحل دادرسی کیفری و حمایت از حقوق دفاعی متهم می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button