
وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور وظیفه دارد به مسائل مربوط به نقل مکان ایرانیانی که در خارج از ایران مقیم هستند و دیگر مسائلی که در این زمینه پیش میآید رسیدگی نماید. قبل از اینکه بخواهیم به وظایف وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور به صورت کامل پردازیم باید با حوزه ای که وی به صورت تخصصی در آن فعالیت می کند آشنا شویم. اگر به دنبال معنی کلمه مهاجرت باشیم به فرآیندی اطلاق می گردد که در آن فردی از یک منطقه به منطقه دیگر نقل مکان میکند، البته در عرف حقوقی که امروز مهاجرت به جابهجایی از یک کشور به کشور دیگر اطلاق می گردد و یا به عبارتی می توانیم بگوییم که مهاجرت کردن از شهری به شهر دیگر در داخل یک کشور از مباحثی نیست که چنین وکیلی بتواند به آن رسیدگی کند و در حیطه کاری وی باشد. جابهجایی از یک کشور به کشور دیگر می تواند علت های گوناگونی داشته و موضوعات متفاوتی را ایجاد نماید. به عنوان مثال عدهای از شرایط سیاسی حاکم بر کشور گریزان بوده و به یک کشور دیگر پناهنده می شوند و یا عده ای به منظور تأمین معیشت خود و ایجاد شغل و همچنین درآمد بهتر از کشور به کشور دیگر نقل مکان می کنند و یا هستند عده ای که برای تحصیل و مطالب آموزشی به دنبال مهاجرت و نقل مکان هستند.
در حالت کلی باید بگوییم مواردی مانند جنگ، قحطی، بیکاری، یافتن جایی برای زندگی بهتر و مسائل این چنینی میتواند علتی برای ایجاد تفکر مهاجرت در ذهن افراد باشند. با توجه به اینکه در مناطق مختلف خاورمیانه جنگ و ناآرامی های فراوان وجود دارد، این منطقه مهاجران زیادی را به مناطقی از جمله کشورهای اروپایی ارسال می کند. همچنین وقتی نخبگان و مخترعین و دانشجویان به یک کشور مهاجرت می کنند موجب می شود تا سطح علمی کشور مقصد به صورت قابل ملاحظه ای دچار رشد و ترقی گردد.
معرفی وظایف وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور
امروزه بر روی این کره خاکی کشورهای زیادی وجود دارد که هر یک دارای قوانین و چارچوب های مختص به خود هستند و وقتی به سماجت پیش می آید به صورت قطع و یقین می توان گفت که افراد غیرمتخصص توانایی رسیدگی به چنین اموری را ندارند و در چنین مواقعی بهتر است از یک وکیل، تحت عنوان وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور استفاده کرد. استفاده از این وکیل که به مسائل روز مهاجرت آشنایی کاملی دارد باعث میشود تا از بروز هرگونه مشکلات حقوقی در مورد مسائل پیش رو جلوگیری گردد. یکی دیگر از وظایف وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور در مواجهه با مشکلات پیش آمده بین زوجین است.

وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور که دارای تخصص و تجربه کافی در مواجهه با چنین پرونده هایی است به خوبی میتواند به هر یک از طرفین که خواهان رسیدگی به دعاوی طرح شده توسط او و دریافت حقوق و طرف مقابل هستند کمک کند.
همچنین ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می کنند یا به هر دلیلی مورد مهاجرت پناهندگی و یا غیره تصمیم به مهاجرت از ایران را گرفته اند در داخل ایران یک سری تعلقات مادی و حقوقی دارد که نیاز به یک وکیل می باشد تا بتواند به این تعلقات رسیدگی لازم را به عمل آورد. وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور می تواند در جهت فروش یا اجاره یا اداره اموال فردی که در خارج از ایران زندگی میکند و یا همچنین مشکلات حقوقی که برای اموال ایشان در ایران پیش آمده و یا همچنین دعاوی خانوادگی و یا سایر موضوعات شخصی و حقیقی در نقش یک پشتیبان و واسط برای فرد درخواست کننده ایفای نقش نماید. اگر موضوع پیش رو طلاق باشد نیز یک وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور می تواند وارد عمل شده و در صورتی که هر یک از طرفین بخواهد به طلاق مبادرت نماید باید به کمک این وکیل و با استفاده از قوانین حکمران صحیح طلاق را جاری نماید که در حالت کلی چنین وکیلی به خوبی به قوانین حاکم بر صیغه طلاق آگاه بوده و میتواند در این زمینه نیز به افراد مختلف کمک نماید.
از دیگر مواردی که به عنوان وظایف وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور می توان اشاره کرد موضوع مربوط به نکاح می باشد افرادی که در خارج از کشور مقیم هستند از منظر موضوع نکاح نیز تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران خواهد بود یعنی در صورتی که بخواهند به ازدواج مبادرت نمایند باید قوانین جمهوری اسلامی ایران را رعایت کند از آنجا که در صورت عدم آگاهی از قوانین ایران می تواند برای افراد مشکلات زیادی را به وجود بیاورد در این زمینه نیز با استفاده از تجربیات و آگاهی های یک وکیل می توان به راحتی اقدام به ازدواج نموده و سختی راه را به سهلی تبدیل نمود. از دیگر وظایف وارد بر وکیل ایرانیان مقیم خارج از کشور به صورت خلاصه میتوان به اجرای قراردادها و اهلیت اشخاص و همچنین نظارت بر اموال غیر منقول افراد اشاره کرد.