
وکیل ایرانیان خارج از کشور یکی دیگر از حوزه های فعالیت وکلا و حقوقدانان است. مشکلات حقوقی در دوران زندگی ممکن است برای همه افراد به وجود بیاید. نیاز به وکیل نیز در پیشبرد امور حقوقی برای همه افراد لازم و ضروری است. این نیاز برای افرادی که در خارج از کشور سکونت دارند نیز به دلیل دسترسی نداشتن به ادارات و نداشتن امکان پیگیری موارد اداری و حقوقی بیشتر وجود دارد. ایرانیان خارج از کشورهمچنان برای پیشبرد امور حقوقی خود نیاز به وکیل دارند. وکالت ایرانیان خارج از کشور توسط وکلای مجرب و باتجربه در داخل کشور پذیرفته شده تا امور حقوقی آنها با اطمینان خاطر پیش برده شود. انتخاب یک وکیل مناسب که دارای تجربه کافی بوده و شناخته شده نیز باشد و یا تحت نظر مؤسسات حقوقی معتبر مانند ثمین عدالت فعالیت کند می تواند گامی مهم در پیشبرد امور حقوقی و اداری افراد باشد. هر چند که لازم است برای پیگیری موارد حقوقی و اداری به فرد مورد نظر وکالتنامه داده شود اما بخش مهمی از این فرایند از انتخاب وکیلی مناسب آغاز می شود که لازم است تا به آن دقت کافی شود.
دادن وکالت به وکیل امور ایرانیان خارج از کشور
بسیاری از ایرانیان در خارج از کشور و شهرهای مختلف دنیا سکونت دارند. تحصیل یا دلایل کاری و یا دیگر موارد باعث حضور بسیاری از ایرانیان در کشورهای خارجی شده است. حتی پس از مهاجرت و زندگی در کشوری دیگر ارتباط آنها به شکل های مختلف با داخل کشور ادامه دارد و ممکن است مسائلی حقوقی، مالی و یا اداری برای آنها پیش آید. ممکن است حضور این افراد به دلایل مختلف در ایران برای پیگیری امورشان ممکن نباشد. بنابراین باید حق پیگیری امور خود را به خانواده و یا وکیلی مجرب و مورد اعتماد دهند. ایرانیان خارج از کشور نیاز دارند تا برای انجام امورحقوقی وکیلی در داخل کشور امور آنها را پیگیری کند. برای پیگیری امور حقوقی افرادی که در خارج از کشور حضور دارند باید بتوانند به وکیلی در داخل از کشور وکالت دهند. این کار نیازمند انجام دادن مواردی است که لازم است به دقت رعایت شوند. ایرانیان خارج از کشور با مراجعه به کنسولگری و یا سفارتخانه های ایران و اعطای وکالتنامه احقاق حق خود را آغاز می کنند. وکالتنامه ازدواج (موکل زن)، وکالتنامه ازدواج (موکل مرد)، وکالتنامه اقامه دعوی، وکالتنامه امور اداری وکالتنامه امور بانکی چند نمونه از وکالت نامه هایی است که می توان به آنها اشاره داشت و نیاز افراد در خارج از کشور به وکیل را به خوبی نشان می دهند. وکیل ایرانیان خارج از کشور می تواند در رساندن موکل خود به حقوق خود با توجه به دانش و تجربه مناسب بسیار موثر باشد.
مواردی برای امور وکالتنامه به وکیل امور ایرانیان در خارج از کشور
همه ایرانیان مقیم خارج از کشوربرای پیگیری پرونده های حقوقی و یا مالی خود نیاز به تنظیم وکالتنامه دارند. این وکالتنامه امکان فعالیت وکیل ایرانیان خارج از کشور را برای پیگیری امور به آنها خواهد داد. ایرانیان خارج از کشور برای تنظیم وکالتنامه به منظور رسیدگی به در خواست هایشان در ایران باید طبق مواردی عمل کنند و نکاتی را به یاد داشته باشند که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد و رعایت آنها می تواند فرایند اعطای وکالت نامه را سرعت بخشد.
برای دادن وکالت و تأیید اسناد کنسولی تاک و ثبت نام در سایت، توجه کنید که اطلاعات مربوط به شما به عنوان موکل و همچنین اطلاعات وکیلتان، باید کامل و عیناً طبق شناسنامه ایرانی باشد. در سایت نام کاربری و کلمه عبور خود را انتخاب کرده و سپس به سایت وارد شوید. لازم به ذکر است که باید از هر گونه نوشتن، خط زدن و دست بردن در وکالتنامه خودداری کنید، زیرا وکالتنامه مخدوش شده و بی اعتبار خواهد بود و در نتیجه پذیرفته نخواهد شد. در سامانه تاک امکان ویرایش وکالتنامه در حساب کاربریتان وجود دارد و شما می توانید به راحتی و در صورت لزوم وکالتنامه خود را ویرایش کنید.
حتماً قبل از تنظیم وکالتنامه به این موارد دقت کنید که متن وکالتنامههای موجود در سایت های مختلف به عنوان نمونه است و نباید وکالتنامهوکالتنامه ی شما مانند آنها باشد. بنابراین از کپی کردن دیگر متن ها بپرهیزید. کلیه قسمتهای وکالتنامه شامل مشخصات وکیل، مورد وکالت و حدود اختیارات وکیل قابل تغییر است و شما میتوانید مورد وکالت و حدود اختیارات را طبق نیاز خود بنویسید. دقت کنید که مسئولیت مفاد وکالتنامه بر عهده موکل و سامانه تاک می باشد بنابراین لازم است که دقت لازم را داشته باشید.

اگر وکالتنامه شما بار مالی داشته باشد یعنی به وکیل شما اجازه پیگیری امور مالیتان در ایران را می دهد. بنابراین او می تواند و اجازه دارد که نقل و انتقالات مالی را انجام دهد. بنابراین شرایط دیگری برای تحویل وکالتنامه وجود خواهد داشت.
اگر وکالتنامه بار مالی داشته باشد وکیل ایرانیان خارج از کشور باید به دفتر حفاظت منافع آمریکا و سفارتخانه دیگر کشورها مراجعه کند و وکالتنامه را حضوری تحویل بگیرد. در صورتی که وکالتنامه شما بار مالی نداشته باشد و به دیگر امور مانند امور اداری مرتبط باشد می توان به ارسال کد رهگیری از طریق ایمیل به دفاتر مربوطه ارسال شده و سپس با دریافت وکالتنامه به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند.
در صورتی که تمایل به مراجعه حضوری داشته باشید، میتوانید با کپی صفحه چاپ شده کد رهگیری برای مثال برای کشور آمریکا به دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن مراجعه کنید تا پس از چاپ وکالتنامه شما توسط اداره مربوط، آن را امضاء و سپس تأیید کنید.
مرحله آخر تأیید نهایی وکالتنامه شما در ایران است. وکالتنامه باید در ایران به تأیید وزارت امور خارجه برسد تا در مراکز رسمی در داخل ایران معتبر و قابل استفاده باشد. در واقع بدون مهر تأئید وزارت امور خارجه استفاده از وکالتنامه غیرممکن خواهد بود. پس از درج مهر وزارت امور خارجه بر روی وکالتنامه اگر وکالتنامه به زبان فارسی نباشد باید برای ترجمه رسمی آن اقدام کنید. برای این کار باید به دفاتر ترجمه رسمی اوراق قوه قضائیه مراجعه شود. این کار تنها باید از طریق مترجمین رسمی قوه قضاییه صورت پذیرد.