
یکی از شایعترین جرائمی که در ایران و جهان اتفاق می افتد و همواره در خبرها نیز به آن پرداخته می شود کلاهبرداری است. در ایران هر ساله پرونده های زیادی در دستگاه قضا درباره کلاهبرداری تشکیل می شود. با توجه به حساسیت این پرونده ها و میزان آسیبی که کلاهبرداری می تواند به افراد و خانواده ها وارد کرده و تبعاتی نامناسبی را برای جامعه داشته باشد حل این پرونده ها به درستی همواره در دستور کار حقوقدانان و وکلا قرار داشته است وکیل کلاهبرداری با دارا بودن ویژگی هایی می تواند نقش کلیدی در حل این پرونده ها داشته باشد. . شیوه های گوناگون و متنوعی که کلاهبرداران در ایران و دیگر کشورها از ان استفاده می کنند سبب شده است که پیگیری این پرونده ها نیز دارای پیچیدگی هایی باشد. امروزه همچنین با پیشرفت تکنولوژی و فضای مجازی کلاهبرداران را می توان در دو دسته طبقه بندی کرد. بخشی از کلاهبرداران در فضای مجازی به فعایت می پردازند و اعمال مجرمانه خود را انجام میدهند که به انها کلاهبرداران اینترنتی گفته می شود و بخشی دیگر از این افراد را کلاهبرداران غیر اینترنتی تشکیل می دهند. هر اقدامی که با سونیت و به طور متقلبانه صورت گیرد و موجب فریب افراد شود و از این طریق مرتکب بتواند مال دیگری را ببرد، مشمول عنوان کلاهبرداری است خواه در فضای اینترنتی اتفاق بیفتد و خواه به اشکال دیگری به وقوع بپیوندد. زمانی که صحبت از پرونده کلاهبرداری به میان می آید نمی توان نقش وکیل کلاهبرداری را در پیگیری و به نتیجه رسانده پرونده فراموش کرد.
وکیل کلاهبرداری کیست؟
همانطور که گفته شد کلاهبرداران دارای روشهای پیچیده ای هستند. این روشهای متنوع می تواند پرونده جرم آنها را نیز دارای پیچیدگی هایی کند. زمانی که پرونده ای درباره کلاهبرداری گشوده می شود پیگیری و حصول نتیجه آن نیازمند آگاهی از دانش حقوقی، تجربه کافی و تسلط بر موضوع دارد. فردی که دارای چنین ویژگی هایی باشد و بتواند به شکل مناسبی پرونده های کلاهبرداری را دنبال کرده و به نتیجه برساند وکیل کلاهبرداری است. بنابراین وکیل کلاهبرداری به شخصی گفته می شود که توانایی وکالت در خصوص جرم کلاهبرداری، اثبات ادعای موکل، آشنایی و تسلط کافی به قوانین مدنی و حقوقی را دارا باشد و سخنور خوبی بوده و بتواند از قدرت کلام خود به درستی استفاده کند. وکیل کلاهبرداری از تخصصی ترین حوزه های وکالت می باشد. وکیل کلاهبرداری با دارا بودن دانش کافی و تجربه ای که نتیجه پیگیری و به نتیجه رساندن بسیاری از پرونده های کلاهبرداری است می تواند در زمان مناسبی یک پرونده را دبال کرده و به نتیجه برساند . پیگیری پرونده کلاهبرداری بدون داشتن وکیلی مجرب در زمینه کلاهبرداری ممکن نخواهد بود.
کلاهبرداری یا فریب بزرگ
کلاهبرداری از جرائمی است که بر پایه یک فریب اتفاق می افتد. کلاهبرداری دربسیاری از کشورها جرم بوده است هرچند مصادیق آن در کشورهای مختلف با یکدیگیر تفاوت دارد. در کلاهبرداری مال و یا دارایی های افراد که می تواند به شکل ملک، ماشین و دیگر دارایی ها باشد از راه های فریبکارانه و متقلبانه گرفته می شود. کلاهبرداری به معنای بردن مال دیگری از طریق توسل توام با سونیت به عملیات یا وسایل متقلبانه است و کلاهبردار نیز فردی است که با فریب طعمه خود به شکار مال او میپردازد و برای فریب دادن او، حیلههایی را به کار میبندد. کلاهبردار با انجام مانور متقلبانه، صحنهسازی و پشت هماندازی موجب اغفال طرف مقابل میشود و به واسطه اغفال مالک میتواند مال او را در اختیار خود بگیرد. از این نظر است که در کلاهبرداری مجنیعلیه یعنی فردی که مورد کلاهبرداری واقع شده است، مال خود را با رضایت در اختیار کلاهبردار قرار میدهد و این وجه متمایزکننده این جرم از سایر جرایم علیه اموال است.کلاهبرداری همواره یکی از جرائم قابل توجه در جوامع و کشورهای مختلف بوده است . از مشهورترین کلاهبرداران در تاریخ می توان به ویکتور لوستینگ اشاره کرد. او توانسته بود برج ایفل را به فروش برساند.

مجازات کلاهبرداری چیست؟
پس از به سرانجام رساندن یک پرونده توسط وکیل کلاهبرداری و به دام افتادن کلاهبردار توسط دستگاه قضایی مجرمین مجازات خواهند شد. وکیل کلاهبرداری نقش مهمی در اثبات جرم، انتقال مال غیر، معامله معارض یا فروش مال غیر دارد و به سرانجام رسیدن یک پرونده کلاهبرداری تا حد زیادی به توانایی وکیل کلاهبرداری که مسئولیت پرونده را برعهده دارد بستگی خواهد داشت. .
ماده یک قانون مجازات اسلامی تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری به تعریف، ارکان و شرایط قانونی این جرم.
پرداخته است. طبق این ماده «هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانهها یا کارخانهها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیرواقع امیدوار کند یا از حوادث و پیشآمدهای غیرواقع بترساند یا اسم یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آنها را تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم میشود.
در ادامه ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری آمده است «در صورتی که شخص مرتکب برخلاف واقع عنوان یا سمت ماموریت از طرف سازمانها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت یا شرکتهای دولتی یا شوراها یا شهرداریها یا نهادهای انقلابی و به طور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح، نهادها و موسسات مامور به خدمت عمومی اتخاذ کرده یا اینکه جرم با استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه و مجله یا نطق در مجامع و یا انتشار آگهی چاپی یا خطی صورت گرفته باشد یا مرتکب از کارکنان دولت یا موسسات و سازمانهای دولتی یا وابسته به دولت یا شهرداریها یا نهادهای انقلابی به خدمت عمومی باشد، علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از ۲ تا ۱۰ سال و انفصال ابد از خدمت دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم میشود.»
بر اساس تبصره یک و دو این ماده، در کلیه موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات و کیفیات مخففه دادگاه میتواند با اعمال ضوابط مربوط به تخفیف، مجازات مرتکب را فقط تا حداقل مجازات مقرر در این ماده (حبس) و انفصال ابد از خدمات دولتی تقلیل دهد ولی نمیتواند به تعلیق اجرای کیفر حکم دهد. همچنین مجازات شروع به کلاهبرداری حسب مورد حداقل مجازات مقرر در همان مورد خواهد بود و در صورتی که نفس عمل انجامشده نیز جرم باشد، شروعکننده به مجازات آن جرم نیز محکوم میشود. مستخدمان دولتی علاوه بر مجازات مذکور چنانچه در مرتبه مدیرکل یا بالاتر یا همطراز آنها باشند به انفصال دایم از خدمات دولتی و در صورتی که در مراتب پایینتر باشند به ۶ ماه تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم میشوند.