با توجه به گستردگی املاک از قبیل زمین کشاورزی و باغات و ساختمان ها که به تبع آن مسائل حقوقی زیادی را  نیز در قوانین و مقررات شامل می شود قصد داریم در این مقاله در مورد دعاوی حقوقی اراضی و املاک  که خود دارای موضوعات متعدد و مختلفی می باشد مطالبی رابیان داریم:

خدمات حقوقی در مورد دعاوی حقوقی که با ثبت املاک مرتبط هستند.

الف- در مورد مسائل و پیگیری و تکمیل تشریفات ثبتی املاک و به طور کلی تبذیل سند عادی و یا بنچاق به سند رسمی

ب- درمورد موضوعات مربوط به وضعیت املاک در خصوص قوانین و مقررات که سالب مالکیت هستند و یا محدودیت‌های اعمال حقوق مالکانه و  همچنین مشخص کردن حقوق و امتیازات مالک در موارد مختلف

ج- در خصوص موضوعات مربوط به تحدید حدود املاک و یا رفع مسائل مربوط در مورد تعارضات ثبتی و تداخل پلاکها

د- پیگیری امور ثبتی در هیئت‌های نظارت و شورای عالی ثبت و همچنین ابطال تصمیمات در دیوان عدالت اداری

هـ- صدور اسناد مالکیت در چهارچوب مواد ۱۴۷و ۱۴۸ اصلاحی قانون ثبت

و- در مورد افراز و تفکیک املاک مشاعی اعم از اراضی بایر، دایر، باغات و همچنین در خصوص اراضی که در  داخل و یا بیرون از محدوده شهرها قرار دارند و در مورد ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری

دعاوی حقوقی مربوط به خلع ید، رفع تصرف، قلع و قمع مستحدثات، تخلیه مورد اجاره، مطالبه حق سرقفلی، حق ریشه و نسق زراعی و تقسیم ترکه غیرمنقول:

الف- در مورد دعاوی خلع ید از متصرفینی که به صورت غیرقانونی املاک را از قبیل اراضی، باغات، ساختمانها در تصرف دارند.

ب-  در مورد قلع و قمع هرگونه مستحدثات اعم از ابنیه و اشجار که توسط غاصبین ایجاد شده است.

ج- در خصوص  دعوای حقوقی تخلیه ساختمانهای مسکونی، آموزشی و بهداشتی، اراضی و املاک تجاری که  مرتبط با موضوع قانون روابط موجر و مستأجر می باشد و همچنین در مورد دعاوی تخلیه نسبت به املاکی که در سایر قوانین به آن پرداخته شده است.

د- در دعاوی حقوقی مطالبه حق سرقفلی از موجر یا اجازه انتقال به غیر و همچنین تغییر شغل و تمدید اجاره‌نامه

هـ- مطالبه حق ریشه و نسق زراعی و حقوق زارعین مستأجر، حقابه، حقوق ارتفاقی املاک اعم از ساختمان و یا باغ و یا زمین کشاورزی

شاید دوست داشته باشید بخوانید  حق واخواهی و آثار آن

و- تقسیم ترکه غیرمنقول از طریق افراز و تفکیک یا فروش املاک و همچنین موارد مرتبط با آن از قبیل  پرداخت حقوق دولتی از جمله مالیات و سایر حق و حقوق مالی در مورد املاک متوفی.

دعاوی حقوقی مربوط به تعیین و تغییر کاربری املاک:

الف- در مورد وضعیت املاکی که فاقد کاربری هستند

ب- مشخص نمودن حقوق قانونی که برای  مالک بر مبنای نوع کاربری که در ملک یا املاک برای او ایجاد خواهد شد.

ج- گرفتن مجوزاتی که برای استفاده قانونی مالک از ملک نیاز خواهد بود.

د- گرفتن پروانه ساختمانی که  برای پروژه‌ها اعم از تجاری و مسکونی در داخل و خارج از محدوده شهرها مورد نیاز کی باشد.

هـ-  در خصوص تعیین کردن  مقدار و میزان عوارض قانونی و همچنین اعتراض به مقدار تعیین شده ای که در کمیسیونهای مربوط وجود دارد.

و- در مورد دعاوی حقوقی که در خصوص مسائل مربوط به کمیسیونهای شهرداری از جمله کمیسیون ماده ۱۰۰ و کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری و سایر کمیسیونها به

ز- درباره اخذ مجوزهایی که برای احداث بنا در خارج از محدوده قانونی شهرها ابر طبق  کمیسیون ماده  نیاط می باشد۱۳ و همچنین پیگیری‌های مربوط به اجرا یا ابطال نظرات این کمیسیون

دعاوی حقوقی مربوط به اراضی و املاک واقع در طرح‌های عمومی و عمرانی دولت و شهردایها: 

الف- در خصوص رفع اختلافات  مسائلی که مربوط  به نظارت بر اجرای قانون نحوه تملک اراضی توسط دولت و شهرداریها در خصوص املاک واقع در طرحهای عمومی و دولتی به وجود می­آید.

ب-  در مورد ابطال آن تشریفات تملکی کهبه وسیله دولت ایجاد شده و رفع تصرفات نهادهای مربوطه

ج-  درباره گرفتن  بهای روز در مورد اراضی و املاک که در طرحهای دولتی و شهرداریها قرار گرفته اند.

د- الزام شهرداری ها  به دادن جواز ساختمانی و امکان بهره‌ برداری مالک از ملک خود در طرحهای  که دارای زمان های بسیار زیادی می باشند.

دعاوی حقوقی اراضی ملی و موات:

این دعاوی در امور مختلف و متعددی رخ می دهد که به شرح مواردی از این نوع دعاوی می پردازیم:

الف- ابطال رأی کمیسیون ماده ۱۲ در رابطه با  اراضی که در  داخل محدوده شهرها قرار دارد.

ب- ابطال رأی کمیسیون ماده ۵۶ و کمیسیون ماده واحده در مورد  اراضی خارج از محدوده شهرها و همچنین اراضی  که در محدوده شهرها پس از اجرای قانون  قرار گرفته اند.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  قتل غیرعمد در جرایم رانندگی

ج- ابطال اسناد دولتی که در چهارچوب قوانین فوق صادر شده است  و بازگزداندن ملک به وضعیت قبلی خود.

د-  در مورد ابطال اسناد ایادی بعدی  در مورد املاکی که توسط دولت به اشخاص ثالث واگذار شده است.

هـ- مطالبه در خصوص مبلغ املاک  در صورتی که به واسطه رفع تصرفات و اعاده به وضع اول متضرر و یا تعذر ایجاد شده است.

مراحل طرح دعاوی حقوقی اراضی و املاک

  1. در ابتدا و برای اینکه بهتر بتوانبد در موضوعی که برایتان پیش آمده موفق باشید نیاز دارید که به وکیل حقوقی اراضی و املاک  برای مشاوره مراجعه کنید تا بعد از رفتن به پیش وکیل و شرح موارد مربوط به موضوع و ارائه مدارک برای اثبات آنچه که مورد ادعای شماست موضوع کاملا بررسی شده و انعقاد قرارداد وکالتی با شما منعقد شده و وکیل حقوقی اراضی که تخصص در مسائل مربوط به اراضی و املاک دارد مراحل قانونی را شروع کرده و با استفاده از اطلاعات تخصصی خود و دفاعیاتی که در دادگاه انجام می­دهد حکمی که به نفع شماست را از دادگاه اخذ خواهد کرد.
  2. پس از طرح دعوا در دادگاه و تعیین وقت رسیدگی توسط شعبه مربوطه ، وکیل با ارائه دلایل و مدارک و مستندات خود در جلسه داگاه به دفاع در خصوص خواسته خواهد پرداخت و دادگاه بعد از اخذ دفاعیات و در صورتی که نیاز به کارشناسی در مورد موضوع دعوا باشد با ارجاع به کارشناس نظر او را گرفته و سپس در مهلت قانونی در مورد موضوع رای را صادر می کند که پس از سپری شدن مهلت در مورد اعتراض به رای صادره از دادگاه ، پرونده به جهت اجرا به واحد اجرا تحویل و مراحل مرتبط با اجرای مفاد حکم آغاز می گردد.

در پایان بایستی به عرض برسانم که دعاوی حقوقی اراضی و املاک به دلیل پیچیدگی در طرح آن و همچنین داشتن اطلاعات گسترده و تخصصی در جهت دفاع اصولا از ناحیه خواهان و یا خوانده هم موجب اطاله دادرسی می گردد و هم در اغلب اوقات نتیجه مثبت برای خواهان یا خوانده را ندارد در نتیجه با مراجعه به وکیل حقوقی متخصص در امور اراضی می توانیم بهترین نتیجه را بدست آوریم.

دعاوی حقوقی اراضی و املاک
دعاوی حقوقی اراضی و املاک

منابع:

برگرفته از قانون اراضی و املاک و قانون ثبت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button