
توضیحاتی در مورد وکیل امور بین الملل
وکالت یکی از مشاغلی به شمار می رود که در هر کشوری حساسیت خاص خود را دارد، زیرا وظیفه ای که بر عهده وکیل قرار داده شده، بسیار مهم می باشد. وکیل امور بین الملل را می توان یکی از حساس ترین مشاغل در وکالت دانست. زیرا سایر وکلا در پرونده های داخلی فعالیت دارند و با قانون های کشور نیز تا حدودی آشنایی دارند. اما وظیفه ای که بر عهده وکیل امور بین الملل قرار دارد، کمی متفاوت تر و در عین حال حساس تر می باشد. آشنایی با وکیل امور بینالملل اطلاعات بیشتری به شما در زمینه مسائل حقوقی می دهد
وکیل امور بین الملل نه تنها بر قوانین داخلی ایران، بلکه باید به قوانین کشور های مختلف اشراف داشته باشد. زیرا ممکن است پرونده ای که در اختیار وی قرار می گیرد، مربوط به هر کشوری از جهان باشد. با توجه به اینکه قانون رسیدگی به جرایم در کشور های مختلف با هم متفاوت بوده، لذا کار برای وکیل امور بین الملل کمی دشوار می شود. اما معمولا افرادی که در این شغل فعالیت دارند، تجربه بیشتری کسب کرده و توانایی های مناسبی برای انجام این وظیفه کسب می کنند.
حوزه کاری وکیل امور بین الملل
وکیل امور بین الملل باید بتواند در هر زمینه ای فعالیت کند و نمی توان حوزه خاصی برای وکیل امور بین الملل تعیین نمود. معمولا وکلای امور بین الملل در زمینه های تجاری فعالیت به مراتب گسترده تری نسبت به سایر حوزه ها دارند. زیرا معمولا اغلب رابطه کشور های مختلف با ایران بر سر خرید و فروش محصولات مختلف می باشد. لذا مشکلاتی که در حوزه بین الملل به وجود آمده نیز اغلب در حوزه تجارت می باشد. بدین ترتیب اغلب پرونده هایی که به دست وکیل امور بین الملل می رسند، تجاری می باشند.
البته این به معنای فعالیت تنها در موضوع تجاری نمی باشد. زیرا پرونده های کیفری و جزایی مختلفی نیز در حوزه امور بین الملل وجود دارد، که وکیل امور بین المللل وظیفه دارد به آنها رسیدگی کند. همچنین موضوعاتی که در حوزه مهاجرت به کشور های مختلف بوده نیز در حیطه کاری وکلای امور بین الملل می باشد. بدین ترتیب هر پرونده ای که به نوعی جنبه بین المللی داشته باشد و یک طرف پرونده در خارج از کشور حضور داشته باشد، مربوط به وکیل امور بین الملل می باشد. بدین ترتیب این افراد باید تخصص بسیار بالایی در زمینه حقوق داشته باشند.

وکیل بین الملل چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
یکی از ویژگی های مربوط به وکیل امور بین الملل که حائز اهمیت بسیار زیادی نیز می باشد، دانش کافی و تجربه بالای وی می باشد. زیرا معمولا افرادی که تجربه مناسبی در زمینه وکالت نداشته باشند، نمی توانند از عهده پرونده های حقوقی بین المللی بر آیند. بدین ترتیب در کار خود به مشکل بر می خورند. لذا هر چه وکیل با تجربه تری برای رسیدگی به پرونده های بین المللی انتخاب شود، نتیجه ای که حاصل می شود، مناسب تر خواهد بود.
از دیگر ویژگی های مربوط به وکیل امور بین الملل داشتن روابط با مراجع قضایی بین المللی در کشور های مختلف می باشد. این ارتباط می تواند کمک کند تا بتوانند پرونده های بین المللی را با عادلانه ترین شکل ممکن خاتمه دهند. زیرا در اغلب پرونده های حقوقی احتمال ضایع شدن حق افراد مختلف وجود دارد.
یکی دیگر از ویژگی هایی که وکیل امور بین الملل باید داشته باشد، تسلط بر زبان خارجی می باشد. حداقل یک الی دو زبان زنده دنیا را علاوه بر زبان مادری خود باید مسلط باشند. زیرا در پرونده های بین المللی مسلط بودن به زبان خارجه می تواند بیشترین کمک را به گرفتن نتیجه مناسب بکند. بدین ترتیب معمولا وکلایی که به زبان انگلیسی مسلط می باشند، برای رسیدگی به پرونده های بین المللی مناسب تر می باشند. زیرا در اغلب کشور های دنیا زبان انگلیسی علاوه بر زبان رسمی همان کشور رایج می باشد. بدین ترتیب با تسلط بر زبان انگلیسی می توان به اغلب پرونده های بین المللی رسیدگی کرد.
از دیگر ویژگی هایی که وکیل امور بین الملل باید داشته باشد، دسترس پذیری آسان و راحت می باشد. زیرا ممکن است برای یک پرونده حقوقی افراد نیاز باشد چندین بار با وکیل امور بین الملل دیدار و گفتگو نمایند. اگر دسترسی به وکیل امور بین الملل ساده و آسان نباشد، ممکن است گاهی اوقات ماه ها زمان برای حل شدن یک پرونده حقوقی بین المللی نیاز باشد.
از دیگر ویژگی هایی که باید وکیل امور بین الملل داشته باشد، وظیفه شناسی است. معمولا افرادی که وظیفه شناس نمی باشند، ممکن است به پرونده ها رسیدگی مناسبی نداشته باشند و موکل آنها در پرونده حقوقی با شکست مواجه شود. این در حالی است که با پیگیری های بیشتر، احتمال پیروزی در پرونده حقوقی بیشتر می شد. بدین ترتیب وکیل امور بین الملل باید وظیفه خود را به خوبی بشناسد.
اهمیت وجود وکیل امور بین الملل در هر جامعه ای
در سال های اخیر روابط کشور های مختلف با هم بسیار بیشتر از قبل شده و شاهد مراودات بسیار زیادی بین کشور های مختلف می باشیم. این موضو علاوه بر مزایای بسیار زیادی که داشته، سبب به وجود آمدن اختلافاتی نیز بین افراد و شرکت های مختلف از کشور های متفاوت می باشد. معمولا برای حل چنین پرونده هایی نیاز به افرادی متخصص در زمینه حقوق بین الملل می باشد. در غیر اینصورت شانس چندانی برای موفقیت در پرونده های بین المللی وجود ندارد.
شانس کم در پرونده های حقوقی بین المللی به خاطر عدم اطلاع افراد و یا مدیران شرکت ها در حوزه حقوق بین الملل می باشد. این در حالی است که اگر فردی اطلاعات حقوقی مناسبی درباره پرونده مورد نظر و قوانین مربوط به کشوری که طرف مقابل در آن حضور داشته، در اختیار داشته باشد، می تواند احتمال موفقیت خود را بسیار بیشتر بکند. وکیل امور بین الملل فردی است که با قوانین کشور های مختلف در زمینه های متفاوت حقوقی آشنایی دارد. بدین ترتیب در اغلب پرونده های حقوقی می تواند کمک کند تا بتوان پرونده را به نتیجه دلخواه رساند. بدین ترتیب در هر جامعه ای نیاز به وکیل امور بین الملل وجود دارد.