نمونه پرونده طلاق به درخواست زوجه

نمونه پرونده طلاق به درخواست زوجه : با توجه بر اینکه طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر می باشد و به تبع آن حقوق و تکالیف متقابلی را هم که در طول ازدواج داشته اند از بین خواهد رفت در این مقاله به بررسی یک نمونه پرونده طلاق خلع یا طلاق به در خواست زوجه و وکیل پایه یک دادگستری او صورت پذیرفته شده است، خواهیم پرداخت. براساس ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی طلاق خُلع به طلاقی می گویند که زن به دلیل کراهتی که از شوهر خود دارد، در مقابل مالی که به شوهر خواهد داد طلاق خواهد گرفت. لذا درطلاق خلع شرایط همچون کراهت زن از شوهر و مقدار فدیه لازم می باشد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

شرح دادخواست

خواهان توسط وکیل پایه یک دادگستری خود دادخواستی را به شرح ذیل ارائه می کند : موکله براساس عقد نامه رسمی به تاریخ ۲۲/۳/۹۳ که منضم به این دادخواست به عقد دائمی آقای زوج در آمده‎ام، زوج نیز مدتی است از پرداخت نفقه خودداری نموده و ترک زندگی مشترک کرده است و به انجام وظایف خود نیز نمی پردازد در نتیجه موجبات عسر و حرج در زندگی را نسبت به موکله فراهم کرده است در ضمن ایشان سوء رفتار شدید داشته و اعتیاد به مواد مخدر نیز دارد و در مورد سوء استفاده اینجانب برای دیگران پرونده در دادکاه دارد که مدارک آن به پیوست می باشد. لذا تقاضای حکم طلاق را با اخذ مهریه به استناد مواد ۱۱۲۹و ۱۱۳۰ قانون مدنی استدعا دارم.

گردش کار پرونده

جلسه‎ی دادگاه تشکیل و خواهان به همراه وکیل پایه یک دادگستری خود حاضر و در جلسه بیان می دارد که حدود یکسال هست که با زوج ازدواج کرده‎ و فاقد فرزند مشترک می باشد.‌ البته در حال حاضر باردار بوده و حدوداً‌ یک ماه دیگر وضع حمل خواهد کرد. و زوج از همان ابتدا نسبت به او سوء رفتار داشته است و حدوداً دو ماه بعد از عقد متوجه شده است که ایشان اعتیاد به مواد مخدر شیشه و تریاک نیز داشته است و در ضمن در تاریخ ۲/۳/۹۷زوج مبادرت به کار عیر اخلاقی نموده است و تلفنی و با تغییر لهجه یک نفر را به منزل ما کشاند خودش را مخفی کرده است و آن مرد قصد تجاوز به من را داشت که من مقاومت کردم و موضوع را از طریق برادرم به کلانتری نیز اطلاع داده ام و بعد از آن مأموران کلانتری به محل آمده و اقدامات قانونی را انجام داده اند و در این خصوص پرونده ای در دادگاه کیفری تشکیل شده است.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  سؤال‌هایی رایج درباره ارث / بخش دوم

به این دلیل و نداشتن امنیت جسمانی مجبور شدم که منزل مشترک را ترک نمایم. وکیل پایه یک دادگستری او بعد از اظهارات موکلش اعلام می دارد که یک سکه از مهریه را در قبال طلاق بذل خواهد نمود و در مقابل خوانده نیز اظهار می داردکه به مواد مخدر اعتیاد ندارد و در مورد ورود یک نفر به منزل هم کاملا بی اطلاع بوده است و خود زوجه یک نفر مرد را به منزل دعوت کرده است و من در همان شب به همسرم مشکوک شدم خود او قصد رابطه‎ی نامشروع را داشته است و قصد طلاق ندارد.

وکیل پایه یک دادگستری زوجه از دادگاه درخواست می نماید که زوج را به جهت اعتیاد به پزشک معرفی نمایند و دادگاه حقوقی نیز همین اقدام را انجام می دهد و همچنین قاضی نیز دستور ارائه نتیجه‎ی پرونده‎ی کیفری را نیز درخواست می کند و موضوع داوری را نیز تعیین و در مورخ ۲۱/۸/۹۷قرار ارجاع امر به داور صادر می گردد.
کلینیک مددکاری اجتماعی در تاریخ ۶/۹/۹۷رأی داوری خویش را اعلام نمودند و بنا بر مراتب نظریه مشاورین مددکار و روانشناسی بر جدایی زوجین می‎باشد.

در تاریخ ۵/۱۰/۹۷در وقت فوق‎العاده جلسه دادگاه تشکیل شده، زوجه به همراه وکیل پایه یک دادگستری خود در دادگاه حقوقی حاضر شده است و بیانمی نماید که دارای یک فرزند به نام مانیا ۸ روزه هستیم و با توجه به عدم تفاهم اخلاقی تقاضای طلاق دارم. من مهریه و کلیه‎ی حقوق مالی خود را به همسرم بذل می‎کنم و حق رجوع به ما بذل را از خود ساقط می‎کنم و توافق شد حضانت فرزندم کلاً‌ با من باشد و تمام امور مالی وی به عهده من باشد و همسرم به من وکالت بلاعزل جهت اخذ پاسپورت برای فرزندم داد و جهیزیه نیز در دست خودم هست. زوج بیان نمود، من با قبول بذل مهریه و سایر حقوق مالی حاضر به طلاق همسرم هستم و تمام شرایط فوق را قبول دارم،‌ زوج بیان نمود که هزینه زایمان همسرم را پرداخت می‎کنم، یارانه فرزند مشترک به زوجه پرداخت شود. دادگاه ختم رسیدگی را اعلام و به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی می‎نماید.

 

رأی دادگاه

در مورد دادخواست تقدیمی از ناحیه وکیل پایه یک دادگستری به وکالت از زوجه مبنی بر خواسته‎ی صدور گواهی عدم سازش که به موجب سند ازدواج منضم به دادخواست رابطه زوجیت دائمی نامبردگان احراز گردیده شده است و با توجه بر تراضی زوجین در مورد طلاق و عدم توفیق دادگاه و مشاوره خانواده در خصوص سازش بین آنها و بر طبق مواد ۱۱۴۶ و ۱۱۳۳ قانون مدنی و مواد ۲۴ و ۲۵و ۲۶ قانون حمایت از خانواده گواهی

شاید دوست داشته باشید بخوانید  وکیل دادگستری در ایران
نمونه پرونده طلاق به درخواست زوجه
نمونه پرونده طلاق به درخواست زوجه

عدم امکان سازش بین زوجین صادر خواهد گردید و به آنان اجازه داده می شود که با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق نسبت به اجرای صیغه منظور اقدام کنند در ضمن زوجه مدخوله است و باردار نمی‎باشد و زوجه مهریه و سایر حقوق مالی خود را در قبال طلاق به زوج بذل کرده است و حق رجوع به ما بذل را نیز از خود ساقط کرده است و زوجین دارای یک فرزند مشترک می باشند که حضانت آن کلاً بر عهده‎ی زوجه می باشد و تمام امور مالی فرزند بر عهده‎ی زوجه است و وی می‎تواند به وکالت از زوج نسبت به اخذ پاسپورت برای وی اقدام نماید و زوج این اخنیار را داردکه به جهت ملاقات هر هفته جمعه‎ها از ساعت ۱۷ تا ۲۲ با فرزندش را ملاقات کند و با اجرای صیغه طلاق کلیه‎ی پرونده‎های طرفین مختومه می‎شود، طلاق موضوع این رأی خلعی است و مدت اعتبار گواهی صادره مستنداً به ماده ۳۴ قانون حمایت از خانواده سه ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی خواهد بود. رأی صادره حضوری و به لحاظ اسقاط حق اعتراض و فرجام خواهی از ناحیه زوجین نسبت به دادنامه قطعی اعلام می‎گردد.

تحلیل پرونده

در پرونده‎ی فوق با توجه بر اینکه زوجه در دادگاه و در حضور وکیل پایه دادگستری خود تمامی مهریه و حقوق مالی خود را در قبال طلاق، بذلکرده استدر نتیجه دادگاه نیز با استناد به ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی طلاق صادره را از نوع خلع اعلام نموده است که کاملا درست می باشد و اصول و مقررات قانونی رعایت شده است.
با توجه بر اینکه بنابر مدارک و مستندات ارائه شده به طریقی عسر و حرج زوجه نیز معلوم و مسجل گردیده شده است استنادی ک به ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و متعاقبا مواد ۱۱۱۹ و ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ را که مدنظر قرار داده شده است به طور کلی و مطابق اصول و مقررات صحیح می باشد.

منابع: بر گرفته از قانون حمایت خانواده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button