تنظیم اوراق قضایی

تنظیم اوراق قضایی جزء لاینفک پرونده‌های حقوقی است و اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست. یکی از تاثیرگذارترین عوامل در تعیین نتیجه پرونده قضایی در دادگاه‌ها بحث تنظیم اوراق قضایی است. در ادامه با مهم‌ترین اوراق قضایی، نکات و کاربرد آنها آشنا می‌شوید.

تنظیم اوراق قضایی: برگه دادخواست

اغلب کسانی که درگیر یک پرونده قضایی بوده‌اند با برگه دادخواست و اهمیت آن در روند رسیدگی آشنا هستند. اما دادخواست چیست؟
دادخواست به برگه چاپی مخصوصی گفته می‌شود که درخواست خواهان در آن قید شده است؛ به عبارت دیگر دادخواست بیان ادعا نزد مراجع قضایی در اوراقی مخصوص است. در آیین دادرسی جمهوری اسلامی ایران در دعاوی کیفری می‌توان بر روی هر برگه‌ای متن شکایت را تقدیم دادگاه کرد. اما در پرونده‌های حقوقی الزامات خاصی وجود دارد و درخواست رسیدگی به دادگاه حتما باید در برگه‌ای به نام دادخواست به محضر دادگاه تقدیم شود. در غیر اینصورت ترتیب اثر داده نخواهد شد و قرار رد دادخواست صادر خواهد شد.
این مسئله صراحتا در ماده ۲ آیین دادرسی مدنی آمده است:
«هیچ دادگاهی نمی‌تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی‌نفع یا وکیل یا قائم‌مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به‌دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.»
مشابه این نکته در ماده چهل و هشت همین قانون در مبحث تقدیم دادخواست نیز قید شده است:
«شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست می‌باشد. دادخواست به دفتر دادگاه صالح و در نقاطی که دادگاه دارای شعب متعدد‌است به‌دفتر شعبه اول تسلیم می‌گردد.»
شاید برایتان سوال پیش بیاید از کجا می‌توان برگه دادخواست تهیه کرد؟ یک راه ساده خرید این برگه از محل فروش اوراق قضایی در دادگستری و مجتمع‌های قضایی است. همچنین می‌توانید با جستجو و دانلود برگه دادخواست از اینترنت این فرم را تهیه کرده و به دفتر دادگاه صالح تحویل دهید.
دادخواست باید به زبان فارسی نوشته شود و مشخصات طرفین دعوی و آدرسشان در آن قید شود. در ادامه با توجه به ماهیت پرونده تمبر ابطال گردیده و دادخواست جهت ارسال به شعبه دادگاه ارسال می‌شود.

تنظیم اوراق قضایی: احضاریه

در بحث تنظیم اوراق قضایی و رسیدگی به پرونده‌های قضایی گاهی قاضی برای روشن شدن موضوع و بررسی جوانب امر از کسی برای حضور در دادگاه دعوت می‌کند. به این دعوتنامه احضاریه می‌گویند. گاهی دریافت احضاریه باعث آشفتگی و اضطراب افراد می‌شود اما به یاد داشته باشید احضاریه تنها مخصوص بازجویی و پاسخ به اتهام نیست. در مواردی احضاریه برای شاهدان و مطلعین یک پرونده نیز ارسال می‌شود.
این نکات حتما باید در احضاریه قید شود:
• مشخصات احضار شده
• تاریخ، ساعت، محل و علت احضار
• مرجع احضار کننده
• عواقب عدم حضور احضار شونده (گاهی با توجه به اثر منفی عدم حضور احضارشونده در پرونده؛ حتی می‌تواند منجر به جلب شخص شود.)
• تاریخ، مهر و امضا مرجع صادرکننده احضاریه

اظهارنامه

اظهارنامه یکی از مواردی است که مطابق قوانین تنظیم اوراق قضایی، تهیه و برای مطالبه حق ارسال می‌شود. ماده ۱۵۶ در مبحث دوم قانون آیین دادرسی مدنی درباره اظهارنامه می‌گوید:
«هرکس می‌تواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به‌وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید، مشروط بر این که موعد مطالبه ‌رسیده باشد. به‌طور کلی هرکس حق دارد اظهاراتی را که راجع به معاملات و تعهدات خود با دیگری است و بخواهد به‌طور رسمی به ‌وی برساند ضمن ‌اظهارنامه به‌طرف ابلاغ نماید. ‌اظهارنامه توسط اداره ثبت اسناد و املاک کشور یا دفاتر دادگاه‌ها ابلاغ می‌شود.»
به بیان ساده و روان اظهارنامه وسیله‎‌ای برای مطالبه‌ رسمی حق و اعلام تسلیم آن به مخاطب است. سوالی که در این بین برای برخی از موکلین پیش می‌آید این است که اظهارنامه و دادخواست چه فرقی با هم دارند؟
کوتاه‌ترین پاسخ این است که اظهارنامه قبل از تقدیم دادخواست تهیه و برای مطالبه حق ارسال می‌شود. برای مثال فرض کنید شما از کسی طلبی دارید و قصد دارید از او شکایت کنید. قبل از مراجعه به مراجع قضایی و طرح شکایت می‌توانید با ارسال اظهارنامه از دفاتر خدمات قضایی حق پایمال شده خود را مطالبه کنید و از بدهکار بخواهید قبل از شکایت بدهی خود را پرداخت کند. اظهارنامه شامل مشخصات و آدرس اظهارکننده و دریافت‌کننده، عنوان و موضوع اظهارنامه است.

تنظیم اوراق قضایی: اخطاریه

در دعاوی حقوقی برگه اخطار یا اخطاریه به خواهان، خوانده یا گواهان که حضورشان در دادگاه تاثیرگذار است ارسال می‌شود و به دادگاه فراخوانده می‌شوند.

واخواست

واخواست یکی از موارد مهم در خدمات تنظیم اوراق قضایی است و برای مطالبه رسمی وجه سفته استفاده می‌شود. برای فهم بهتر معمولا آن را با گواهی عدم پرداخت چک مقایسه می‌کنند. زمانی که فرد دارنده سفته می‌خواهد صادرکننده یا ظهرنویسان سفته را رسماً و قانوناً تحت تعقیب قرار دهد در گام اول سفته را واخواست می‌کند. لازم به ذکر است اگر واخواست در مهلت مقرر انجام نشود، مزایای سند تجاری از سفته ساقط می‌شود و تنها یک سند عادی خواهد بود.

ارائه خدمات تنظیم اوراق

موسسه حقوقی و بین المللی و داوری با داشتن وکلای متخصص در موضوعات مختلف و با تخصصی کردن پرونده‌های حقوقی و کیفری سعی در هر چه بهتر و سریع‌تر انجام دادن پرونده حقوقی شما عزیزان دارد. شروع رسیدگی به دعاوی حقوقی در دادگستری مستلزم تنظیم اوراق قضایی و تقدیم دادخواست از طرف مدعی (خواهان) است. دادخواست به دفتر دادگاه و در نقاطی که چند شعبه وجود دارد، به دفتر شعبه اول تسلیم می‌شود.

بسیاری از شهروندان که قصد دارند برای نخستین بار در دادگاه علیه شخصی اقامه دعوا کنند، اطلاع ندارند که برای طرح این دعاوی باید چه اقداماتی انجام دهند و همین امر موجب سرگردانی آنها در مراجع قضایی می‌شود. با استفاده از خدمات تنظیم اوراق قضایی در موسسه حقوقی و داوری ثمین عدالت مسیر پرونده شما به بیراهه نمی‌رود و راه را اشتباه طی نمی‌کنید. چرا که تجربه گروه وکلای ما پشتوانه شما است.
برای دریافت خدمات و مشاوره حقوقی همین حالا با خط اختصاصی ثمین عدالت تماس بگیرید. برای تماس با ما شماره چهار رقمی ۱۴۵۷ در اختیار شما است و نیاز به شماره‌گیری کد نیست.

 

 

فرم دادخواست به دادگاه نخستین

فرم دادخواست به دادگاه نخستین

برای دریافت فرم دادخواست به دادگاه نخستین روی لینک زیر کلیک کنید:

فرم دادخواست به دادگاه نخستین

فرم دادخواست به دادگاه عمومی

فرم دادخواست به دادگاه عمومی

برای دریافت فرم دادخواست به دادگاه عمومی روی لینک زیر کلیک کنید:

فرم دادخواست به دادگاه عمومی

فرم دادخواست تجدید نظر

فرم دادخواست تجدیدنظر

برای دریافت فرم دادخواست تجدیدنظر روی لینک زیر کلیک کنید:

فرم دادخواست تجدیدنظر

نمونه لایحه شکواییه

نمونه لایحه

فرم تنظیم اوراق قضایی

فرم دادخواست

فرم دادخواست به دادگاه نخستین

فرم دادخواست به دادگاه نخستین

برای دریافت فرم دادخواست به دادگاه نخستین روی لینک زیر کلیک کنید:

فرم دادخواست به دادگاه نخستین

فرم دادخواست به دادگاه عمومی

فرم دادخواست به دادگاه عمومی

برای دریافت فرم دادخواست به دادگاه عمومی روی لینک زیر کلیک کنید:

فرم دادخواست به دادگاه عمومی

فرم دادخواست تجدید نظر

فرم دادخواست تجدیدنظر

برای دریافت فرم دادخواست تجدیدنظر روی لینک زیر کلیک کنید:

فرم دادخواست تجدیدنظر

فرم شکواییه

نمونه لایحه شکواییه

لایحه

نمونه لایحه

سفارش شما

فرم تنظیم اوراق قضایی

Call Now Button