
در قوانین اجاره در صورتی که مستأجر، مورد اجاره را به فرد دیگری واگذار نماید یا مورد استفادهای غیر از آنچه در قرارداد ذکر شده است قرار دهد، فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد توسط موجر قانونی خواهد بود.
نیاز انسان به زندگی در فضایی امن، عمری به طول تاریخ بشریت دارد و همواره دردسرها و معضلاتی را در پی داشته و دارد. در گذشته برای رفع و رجوع آن از روشهای کدخدامنشی استفاده میشد. در دنیای امروز قوانین اجاره و ملک برای حل آن پا به عرصه گذاشته است. به جرات میتوان گفت اگر قانون نبود در روابط موجر و مستاجر سنگ روی سنگ بند نمیشد.
اگر محل زندگی یا کسب و کار شما اجارهای است، یا ملکی دارید که آن را اجاره دادهاید، یا حتی یکی از عزیزانتان بنوعی درگیر قراردادهای اجاره است، این مقاله را از دست ندهید. در این مقاله قصد داریم درباره مسائل زیر صحبت کنیم.
فسخ قرارداد پیش از موعد توسط مستاجر یا موجر، اقدام حقوقی جهت اخذ اجارهبهای عقبافتاده، و بحث مهم تفاوت دعوی مطالبه اجرتالمثل و اجور معوقه و ضرر و زیان وارده
فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد از جانب موجر یا مستاجر
فسخ قرارداد از سوی مستاجر
در قوانین فیمابین مالک و مستأجر، فسخ قرارداد دارای اهمیت بسیاری است. ماده ۶ قانون مربوطه، فسخ قرارداد پیش از موعد توسط مستاجر را در مواردی جایز میداند. برای نمونه زمانی که مال مورد اجاره دارای توصیفات مندرج در اجارهنامه نباشد. زیرا در این حالت مستاجر بنوعی فریبخورده و مغموم شده است. همچنین در صورتی که عین مستأجره خرابی زیادی داشته باشد که تعمیر ممکن نباشد، مستاجر میتواند نسبت به فسخ قرارداد اقدام کند.
فسخ قرارداد از سوی موجر
در ماده ۸ قانون اجاره آمده است که در صورتی که مستأجر، مورد اجاره را به فرد دیگری واگذار نماید یا مورد استفادهای غیر از آنچه در قرارداد ذکر شده است قرار دهد، فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد توسط موجر قانونی خواهد بود. همچنین در صورت عدم پرداخت اجاره بها و استفاده مفسدانه از عین مستأجره، موجر حق فسخ قرارداد و درخواست تخلیه مستأجر را دارد. پیشنهاد میشود مقاله دعاوی حقوقی تخلیه عین مستاجره را جهت تکمیل اطلاعات خود در این مبحث مطالعه بفرمایید.
لازم به ذکر است، به طور معمول در اجارهنامه بندهایی درباره ضرر و زیان قابل پرداخت در فسخ قرارداد قبل از تحویل ذکر میشود مگر آنکه توافقات مستأجر و موجر به صورت دیگری باشد.
