اهمیت وکیل خانواده در امور حضانت کودک

توضیحاتی در مورد نقش وکیل خانواده در پرونده های مربوط به حضانت

در این مقاله به بررسی اهمیت وکیل خانواده در امور حضانت کودک می پردازیم. حضانت یکی از واژه های عربی به شمار می رود که در زبان فارسی نیز بسیار رایج شده و اغلب افراد از آن استفاده می کنند. در واقع به نوعی حمایت و سرپرستی از کودکان کم سن و سال را حضانت می گویند. بدین ترتیب بیشتر زمانی اهمیت پیدا می کند که یک زوج قصد جدایی و طلاق از همدیگر را داشته باشند. وکیل خانواده در چنین پرونده هایی می تواند کمک کند که حضانت کودک یا کودکان بر عهده فردی که صلاحیت لازم را ندارد، قرار نگیرد.
وکیل خانواده می تواند پرونده های مربوط به حضانت را از زوایای مختلف و به صورت موشکافانه مورد بررسی قرار دهد. زیرا در برخی مواقع ممکن است یکی یا هر دوی والدین از نظر سلامت جسمی و یا روانی در شرایطی نباشند که حضانت فرزند را بر عهده بگیرند، بدین ترتیب وکیل خانواده با درایت ویژه ای که دارد، می تواند تشخیص دهد که چه کسی می تواند به بهترین شکل ممکن از کودک نگهداری نماید. زیرا در موضوع طلاق همیشه بیشترین ضرر را فرزندان طلاق متحمل می شوند. بدین ترتیب با سپردن حضانت کودک به شخصی که دارای صلاحیت بیشتری بوده، می توان کمک کرد که آینده کودک روشن تر بماند.

مصلحت حضانت فرزند بر اساس قانون

حضانت یکی از مسائلی است که وکیل خانواده باید برای پرونده های مربوط به آن وقت بسیار زیادی را صرف کند. زیرا موضوع بسیار پیچیده بوده از جوانب بسیار مختلفی باید مورد بررسی قرار بگیرد. یکی از مسائلی که در پرونده های مربوط به حضانت حائز اهمیت می باشد، مصلحت حضانت فرزند بر اساس قانون می باشد.
معمولا زمانی که اختلافاتی بین زوج وجود داشته باشد، حضانت کودک پس از هفت سالگی به صورت مطلق به پدر واگذار نمی شود. بلکه از سوی دادگاه شرایط مختلف مورد بررسی قرار گرفته و با مدارکی که وکیل خانواده در اختیار قاضی قرار داده شده تطابق داده می شوند. پس از بررسی های کامل، حضانت کودک به یکی از والدین واگذار می شود. بدین ترتیب از شرایطی که حضانت کودک به اشتباه دست فرد نا شایسته ای قرار بگیرد، جلوگیری می شود. این موضوع کمک می کند تا کودک نیز بتواند ادامه زندگی خود را در شرایط مطلوب تری ادامه دهد و رنج کمتری را متحمل شود.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  خصوصی سازی و اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

دادگاه صالح برای رسیدگی به پرونده حضانت

معمولا در هر پرونده ای که مربوط به حضانت بوده، ردپایی از طلاق نیز مشاهده می شود. زیرا در صورتی که طلاق وجود نداشته باشد، نیازی به سپردن حضانت فرزند به یکی از والدین نمی باشد. بدین ترتیب با توجه به افزایش پرونده های مربوط به طلاق در جامعه، شاهد افزایش بی رویه پرونده های مربوط به حضانت نیز بوده ایم. زیرا در اغلب موارد افرادی با یک یا چند فرزند که اغلب در سنین خردسالی یا کودکی بوده، از هم جدا می شوند. این موضوع باعث می شود تا مشکلات طلاق بیشتر از قبل شوند. زیرا فرزند به پدر و مادر خود وابسته بوده و حال می بایست با یکی از آنها زندگی کرده و دوری دیگری را تحمل کند.
با توجه به نزدیک بودن پرونده طلاق به پرونده های مربوط به حضانت، دادگاه های مربوط به پرونده طلاق، به پرونده های حضانت نیز ورود کرده و آنها را حل و فصل می کنند. وکیل خانواده با توجه به تجربه بسیار بالایی که در پرونده های مختلف داشته، می تواند کمک کند تا هر کدام از والدین که صلاحیت بیشتری داشته، حضانت فرزند را بر عهده بگیرد. زیرا در بسیاری از موارد یکی از والدین توانایی لازم برای حضانت کودک را ندارد.

اهمیت وکیل خانواده در امور حضانت کودک

نکات مربوط به حضانت پس از فوت یک یا هر دوی والدین

در برخی از مواقع ممکن است هر کدام از والدین که حضانت کودک را عهده دار شده، بر اثر هر علتی فوت کند. در این صورت اگر مشکل قانونی برای حضانت پدر یا مادر (هر کدام که زنده باشد) وجود نداشته باشد، به وی سپرده می شود. اما در برخی از مواقع ممکن است که دادگاه تشخیص بدهد که پدر یا مادر کودک که زنده بوده، توانایی و سلامت مورد نیاز برای حضانت کودک را ندارد. بدین ترتیب باید افراد دیگری که برای حضانت مناسب بوده، معرفی شوند.
با توجه به تحقیقات وکیل خانواده، ابتدا جد پدری کودک به شرط حیاط برای حضانت به دادگاه معرفی میشود. زیرا پس از پدر و مادر اولین شخصی که وظیفه حضانت کودک را بر عهده دارد، جد پدری می باشد. اگر جد پدری در قید حیات نباشد و یا مشکلی برای حضانت داشته باشد، باید از سایر نزدیکان کودک برای حضانت وی استفاده شود. روند انتخاب هر کدام از نزدیکان برای حضانت، مشابه با روند ارث می باشد. بدین ترتیب انتخاب شخصی مناسب برای حضانت کودک، نیاز به بررسی های دقیق وکیل خانواده دارد.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  نکات حقوقی ثبت علائم تجاری را بدانید

بررسی برخی از شرایط سلب حضانت فرزند

چنانچه مشخص شود امنیت کودک و یا سلامت جسمانی و اخلاقی وی در اثر بی توجهی شخصی که حضانت او را بر عهده داشته، به خطر می افتد، حضانت از وی سلب می شود. بررسی این شرایط بر عهده وکیل خانواده بوده و او می تواند به خوبی این مسائل را مورد بررسی قرار دهد. زیرا در صورتی که شرایط زندگی کودک به خوبی بررسی نشود، ممکن است در ادامه زندگی خود با مشکلات بسیار بزرگی مواجه شود. زیرا تا کنون پرونده هایی که به واسطه عدم اجرای صحیح و پایبند نبودن به حضانت، در دادگاه های سراسر کشور به جریان افتاده است. در ادامه با برخی از مهم ترین مواردی که موجب سلب حضانت فرزند و از پدر یا مادر وی می شو، آورده شده تا همه افراد با آن آشنایی پیدا کنند.
• اعتیاد زیان آور (این اعتیاد می تواند به الکل، مواد مخدر و یا قمار باشد)
• اشتهار به داشتن فساد اخلاقی
• مبتلا بودن به برخی از بیماری های روانی مزمن (در چنین مواردی تشخیص پزشکی قانونی مورد نیاز است)
• سوء استفاده از کودک برای انجام کارهای غیر قانونی (از جمله این کارها می توان به تکدی گری، قاچاق، فساد و فحشا اشاره کرد)
• تکرار ضرب و جرح شدید و یا آسیب رساندن به وی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button