نقش وکیل خانواده در پرونده‌های تمکین زوجه


وکیل خانواده می تواند در پرونده های الزام به تمکین کمک بسیار زیادی به زوجین بنماید. زیرا پرونده های مربوطه دارای زوایای بسیار مختلفی بوده و ممکن است افراد عادی اطلاعات دقیقی برای حل و فصل چنین پرونده هایی نداشته باشند. وکیل خانواده می تواند هم به زوج و هم به زوجه در این پرونده کمک کرده تا هر کدام از آنها به حق قانونی خود رسیده و این موضوع باعث می شود تا هیچ حقی از زوجین در پرونده های الزام به تمکین ضایع نشود.

توضیحاتی در مورد وکیل خانواده و رسیدگی پرونده های الزام به تمکین

در این مقاله نقش وکیل خانواده در پرونده‌های تمکین زوجه را بررسی می کنیم. یکی از موضوعاتی که پس از عقد بین زوجین بر عهده زوجه قرار می گیرد، تمکین از شوهر خود می باشد. تمکین را می توان اطاعت زوجه از زوج در زمینه های مختلف و البته در حد مشروع و قانونی دانست. بدین ترتیب اگر خواسته زوج مشروع و قانونی نباشد، زوجه نیز ملزم به تمکین نبوده و می تواند از انجام هر عملی که به جسم و آبروی وی لطمه ای وارد کند، اجتناب کند.
وکیل خانواده می تواند در پرونده های الزام به تمکین کمک بسیار زیادی به زوجین بنماید. زیرا پرونده های مربوطه دارای زوایای بسیار مختلفی بوده و ممکن است افراد عادی اطلاعات دقیقی برای حل و فصل چنین پرونده هایی نداشته باشند. وکیل خانواده می تواند هم به زوج و هم به زوجه در این پرونده کمک کرده تا هر کدام از آنها به حق قانونی خود رسیده و این موضوع باعث می شود تا هیچ حقی از زوجین در پرونده های الزام به تمکین ضایع نشود.

مصادیق تمکین زوجه از زوج

مصادیق بسیار زیادی برای تمکین زوجه از زوج وجود دارد، که در ادامه برخی از این مصادیق معرفی شده تا همه افراد بتوانند با این موضوع آشنایی پیدا کرده، تا مشکلات مربوط به پرونده های الزام به تمکین کمتر شوند.

داشتن رابطه جنسی

یکی از اصلی ترین مصادیق تمکین زوجه از زوج، داشتن رابطه جنسی می باشد. با توجه به وجود میل جنسی در هر انسانی، زن موظف است در صورتی که امکان برقراری رابطه جنسی باشد، از این کار سرپیچی نکند. بدین ترتیب یکی از مواردی که زوج می تواند اقدامات قانونی برای پرونده الزام به تمکین را از طریق وکیل خانواده انجام بدهد، زمانی است که زوجه از برقراری رابطه جنسی امتناع می کند.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  انواع عقد نکاح در قانون ایران

اقامت در منزل یا اقامتگاه دائمی زوج

یکی دیگر از مصادیق تمکین زوجه از زوج، اقامت در منزل و یا اقامتگاه دائمی وی می باشد. بدین ترتیب ترک خانه زوج می تواند نشانه عدم تمکین زوجه باشد. بدین ترتیب چنانچه زوجه قصد دارد به لحاظ قانونی با مشکلی مواجه نشود، در صورتی که مشکلی از نظر امنیت جانی و یا حیثیتی برای وی مهیا باشد، نباید اقدام به ترک خانه همسر خود بنماید.

حسن معاشرت

یکی دیگر از مصادیق تمکین زوجه از زوج، داشتن اخلاق و رفتار خوب و شایسته می باشد. هر گونه بداخلاقی از سوی زن می تواند زندگی را برای مرد سخت کند. بدین ترتیب حتی الامکان زوجه باید با روی باز از همسر خود استقبال کند. بدین ترتیب یکی دیگر از مواردی که مرد می تواند برای الزام به تمکین اقدام کند، زمانی است که زوجه با وی اخلاق و رفتار مناسبی نداشته باشد.

نقش وکیل خانواده در پرونده‌های تمکین زوجه
نقش وکیل خانواده در پرونده‌های تمکین زوجه

موانع مشروع برای عدم تمکین زوجه از زوج

موارد بسیار زیادی از نظر قانونی وجود دارد که زوجه به صورت قانونی از تمکین معاف می شود. لازم است زوجین با این موارد آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند در مواقع نیاز با کمک وکیل خانواده پرونده ای مناسب تشکیل دهند. بدین ترتیب این موانع در اینجا معرفی می شوند تا زوجین بتوانند با قوانین مربوط به تمکین آشنایی بیشتری پیدا کنند.

خوف و ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی

گاهی اوقات حضور زوجه در منزل زوج باعث می شود تا خوف و یا ضرر بدنی وی را تهدید کند. از طرفی دیگر ممکن است شرافت زن نیز در خطر باشد. در چنین مواردی تمکین زوجه از زوج لازم نبوده و زوجه می تواند بدون هیچ گونه مشکلی منزل زوج را ترک کند. البته چنین شرایطی را وکیل خانواده نیز می تواند به خوبی تشخیص دهد. بدین ترتیب در چنین مواقعی مشورت با وکیل خانواده می تواند راهکار بسیار مناسبی باشد.

داشتن حق حبس

یکی دیگر از زمان هایی که زوجه می تواند از زوج خود تمکین نکند، زمان اعمال حق حبس می باشد. در این دوره علاوه بر اینکه تمکین لازم و ضروری نبوده، زوج نیز موظف به پرداخت نفقه می باشد. بدین ترتیب همسر وی نمی تواند از پرداخت نفقه به خاطر عدم تمکین اجتناب نماید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  وکیل خانواده در پرونده‌های طلاق

نداشتن منزل مستقل و مناسب

یکی از مواردی که زوجه موظف به تمکین از زوج نمی باشد، زمانی است که زوج نمی تواند منزل و سکونت گاه مناسبی برای وی مهیا نماید. منزل و سکونت گاه باید در شان زوجه باشد، در غیر این صورت زوجه می تواند از تمکین خودداری کند.

انجام تکالیف شرعی واجب

یکی دیگر از مواردی که زن می تواند از شوهر خود تمکین نکند، اقدام برای انجام وظایف شرعی واجب می باشد. برای مثال ممکن است زنی مستطیع شود و بخواهد به مکه سفر کند، ولی شوهر وی مخالف است. در این موارد الزام به تمکین وجود نداشته و زن می تواند برای انجام واجبات منزل شوهر را ترک کند.

خروج برای درمان زن

یکی دیگر از موانع تمکین زوجه از زوج، خروج از منزل برای درمان می باشد. زمانی که زن مریض شود و نیاز باشد که برای درمان به بیمارستان در شهر خود، شهر دیگر و یا کشور خارجی مراجعه کند، چنانچه شوهر وی رضایت نداشته باشد نیز می تواند برای درمان اقدام کند. وکیل خانواده برای بررسی شرایط مختلف الزام به تمکین، می تواند به زوجین کمک بسیار زیادی بنماید. بدین ترتیب نیاز است در هر کدام از این شرایط، ابتدا مشورتی با وکیل خانواده انجام داده و سپس اقدام به عملی که مناسب بوده کرد. این امر باعث می شود تا هیچ گونه مشکلی برای آنها به وجود نیاید.

چگونگی طرح دعوای الزام به تمکین

در زمانی که زن خانه شوهر را ترک کرده باشد، ابتدا باید حتی الامکان با پا در میانی بزرگترها مشکل را برطرف نمود. در صورتی که مشکل از این طریق برطرف نشود، ارسال اظهارنامه می تواند مفید و موثر باشد. در اظهار نامه وظایفی که از نظر قانونی بر عهده زوجه بوده به وی تذکر داده می شوند. چنانچه هنوز هم زوجه اقدام به تمکین نکند، می توان دادخواست الزام به تمکین را به دادگاه ارائه کرد. وکیل خانواده می تواند بهترین گزینه برای تنظیم دادخواست الزام به تمکین باشد. بدین ترتیب چنانچه نیاز به تنظیم دادخواست الزام به تمکین باشد، وکیل خانواده می تواند بهترین دادخواست را از نظر حقوقی تنظیم کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button