
توضیحاتی در مورد وکیل کیفری و پرونده های مربوط به چک بلامحل
در این مقاله به بررسی نقش وکیل کیفری در پروندههای چک بلامحل می پردزایم. چک بلامحل یا چک برگشتی به نمونه ای از چک های صادر شده اطلاق می شود که به خاطر عدم موجودی کافی در حساب صادرکننده، وصول نمی شوند. وکیل کیفری برای این گونه چک ها می تواند نکاتی را به موکل خود توضیح بدهد تا بتواند برای وصول این گونه چک ها اقدام کند. معمولا بسیاری از پرونده های موجود در مراجع قضایی مربوط به این نوع از پرونده ها می باشند. زیرا معمولا پک بلامحل در سال های اخیر رواج بیشتری در معاملات پیدا کرده است.
برخی از چک ها ممکن است به خاطر ورشکستگی و یا مشکل مالی صادر کننده چک وصول نشوند، اما معمولا در پاره ای از اوقات ممکن است صادر کننده با توجه به اینکه به اندازه کافی پول برای وصول چک داشته باشد، اما عمدا از وصول چک سر باز بزند و حساب خود را خالی نگه دارد. البته این موضوعات به راحتی با بررسی های وکیل کیفری روشن می شوند. بدین ترتیب معمولا افرادی که می خواهند اقدام به بررسی پرونده های مربوط به چک برگشتی و یا بلا محل کنند، نیاز به راهنمایی و مشاوره با وکیل کیفری دارند.
وصول نشدن کدام چک ها از نظر کیفری قابل پیگیری می باشد؟
معمولا چک های بسیار مختلفی در بازار موجود بوده و در اختیار افراد مختلف قرار می گیرد. اما برخی از چک ها معمولا از نظر قانونی قابل پیگیری بوده و می توان به کمک وکیل کیفری آنها را در مراجع قضایی پیگیری کرد. چک های عادی که رایج ترین نوع از چک بوده را می توان به راحتی از طریق مراجع قضایی پیگیری کرد. زیرا این چک ها بر اساس تضمین دارنده چک صادر می شوند.
چک های تضمین شده یا مسافرتی از آن دسته چک هایی به شمار می روند که نمی توان آنها را از طریق جزایی پیگیری کرد، زیرا تضمین این چک ها توسط بانک انجام شده است. بدین ترتیب هر فردی نیاز است اطلاعات حقوقی خود را در زمینه چک های مختلف افزایش بدهد تا بتواند در مواقع حساس بهترین تصمیم را بگیرد. زیرا بسیاری از مشکلات کیفری مربوط به چک های بلا محل، به خاطر نداشتن اطلاعات مناسب از نحوه صادر کردن چک و یا نحوه پیگیری چک های مختلف در مراجع قضایی می باشد. وکیل کیفری می تواند در چنین شرایطی کمک بسیار زیادی به افراد مختلف بنماید.
نحوه پیگیری چک بلامحل
چنانچه فردی که دارنده چک بوده در موعد مقرر به بانک برای وصول چک مراجعه کرده و به هر علتی چک وصول نشود، تخلف صورت گرفته و امکان پیگیری چک از طریق قانون و مراجع قضایی وجود دارد. بدین ترتیب باید طبق تاریخی که برای چک تعیین شده به بانک مراجعه کرد. در صورت عدم وصول چک، می توان تا شش ماه اقدام به طرح شکایت کیفری کرده و پس از ۶ ماه نمی توان به خاطر چک بلا محل شکایت کیفری کرد.
اگر قصد شکایت از صادر کننده چک به خاطر عدم وصول چک را داشته باشید، نیاز است ابتدا با یک مشاور و یا وکیل کیفری مشورت کرده تا بتوان به بهترین شکل ممکن این کار را انجام داد. ابتدا باید گواهی عدم پرداخت را از بانک دریافت کرده، تا بتوان اقدامات بعدی برای شکایت کیفری را انجام داد. سپس سایر مدارک را باید طبق دستورات وکیل کیفری آماده کرده و به مراجع قضایی تحویل داد. شکایت کیفری می تواند یکی از راه هایی باشد که کمک می کند تا بتوان راحت تر به مبلغ چک مورد نظر دست یافت.

مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده های چک بلامحل کدام است؟
معمولا برای رسیدگی راحت تر و سریع تر، مراجع قضایی با تقسیم بندی هایی از هم جدا شده اند تا هر کدام بتوانند در حوزه ای خاص، خدمات تخصصی را به مراجعه کنندگان ارائه نمایند. بدین ترتیب می توان به راحتی برای بررسی موضوعات قضایی مختلف، مرجع صالح را پیدا کرده و این موضوع باعث می شود تا پرونده ها را بتوان راحت تر و با سرعت بسیار مناسبی پیگیری کرد.
با توجه به اینکه چک بلا محل از نظر قانونی جرم محسوب می شود، لذا افرادی که چک های برگشتی یا وصول نشده در دست دیگران داشته باشند، از طریق دادسرا مورد پیگیری قرار می گیرند. بدین ترتیب افرادی که قصد شکایت کیفری به خاطر عدم وصول چک دارند، می بایست پس از اخذ گواهی عدم پرداخت از بانک مورد نظر، مدارک را مطابق با پیشنهاد وکیل کیفری تهیه کرده و سپس به دادسرا مراجعه کرد. وکیل کیفری می تواند در تشکیل و تکمیل پرونده و همچنین نظارت بر روند اجرای پرونده شکایت کیفری تاثیر گذار باشد. بدین ترتیب معمولا اغلب افراد از وکیل کیفری برای همراهی در چنین پرونده هایی کمک می گیرند.
در کدام موارد می توان صادرکننده چک را به لحاظ قانونی پیگیری کرد؟
یکی از مواردی که می توان به لحاظ قانونی صادر کننده چک بلا محل را پیگیری کرد، زمانی است که چک مربوط به حساب مسدود باشد و صادر کننده نیز در زمان صدور چک از مسدود بودن حساب مطلع باشد.
یکی دیگر از مواردی که می توان به راحتی اقدام به پیگیری فرد صادر کننده چک بلا محل کرد، زمانی است که موجودی کافی در حساب وی برای وصول چک وجود نداشته باشد.
یکی دیگر از مواردی که برای پیگیری قانونی فرد صادر کننده چک بلا محل می توان اقدام کرد، عدم مطابقت امضای روی چک با امضای شخص در بانک می باشد. این مورد معمولا در برخی مواقع ممکن است عمدی و در برخی مواقع ممکن است غیر عمدی باشد. در هر صورت باعث می شود تا فرد بتواند از نظر قانونی چک را پیگیری کند.
داشتن خط خوردگی از دیگر مواردی است که بانک از وصول چک خودداری می کند. بدین ترتیب افرادی که قصد دارند چک را از صادر کننده دریافت نمایند، باید توجه داشته باشند که چک دارای خط خوردگی را از همان ابتدا قبول نکنند.
خارج کردن تمام یا بخشی از سرمایه موجود در بانک برای عدم وصول چک، باعث می شود تا بتوان برای وصول چک از نظر قانونی اقداماتی را انجام داد.