ابزارهای لازم برای یک وکیل کیفری

در این نوشتار به موضوع ابزارهای لازم برای یک وکیل کیفری می پردازیم. ابزار کار وکیل کلمه، جمله و کلام است و او این ابزار را به صورت گفتار و نوشتار به کار می گیرد. بنابراین باید چیزهایی در اختیار داشته باشد که گفتار و نوشتارش را رسا، مؤثر و منطقی و زیبا کند. واضح است که این چیزها باید با نظام حقوقی ای که وکیل در آن کار می کند و همین طور با ساختار اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی سرزمین محل کار وکیل سازگار باشد.

ابزار کار وکیل کیفری

کسی که قصد کار تخصصی در دادگاه کیفری را دارد و وکیل کیفری است به ابزارهای بیشتری نیازمند است که عبارتند از :

الف) پزشکی قانونی:

اما وکیل جنایی ناچار باید با این رشته و شقوق آن آشنایی کافی داشته باشد تا در دفاع مجبور به قبول چشم بسته و دربست نظریات کارشناسی پزشکان قانونی نباشد. امروزه پزشکی قانونی در شقوق مختلف نظیر آسیب شناسی قانونی و دیرینه شناسی قانونی (علم بررسی استخوان های به دست آمده) و جز آن به حدی پیشرفت کرده که کار این متخصصان گاهی شبیه به شعبده بازی یا اعجاز به نظر می رسد.

ب) اسلحه شناسی:

در کشور ما قتل با سلاح گرم چندان متداول نبوده اما اخیراً مواردی از این نوع بسیار دیده می شود. قتل با سلاح گرم بعضی اوقات سؤاات و ابهامات بسیار پیچیده ای را مطرح می کند که حل آن مستلزم آشنایی با انواع سلاح گرم، طرز کار و مشخصات و مختصات آنهاست.

پ) پلیس علمی:

در بسیاری از پرونده های جنایی – و شاید همه آنها – آثاری از اقدامات پلیس علمی در زمینه شناسایی آثار انگشت، گردآوری آنچه در صحنه جنایت باقی مانده، کشف جعل و … وجود دارد.

ت) مواد خواندنی:

مطالعه صفحه حوادث روزنامه – با دید نقادانه – خواندن کتاب های مشتمل بر شرح پرونده های مهم وکلای چیره دست و بالاخره کتاب های جنایی و پلیسی (نظیر آثار آگاتاکریستی، ارل استانلی گاردنر و میکی اسپلین) به وکلای جنایی توصیه می شود.

ث) آموزش های میدانی:

به وکلای جوانی که قصد ورود به کارهای جنایی – یا کیفری دیگر – را دارند توصیه می کنیم هر اندازه که می توانند به عنوان تماشاچی در دادگاه های جنایی حاضر شوند و بر آنچه می گذرد ناظر باشند. علاوه بر این دیدن فیلم های مربوط به مسائل کیفری که صحنه های دادگاه در آن فراوان است می تواند مفید باشد. اگرچه این دادگاه ها – به علت حضور هیأت منصفه – شباهت چندانی با دادگاه های ما ندارد.

تفاوت وکالت در امور کیفری و جزایی با وکالت در امور حقوقی در چیست؟

در مورد اصول و شیوه های وکالت در هر دو امر حقوقی و کیفری تفاوتی وجود ندارد و وکیل کیفری همانند وکیل حقوقی می بایست طبق اصول و قوانین جاری و با رعایت اخلاق و انصاف و در نهایت صداقت به امر وکالت بپردازد و تمامی تلاش، دانش و تجربه خود را برای احقاق حق موکل خود به کار بگیرد.
اما از لحاظ اصل قوانین و همچنین از لحاظ آیین دادرسی، بین دو امر حقوقی و کیفری تفاوت های زیادی وجود دارد.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  وکیل کیفری از مجازات ضرب و جرح می گوید

مهم ترین تفاوت احکام کیفری و حقوقی

۱٫ در امر کیفری و جزایی مرحله تحقیقات مقدماتی و مرجعی به نام دادسرا وجود دارد، در حالی که در امور حقوقی، دادسرا و نیز تحقیقات مقدماتی وجود ندارد.

افرادی که با آن سرو کار دارند

۲٫ وکیل کیفری در دعاوی جزایی با مقامات قضایی از جمله دادیار، بازرس، نماینده دادستان و دادستان سروکار دارد در صورتی که در امر حقوقی مقامات قضایی فوق حضور ندارند و فقط قاضی دادگاه و قاضی اجرای احکام مدنی حضور دارند.

روال محاکمه در ایران

۳٫ طبق روالی که در محاکم ایران وجود دارد، اصولاً رسیدگی به دعاوی جزایی تا صدور رأی مدت بیشتری به طول می انجامد ولی امور حقوقی در مدت زمان کوتاه تری به نتیجه می رسد. در نتیجه وکیل کیفری در دعاوی جزایی معمولاً وقت و انرژی بیشتری برای پرونده خود می گذارد.

جنبه های مختلف دعاوی حقوقی و کیفری

۴٫ دعاوی حقوقی به جز مواردی محدود، دارای جنبه خصوصی است و ذ‌ی‌نفع آن افراد جامعه هستند اما در دعاوی کیفری در موارد متعددی علاوه بر افراد جامعه، دادستان به عنوان مدعی‌العموم ورود می کند و پرونده علاوه بر جنبه خصوصی دارای جنبه عمومی نیز است.

نتیجه پرونده و تصمیم مقام قضایی

۵٫ نتیجه پرونده و تصمیم مقام قضایی در پرونده های کیفری بسیار متفاوت با نتیجه پرونده و تصمیم مقام قضایی در پرونده های حقوقی دارد. از جمله آنکه تصمیمات و محکومیت هایی همچون اعدام، تبعید، شلاق، قطع عضو صرفاً در پرونده های جزایی و کیفری وجود دارد و در پرونده های حقوقی با چنین تصمیماتی مواجه نمی شویم.

چه موضوعاتی کیفری محسوب می شود؟

هر رفتاری که طبق قانون دارای مجازات از جمله (اعدام، قطع عضو، تبعید، حبس، شلاق، جزای نقدی، انتشار حکم محکومیت در رسانه ها، ارائه خدمات عمومی رایگان، محرومیت از حقوق اجتماعی، الزام به عذرخواهی و غیره) باشد، واجد جنبه کیفری محسوب می شود.

مهم ترین دعاوی کیفری که یک وکیل کیفری با آن سروکار دارد

از جمله مهم ترین دعاوی کیفری که یک وکیل کیفری با آن سروکار دارد، می توان به قتل اعم از عمدی و غیرعمدی، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، سرقت، تهمت و افترا، نشر اکاذیب، ایراد ضرب و جرح، جرایم مواد مخدر و مشروبات الکلی، قاچاق کالا و ارز، اختلاس، تهدید، مزاحمت، خیانت در امانت، جعل و غیره اشاره کرد.
در پایان لازم به ذکر است که چنانچه برای طرح دعوا یا دفاع از دعوای طرح شده بر علیه شما نیاز به مشاوره حقوقی و یا نیاز به کمک وکیل کیفری خبره و مجرب دارید، می توانید با موسسه حقوقی مشهور در تماس باشید تا با راهنمایی و مشاوره ای که دریافت می کنید بتوانید بهترین تصمیم ممکن را اتخاذ کنید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید  مشاوره با وکیل ملک در مورد الزام به تنظیم سند رسمی
ابزارهای لازم برای یک وکیل کیفری
ابزارهای لازم برای یک وکیل کیفری

در دعاوی کیفری حداکثر چند نفر وکیل می توانیم معرفی کنیم؟

در جرایم کیفری به طور معمول می توان حداکثر دو وکیل به دادگاه معرفی کرد و در جرایمی که در صلاحیت دادگاه کیفری یک است از جمله قصاص نفس، اعدام، حبس ابد، قطع عضو، جرایم سیاسی و مطبوعاتی و… می توان حداکثر سه وکیل معرفی نمود و در مرحله تحقیقات مقدماتی حداکثر یک وکیل معرفی نماید.
در جرایمی که مجازات آن سلب حیات یا حبس ابد است، چنانچه متهم اقدام به معرفی وکیل در مرحله اول یعنی در دادسرا ننماید، بازپرس در این مرحله برای وی وکیل تسخیری انتخاب می نماید.

مدارک لازم جهت طرح پرونده کیفری چیست؟

۱- تنظیم شکوائیه

۲- کپی شناشنامه و کارت ملی شاکی

۳- وکالت نامه وکیل در صورت داشتن وکیل

۴- مشخصات مشتکی عنه (در صورت مشخص بودن)

در دعوای کیفری علاوه بر مجازات متهم طبق قانون مجازات اسلامی در مواردی مجرم محکوم ملزم به جبران خسارات وارده به شاکی می باشد.

در دعاوی کیفری با توجه به اهمیت جرایم و تخصصی بودن آن و به دلیل ضمانت اجرای آن که مجازات قانونی می باشد، بهتر است شاکی و متهم با وکیل کیفری مجرب و باتجربه مشورت و مشاوره حقوقی نموده تا با اخذ تصمیم درست و در کوتاه ترین زمان ممکن به بهترین نتیجه برسند.
وکیل کیفری برخلاف وکیل حقوقی نمی تواند در کلیه دعوای کیفری قبول وکالت نماید، از جمله دعاوی کیفری ای که قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را دارد، این نوع دعاوی را فقط وکلای پایه یک می تواند قبول وکالت نماید.

موسسه حقوقی ثمین عدالت مفتخر است با به کار گیری وکلای پایه یک دادگستری که هر یک در حوزه ای خاص تخصص و تجربه ی کافی دارند و سال هاست که در این حوزه فعالیت می نمایند این انتخاب را آسان نموده و پرونده را به وکیل متخصص ارجاع داده و تا روز اجرا پیگیری وکیل ادامه دارد و موسسه حقوقی ثمین عدالت نیز تا روز آخر به همراه وکیل پیگیر خواهد بود و تا جایی که ممکن است حضور موکل منتفی است و همه ی کارها از ابتدا تا انتها با وکیل است.
موکل با در اختیار داشتن شماره تلفن وکیل دادگستری و با توجه به در دسترس بودن وکلای موسسه در صورت هرگونه ابهام می تواند شماره تلفن وکیل کیفری را داشته و با وکیل خود تماس بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button