
توضیحاتی در مورد وکالت امور جزایی
وکالت امور جزایی معمولا توسط وکیل متخصص در امور کیفری و جزایی انجام می شود. وکالت امور جزایی می تواند باعث شود تا ارتکاب به جرم در جامعه نیز کمتر شود. زیرا معمولا پرونده های کیفری دارای شاکی خصوصی بوده و در صورتی که حق و حقوقی از شخص ضایع شود و یا به وی آسیبی وارد شود، با کمک قوانین کیفری و جزایی می توان با این مشکلات مقابله کرده و پرونده را به پایان مناسب و ایده آلی رساند.
وکالت امور جزایی نیز مانند هر کدام از حوزه های دیگر وکالت، دارای قوانین مربوط به خود می باشد. بدین ترتیب هر کدام وکلای پایه یک دادگستری که تخصص بیشتری در حوزه پرونده های کیفری و جزایی داشته باشند، می توانند به وکالت امور جزایی و کیفری مشغول شوند. وکیل کیفری یا جزایی می تواند کمک کند تا مهمترین پرونده های موجود در دادسرا نیز حل و فصل شوند. بدین ترتیب کار وکالت امور جزایی یا کیفری را می توان یکی از سخت ترین حوزه های وکالت دانست. بدین ترتیب وظایف بسیار خطیری بر عهده وکیل امور جزایی قرار دارد.
وکیل امور جزایی کیست؟
سوالی که شاید برای افراد بسیار زیادی به وجود آمده باشد، این است که وکیل امور جزایی یا کیفری کیست؟ زیرا معمولا تعداد پرونده هایی که در زمینه کیفری یا جزایی وجود داشته، از سایر حوزه های وکالت بیشتر و حائز اهمیت بسیار بیشتری می باشد. بدین ترتیب معمولا افرادی که درگیر پرونده های جزایی می باشند، به دنبال افرادی هستند که وکالت ر امور جزایی را به بهترین شکل ممکن انجام بدهند. بدین ترتیب نیاز است تا با وکیل امور جزایی آشنایی بیشتری پیدا کرد. این موضوع باعث می شود تا در هنگام نیاز بتوان تصمیم گیری مناسب تری را انجام داد.
وکالت امور جزایی باید توسط افرادی انجام شود که ابتدا در حوزه و یا دانشگاه تحصیلات مورد نیاز را انجام داده اند. معمولا فارغ التحصیلان رشته حقوق، برای وکالت امور جزایی گزینه ای بسیار مناسب می باشند. البته باید به این موضوع اشاره داشت که فقط افرادی برای وکالت در امور کیفری مناسب بوده که می توانند در آزمون های مخصوص وکلا پذیرفته شده باشند. اخذ پروانه وکالت نیز برای انجام هر گونه وکالت در زمینه های حقوقی مختلف از جمله کیفری مورد نیاز می باشد.
اهمیت وکالت امور جزایی
معمولا افرادی که جرمی مرتکب می شوند، پرونده کیفری یا جزایی برای آنها تشکیل می شود. با توجه به اینکه همیشه در پرونده های جزایی پای یک نفر مجرم یا خلافکار وجود داشته، نیاز است که این پرونده ها با سرعت و کیفیت بسیار بالاتری نسبت به سایر پرونده های حقوقی مورد بررسی قرار بگیرند. بدین ترتیب معمولا وقت و انرژی که برای وکالت امور جزایی صرف می شود، بسیار بیشتر از سایر پرونده ها می باشد. بدین ترتیب رسیدگی به امور جزایی برای وکلا در اولویت خاصی قرار دارد.
معمولا وکالت امور جزایی دارای تفاوت های زیادی با وکالت در سایر پرونده های حقوقی دارد. زیرا در پرونده های کیفری علاوه بر شاکی خصوصی، دادستان به عنوان مدعی العموم وارد پرونده شده و از جنبه عمومی نیز مورد بررسی قرار می گیرد. زیرا برخی از جرایم علاوه بر آسیب به شخصی خاص، باعث ترس و ناامنی در جامعه نیز می شوند. بدین ترتیب نیاز است تا علاوه بر جریمه های مربوط به جنبه خصوصی، جریمه هایی نیز جهت جنبه عمومی جرم اتخاذ شود. این موضوع می تواند تا حدودی از ارتکاب افراد به جرم های مختلف، جلوگیری شود.

وکیل کیفری یا جزایی خوب دارای چه ویژگی هایی می باشد؟
معمولا اغلب افرادی که نیاز به وکیل کیفری یا جزایی دارند، به دنبال افرادی هستند که بتوانند وکالت امور جزایی را به بهترین شکل ممکن انجام بدهند. به همین خاطر در اینجا برخی از ویژگی های یک وکیل جزایی یا کیفری خوب بیان شده تا همه افراد بتوانند در انتخاب های خود موفق عمل نمایند. یکی از مهمترین مواردی که باید به آن دقت شود، دانش و تجربه کاری وکیل کیفری می باشد. زیرا پرونده های کیفری ممکن در حوزه های بسیار مهم و پیچیده ای باشند و عدم توانایی کافی، می تواند در پرونده های دارای اهمیت مشکل ساز شود.
معمولا وکیل امور جزایی باید دارای روابط بسیار مناسبی با مراجع نظامی و انتظامی و همچنین دادسرا و… باشد. زیرا معمولا رویه مرسوم پرونده های جزایی، در این مراکز انجام می شود. بدین ترتیب باید اطمینان داشت که یک وکیل جزایی، می تواند به راحتی با مراجع ذیصلاح ارتباط برقرار نموده و در پیشرفت پرونده حقوقی هیچ گونه اختلالی به وجود نیاید. وکالت امور جزایی معمولا توسط وکلایی انجام می شود که در کار خود خبره هستند، زیرا افراد تازه کار ممکن برای انجام وکالت در دعاوی کیفری یا جزایی، تخصص لازم را نداشته باشند.
آشنایی با برخی از مهم ترین دعاوی کیفری و جزایی
اعدام
معمولا در مواردی که قتل عمد اتفاق می افتد، کم پرونده قصاص یا اعدام می باشد. وکیل امور جزایی می تواند بهترین گزینه برای رسیدگی به چنین رونده هایی باشد. با توجه به اهمیت این گونه پرونده های کیفری، نیاز است از یک وکیل مجرب استفاده شود.
کلاهبرداری
معمولا برخی از افراد ممکن است با کلک و نیرنگ مال یا اموال و یا حقی را از کسی ضایع نمایند. به این گونه موارد کلاهبرداری گفته می شود. افرادی که وکالت امور جزایی را انجام می دهند، گزینه مناسبی برای رسیدگی به چنین پرونده هایی می باشند.
اختلاس
یکی از جرایم کیفری و جزایی که در سال های اخیر نیز بسیار پر رنگ تر شده، اختلاس می باشد. اختلاس به تصرف مقدار زیادی پول به کمک رابطه یا رانت گفته می شود. معمولا برای افرادی که اختلاس می کنند، مجازات های سنگینی در نظر گرفته می شود.
تهمت و افترا
تهمت زدن یکی از زشت ترین کارهایی به شمار می رود که یک انسان ممکن است انجام بدهد. با توجه به اهمیتی که این موضوع داشته، رسیدگی به آن نیز توسط وکیل امور جزایی انجام می گردد.
خیانت در امانت
امانتداری یکی از پسندیده ترین کارها از سوی هر انسانی می باشد. اما افرادی پیدا می شود که این کار را به خوبی انجام نداده و مرتکب جرم خیانت در امانت می شوند. وکالت امور جزایی باعث شده تا چنین پرونده هایی به بهترین شکل ممکن به پایان برسند.