وکیل کلاهبرداری در پرونده های کلاهبرداری ایفای نقش می کند. وکیلی که مناسب پیگیری پرونده های کلاهبرداری باشد باید متخصص جزا و جرم شناسی نیز باشد . وکیل کلاهبرداری باید دارای تجربه کافی به خصوص در پرونده های کلاهبرداری باشد و نسبت به پرونده های کلاهبرداری وشیوه های مختلف آن اشراف کاملی داشته باشد.

از تخصصی ترین زمینه های وکالت در ایران وکالت در امور کلاهبرداری است. پیگیری پرونده در امور کلاهبرداری توسط وکیل کلاهبرداری صورت می پذیرد. وکیل کلاهبرداری دارای دایره وسیعی برای فعالیت است که نیازمند دارا بودن تخصص و دانش فراوان در این زمینه نیز خواهد بود. کلیه جرایم مشمول جرم کلاهبرداری مانند فروش مال غیر، تبانی برای انتقال مال غیر، معاونت در جرم کلاهبرداری، انحصار وراثت، جعل اسناد، ثبت ملک، تقسیم منافع سازمان، معامله معارض، فروش ارز دولتی و… از زمینه های فعالیت یک وکیل کلاهبرداری می باشد. وکیل کلاهبرداری پیگیری چنین مواردی را تا رسیدن به نتیجه مناسب بر عهده خواهد داشت. در تعریف ویژگی های وکیل کلاهبرداری باید گفت که فردی است که توانایی وکالت در خصوص جرم کلاهبرداری، اثبات ادعای موکل، آشنایی و تسلط کافی به قوانین مدنی و حقوقی و فن سخنوری را دارا باشد. همچنین او با مشاوره به فرد مال باخته بهترین راهکارها را برای حل پرونده به او پیشنهاد خواهد داد.

وکیل کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری در پرونده های کلاهبرداری ایفای نقش می کند. وکیلی که مناسب پیگیری پرونده های کلاهبرداری باشد باید متخصص جزا و جرم شناسی نیز باشد . وکیل کلاهبرداری باید دارای تجربه کافی به خصوص در پرونده های کلاهبرداری باشد و نسبت به پرونده های کلاهبرداری وشیوه های مختلف آن اشراف کاملی داشته باشد. این کار از طریق اعتراف کلاهبردار، توسل به اسناد و مستندات موجود، شهادت افراد، استناد به نشانه‌های وقوع جرم که می‌تواند با استناد به مواد و قوانین مدنی و حقوقی انجام گیرد، انجام تحقیقات محلی و در نهایت با نظر و علم قاضی پرونده صورت می‌پذیرد. مشورت با وکیل کلاهبرداری از همان ابتدای وقوع جرم عناصر مادی و معنوی جرم می‌تواند منجر به کوتاهتر شدن زمان اثبات وقوع جرم شده و با استناد به مواد قانونی ادله محکم برای آن ارائه نماید. همچنین پس از اعلام نظر قاضی پرونده سایر امور مانند بازگرداندن مال غیر یا توقیف اموال کلاهبردار را به سرعت اجرایی نماید. طبق قانون مجازات کلاهبرداری از یک تا هفت سال زندان و پرداخت جزای نقدی معادل با مالی که تصاحب کرده است می‌باشد. این مجازات کلاهبرداری علاوه بر رد مال به صاحبش می‌باشد. تا به این ترتیب بتواند به بهترین شکل ممکن از جایگاه و حق شما دفاع کند. به خصوص در بسیاری از دعاوی به دلیل پیچیدگی پرونده لزوم بهره گیری از مشاوره و وکیل کلاهبرداری مجرب امری ضروری است. 

شاید دوست داشته باشید بخوانید  کلاهبرداری اینترنتی و تحلیل آنها

فریب کلید کلاهبرداری است

کلاهبرداری یکی از جرائمی است که از راه نیرنگ و فریب صورت می پذیرد. در جرم کلاهبرداری مجرم از طریق انواع نیرنگ و تقلب صاحب مال را فریب داده و مال او را بدست می‌آورد. وکیل کلاهبرداری مجرب وتوانمند با تسلط کامل به قوانین مدنی و حقوقی نسبت به اثبات مصادیق کلاهبرداری شامل استفاده از وسایل تقلبی در فریب مالباخته، فریب مالباخته و انتقال غیر که متعلق به فرد مالباخته است فعالیت می کند. .

عدم تعریف مشخص از کلاهبرداری در قانون

درباره جرم کلاهبرداری در قانون تعریف مشخصی به میان نیامده است. تنها در ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب سال ۱۳۶۷ و دو تبصره آن در خصوص مصادیق جرم کلاهبرداری اشاراتی شده است. طبق ماده ۱، کلاهبرداری به انتقال غیر از طریق توسل به انواع وسایل متقلبانه که همراه با مسئولیت می‌باشد گفته می‌شود. بنابراین فریب و توسل به وسایل متقلبانه جزیی از کلاهبرداری و تعریف آن است.

عنصر قانونی تحقق کلاهبرداری

همانطور که گفته شد اولین شرط و عنصر قانونی تحقق کلاهبرداری، دروغ گفتن و استفاده از وسایل متقلبانه برای فریفتن اشخاص است. مثلاً شخص برای بردن مال مردم خود را به دروغ پزشک معرفی نماید و در این راه جواز طبابت را جعل کند و یا اینکه شخصی خود را با توسل به وسایل متقلبانه ذی سمت در اداره یا ارگان دولتی معرفی نماید. دومین شرط و عنصر اغفال شدن و فریب خوردن قربانی می باشد. یعنی لازم است که مانور متقلبانه بزهکار در مردم مؤثر واقع شود و مالباخته فریب مجرم را خورده باشد و مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهد. سومین شرط بردن مال توسط کلاهبردار است؛ یعنی اینکه پس از اینکه شخصی فریب کلاهبردار را خورد مال خود را در اختیار وی قرار دهد. باید توجه داشت تا زمانی که هر سه شرط فوق الذکر محقق نشوند، نمی توان اتهام کلاهبرداری را به کسی منتسب نمود. .

شاید دوست داشته باشید بخوانید  دعاوی خانوادگی طلاق توافقی
وکیل کلاهبرداری
وکیل کلاهبرداری

دیگر مصادیق کلاهبرداری

از دیگر مصادیق جرم کلاهبرداری مشارکت در جرم کلاهبرداری است. افرادی که به عنوان شخص ثالث در دعوا وارد شوند و نسبت به حکم مجرم اعتراض نموده یا مستقیما اقامه دعوی نمایند، چنانچه این امر به منزله تبانی با مجرم و تضییع حق طرف دیگر باشد، معاونت در جرم کلاهبرداری محسوب شده و کلاهبردار شناخته می‌شوند. به این ترتیب مشارکت در جرم کلاهبرداری به منزله کلاهبرداری تلقی شده و شخص به اتهام معاونت در جرم کلاهبرداری از مجازاتی همانند مجازات کلاهبردار برخوردار می‌شود. گاهی اوقات فرد کلاهبردار از طریق انتقال مال غیر به دیگری یا فروش مال غیر به دیگری به عنوان مال خود با توسل به حیله و نیرنگ اقدام می‌نماید. در این گونه مواقع اثبات مالکیت مالباخته و جمع آوری مستندات مربوط به وارد آمدن زیان به فرد و انتفاع کلاهبردار از فروش مال غیر در اولویت کار یک وکیل کلاهبرداری مجرب و توانمند قرار می‌گیرد. جرم کلاهبرداری دارای انواع مختلفی اعم از کلاهبرداری ساده، سازمان یافته، کارمندان دولت، اینترنتی و ازدواج بوده که هر کدام از مصادیق کلاهبرداری محسوب می‌شوند.

جرائمی که حکم کلاهبرداری دارند

در بسیاری از مواقع برخی از جرم ها به دلیل شباهت ها در زمره کلاهبرداری ها قرار می گیرند. در ادامه به تعدادی از جرائم مرسوم که حکم کلاهبرداری دارند اشاره می کنیم :

فروش مال غیر

تبانی افراد برای بردن مال غیر

معرفی ملک غیر به عنوان مال خود

اشخاصی که با تبانی به عنوان وارد ثالث، اقدام به طرح دعوا می کنند،
-انتقال گیرنده مال غیر در صورت علم و اطلاع

تحصیل انحصار وراثت بر خلاف واقع

تقسیم منافع موهوم شرکت

ثبت ملک توسط امین

جعل عنوان نمایندگی بیمه

فروش کالای تهیه شده با ارز دولتی به بهایی گرانتر

تقویم متقلبانه سهم الشرکه

فروش ارز دولتی در بازار آزاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button