
وکیل طلاق توافقی: نظر به اهمیت بنیان خانواده و دعاوی مربوط به آن و ضرورت وجود تخصص و تجربه و حذف تشریفات دست و پاگیر دادرسی، در بسیاری از کشورها مانند ایران دادگاه خانواده جهت رسیدگی به دعاوی خانوادگی بصورت اختصاصی تاسیس شده است. همچنین تدبیر تشکیل دادگاه خانواده به رعایت جنبههای اخلاقی و اجتماعی در رسیدگی به این گونه دعاوی کمک شایانی میکند.
در کنار چنین تدابیری خود افراد نیز باید شرایطی را فراهم کنند که اوضاع روحی و روانی قبل از طلاق بیش از حد تنش زا نشود و از وارد شدن صدمات روحی جبران ناپذیر به آنها جلوگیری شود. در این مقاله از طلاق توافقی و لزوم حضور وکیل سخن خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
طلاق توافقی و وکیل طلاق توافقی
طلاق در لغت به معنی گشودن گره و رها کردن است. در فقه اسلامی در تعریف طلاق گفتهاند: طلاق عبارت است از زائل کردن قید ازدواج با لفظ مخصوص آن. همچنین برخی از اساتید علم حقوق در فرانسه طلاق را چنین تعریف کردهاند:
«طلاق قطع رابطه زناشویی به حکم دادگاه در زمان حیات زوجین، به درخواست یکی از آنان یا هر دوی آنها است.»
علی رغم حس خوب و مثبتی که در معنای لغوی طلاق وجود دارد (گشودن گره و رها کردن)، متاسفانه طلاق همواره با تلخیهایی همراه است. همانگونه که مستحضرید در ادیان الهی به ویژه دین اسلام طلاق امری ناپسند و قبیح است. در همه کتب آسمانی سعی بر ترغیب زوجین به رجوع و بازگشت و مصالحه شده است. با این وجود متاسفانه امروزه نمیتوان منکر شیوع اختلاف و درخواستهای مکرر طلاق توافقی و جدایی در جامعه شد.
میتوان با اطمینان اظهار داشت که یکی از بدترین انواع اختلافات و دعاوی در محاکم قضایی مربوط به دعاوی خانواده است. دلیل این است که طرفین دعوا افرادی هستند که تا چندی پیش به به قول معروف زیر یک سقف زندگی میکردند و در بسیاری از موارد دارای فرزند هستند و حالا رو در روی هم قرار گرفتهاند.
شوربختانه به دلیل مستاصل شدن و شرایط روانی خاص این دوران، افراد نابجاترین رفتارها را در این دوره از خود بروز میدهند و بدترین الفاظ را به کار میبرند. تمام این موارد منشا مشکلات روحی و روانی بسیاری در آینده خواهد شد. افزایش دانش و آگاهی از قانون و مقررات و کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی در مدیریت مشکلات ناشی از این اتفاق ناگوار بسیار موثر است و باعث حل مشکلات بسیاری خواهد شد که چون گرهای کور به نظر میرسد.
بسیار پیش میآید که خانمی به دلیل اطلاعات ناقصی که در مورد حقوق قانونی خود مانند مهریه، نفقه و اجرت المثل دارد بدون لحاظ کردن نکات قانونی درصدد دریافت مطالبات قانونی خود برمیآید. در مقابل مرد به دلیل عدم رضایت از همسر و توصیههای غلط اطرافیان خویش پیچیدگیهایی را بوجود میآورد که حل آن را اگر نگوییم غیر ممکن، دست کم سخت میکند.
حتی گاهی هم شاهد این هستیم که افرادی به عنوان بزرگتر وارد اختلافات خانوادگی میشوند و قصد حل مشکل را دارند. اما به دلیل عدم آگاهی از قانون و فنون مذاکره، نمیتوانند نقش خود را به عنوان حَکَم و واسطه به خوبی ایفا کنند. لذا توافقی که حاصل میشود ناپایدار است. و پس از مدتی مجدداً مشکلات از نو شروع میشوند.
در حقوق امروز ایران طلاق ممکن است به حکم دادگاه یا بدون آن واقع شود. البته ثبت آن نیاز به حکم دادگاه یا گواهی عدم امکان سازش دارد. بنابراین طلاق ویژه نکاح دائم است و انحلال نکاح منقطع یا موقت فقط از طریق بذل یا انقضای مدت صورت میگیرد. این مطلب موضوع در ماده ۱۱۳۹ قانون مدنی است.
در طلاق توافقی شرایط خاصی وجود ندارد. در صورتی که زوجین با توجه به شرایط خود به این نتیجه برسند که توانایی ادامه زندگی با یکدیگر را ندارند، میتوانند اقدام به طلاق توافقی نمایند. البته باید در نظر گرفت که در قانون جدید، شرط انجام مشاوره پیش از طلاق و وجود حکم دادگاه برای جاری ساختن صیغه در دفاتر ازدواج و طلاق ضرورت دارد. زوجین متقاضی طلاق توافقی باید پس از مراجعه به دادگاه، درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش یا همان درخواست طلاق توافقی نمایند.
در طلاق توافقی مسائل مربوط به حضانت فرزند، مهریه، نفقه، جهیزیه و … همگی به صورت توافقی بین زن و مرد تعیین میشود. حضور وکیل طلاق توافقی با تجربه در رسیدن به این توافق مصالحت آمیز و جلوگیری از مشکلات و دردسرهای طلاق بسسیار مهم است.
حضور یک وکیل طلاق توافقی قطعاً میتواند این پروسه را برای شما کوتاه و قابل تحمل کند. و از تنشهای بسیار آسیبزنندهای که خاص این دوران است مصون نگه دارد. تجربه وکیل طلاق توافقی در خصوص کلیه حقوق قانونی طرفین از قبیل حضانت فرزندان، مهریه، نفقه، اجرت المثل و غیره سبب میشود به توافق منطقی و موثر برای هر دو طرف ختم شود.
در این مقاله با نام وکیل طلاق توافقی کیست؟ در مورد لزوم وجود وکیل دانستیم. از شما دعوت میشود در مقاله همه چیز درباره طلاق توافقی از همین وبسایت بیشتر از طلاق توافقی و جزئیات و روال آن بخوانید.